Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Βουλή – Δραγασάκης: Η ανακεφαλαιοποίηση απέτρεψε το κούρεμα καταθέσεων – Ναι σε εξεταστική

Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ

«Η νέα ανακεφαλαιοποίηση έρχεται να διορθώσει τα λάθη και να αποτρέψει τους κινδύνους που δημιούργησαν οι προηγούμενες ανακεφαλαιοποιήσεις. Η ρητορική περί εξεταστικών επιτροπών δε συνιστά απειλή για εμάς, αλλά είναι καθήκον και υποχρέωση της Βουλής, γιατί όπως έχω πει ο φάκελος των τραπεζών δεν έχει ακόμη ανοίξει» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκης, δείχνοντας ότι η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής είναι θέμα χρόνου να επανασυσταθεί.

Σχετικά με την τελευταία ανακεφαλαιοποίηση, ο κ. Γιάννης Δραγασάκης είπε πως είναι επιτυχημένη γιατί έγινε παρά τις πιέσεις που υπήρχαν για να μετατεθεί για το 2016, κάτι που θα σήμαινε κούρεμα καταθέσεων, ενώ για τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης περί αφελληνισμού των τραπεζών τις αναφορές αυτές τις χαρακτήρισε «κραυγές που δεν έχουν βάση…» υποστηρίζοντας πως «στην Πειραιώς το 26% ανήκει στο ΤΧΣ και το 40% σε εγχώριους επενδυτές. Στην Εθνική το 41% ανήκει στο ΤΧΣ και το 12% σε Έλληνες επενδυτές, αλλά και σε Αlpha και Eurobank το δημόσιο συμμετέχει στις διοικήσεις τους με δικαίωμα βέτο…» αναγνωρίζοντας ότι αυτές οι δύο τράπεζες πέρασαν σε ξένα Funds.

Ο κ. Γιάννης Δραγασάκης προανήγγειλε την επέκταση του συστήματος της «Διαύγειας» και στις τράπεζες ώστε «να αναρτώνται ποιοι παίρνουν δάνεια, διαφημίσεις κ.λ.π».

Επέστησε της προσοχή στην τήρηση του προγράμματος λέγοντας πως «θα πρέπει να ολοκληρωθεί το 80% της νέας συμφωνίας με τους εταίρους, μέχρι τα μέσα του επόμενου χρόνου για ανοίξει μετά η συζήτηση για τη λύση του χρέους». Αναμένουμε, είπε άρση, των capital controls εντός του 2016 και εκτίμησε ότι η ανάκαμψη της οικονομίας θα έρθει το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε