Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Βουλή: Εντάσεις και… “τρίγωνα αμαρτίας”

Βουλή: Εντάσεις και… “τρίγωνα αμαρτίας”

«Τους δημοφιλείς πρωθυπουργούς τούς χτυπούν μέσω του περιβάλλοντός τους», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας σήμερα στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, απαντώντας σε επερώτηση βουλευτών της ΝΔ αναφορικά με την υπόθεση του Αλέκου Φλαμπουράρη, καθώς και μιας σειράς δημοσιευμάτων τα οποία αφορούν υποθέσεις άλλων κυβερνητικών στελεχών, όπως του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη, αλλά και παλαιότερες υποθέσεις, όπως της μητέρας της Νάντιας Βαλαβάνη ή του Παύλου Χαϊκάλη.
 

“Επιχείρηση φθοράς” του Τσίπρα

Ο κ. Παπαγγελόπουλος, χαρακτήρισε την κίνηση των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως «επιχείρηση φθοράς» του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με επιθέσεις κατά στενών συνεργατών του.
Αναφερόμενος στην ουσία των καταγγελιών της ΝΔ κατά του Αλ. Φλαμπουράρη, ο αναπληρωτής υπουργός, αρμόδιος για θέματα διαφθοράς, σημείωσε ότι αυτές «θα κριθούν και από τον έλεγχο που κάνουν οι ορκωτοί λογιστές στα συμπληρωματικά πόθεν έσχες» και προσέθεσε ότι «θα έχουμε ένα πρώτο πόρισμα στις αρχές του χρόνου».

Συνεχίζοντας, σχολίασε την αναφορά του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει τον υπουργό Επικρατείας ως «φοροκλέφτη», λέγοντας ότι «η παράταξή σας, την οποία την γνωρίζω πολύ πριν από σας, πάντα ήταν συναινετική, του διαλόγου και του πολιτισμένου κλίματος».

 

Φλαμπουράρης: Το τρίγωνο της αμαρτίας έπαιξε πάλι τον ρόλο του

Από την πλευρά του ο κ. Φλαμπουράρης, υποστήριξε, ότι η μεταβίβαση των μετοχών της εταιρείας στην οποία συμμετείχε έγινε νόμιμα και έγκαιρα, ενώ καταλόγισε στην αξιωματική αντιπολίτευση «συμπεριφορά που υποβαθμίζει το πολιτικό σύστημα», χαρακτήρισε αστήρικτα τα σχετικά δημοσιεύματα και προσέθεσε ότι «για άλλη μία φορά το τρίγωνο της αμαρτίας έπαιξε πάλι τον ρόλο του- το οικονομικό, το μιντιακό και το πολιτικό σύστημα συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν και συνεχίζουν να αναπαράγουν πρόβλημα που δεν έχει περιεχόμενο».

Συνεχίζοντας, ο κ. Φλαμπουράτης επανέλαβε ότι είχε μεταβιβάσει αρχικά τις μετοχές τις οποίες κατείχε στην τεχνική εταιρεία από τον περασμένο Ιανουαρίο, μέσω ενός ιδιωτικού συμφωνητικού, και ότι στις 25 Σεπτεμβρίου προχώρησε σε συμβολαιογραφική πράξη που αποδεικνύει ότι δεν είναι πια κάτοχος των μετοχών, και χαρακτήρισε «ψέματα» τα αναφερόμενα στην ερώτηση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

Γεωργιάδης για Φάμπουράρη: Πήρε 1 εκατ. από τις μετοχές και ζητούσε μείωση του λογαριασμού του νερού

«Παραμύθια της μεταπολιτεύσεως», χαρακτήρισε το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ κάλεσε τον αναπληρωτή Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο να εξετάσει τις τραπεζικές κινήσεις του υπουργού Επικρατείας, ώστε να διαπιστωθεί εάν όντως οι δόσεις από την πώληση της εταιρείας του φαίνονται στους λογαριασμούς του.
Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι, σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο κ. Φλαμπουράρης, το κόστος μεταπώλησης των μετοχών ήταν 1 εκατ. ευρώ, και την ίδια ώρα ζητούσε τη μείωση του λογαριασμού του νερού στο σπίτι του στην Αίγινα. «Αυτό δεν είναι πλεονέκτημα της Αριστεράς, αλλά κοροϊδία του ελληνικού λαού» είπε.
«Στα 33 δισ. ετησίως» εκτίμησε τη διαφθορά ο πρώτος ερωτών βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης, και συμπλήρωσε ότι «αν δεν είχαμε διαφθορά για 10 χρόνια θα είχε εκλείψει το δημόσιο χρέος».

Αναφερόμενος στη λειτουργία της Δικαιοσύνης, είπε ότι καθυστερεί πάρα πολύ και «έχει φθάσει στα όρια της αρνησιδικίας», ενώ χαρακτήρισε την πολιτική διαφθορά ως «ανάρμοστη σχέση μεταξύ αγοράς και πολιτικής», η οποία κατέστη μέρος της πολιτικής μας κουλτούρας. «Μια Δικαιοσύνη που καθυστερεί πάρα-πάρα πολύ να αποδοθεί. Και αυτό, δεν είναι Δικαιοσύνη», ανέφερε.

Βούλτεψη: Παραμυθιάζουν το λαό

«Μόνο τα ολοκληρωτικά καθεστώτα ανακαλύπτουν εσωτερικούς κι εξωτερικούς εχθρούς, για να αποδώσουν την ευθύνη για τα δεινά τους», είπε από την πλευρά της η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σοφία Βούλτεψη και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί τη διαφθορά για να «παραμυθιάσει τον λαό» και να στήσει κομματικό κράτος.

Λεβέντης για παραίτηση Τσίπρα

Τον Αλέκο Φλαμπουράρη υπερασπίστηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, κάνοντας λόγο για απλή αμέλεια στη συμπληρωματική του δήλωση, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να φθάσουμε στην ανθρωποφαγία και παρότρυνε τον κ. Φλαμπουράρη, λόγω της επιρροής του στον πρωθυπουργό, να τον συμβουλέψει να παραιτηθεί προκειμένου να διευκολυνθεί ο σχηματισμός οικουμενικής κυβέρνησης, η οποία θα μπορέσει να διαχειριστεί, δύσκολα θέματα, όπως το ασφαλιστικό.

«Ψεύδη» και «ιστορίες με δράκους» χαρακτήρισε τις κατηγορίες των βουλευτών της ΝΔ κατά του κ. Φλαμπουράρη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις υποθέσεις της Αγροτικής Τράπεζας, των δανείων σε κανάλια και κόμματα, στις μίζες και στην υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ. «Σας ευχαριστούμε που μας δώσατε την ευκαιρία να ξανααναφερθούμε στη διαπλοκή σας» είπε χαρακτηριστικά. «Αυτά μας δίνουν δύναμη να γυρίσει η χώρας σε κράτος δικαίου» σημείωσε.

«Η Αριστερά έχει το ηθικό πλεονέκτημα των διωγμών, των εκτοπίσεων, των φυλακίσεων, των βασανισθέντων και των νεκρών», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρος Παπαθεοδώρου και απευθυνόμενος στην κυβέρνηση είπε ότι «από την διαχρονία στην συγχρονία, παρεμβάλλεται η άσκηση της πολιτικής. Της δικής σας διαπλοκής».

Σχολιάζοντας την ομιλία του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης επισήμανε ότι σήμερα ακούμε υπουργούς που μέσω κύκλων του κ. Καραμανλή υπερασπίζονται το περιβάλλον του σημερινού πρωθυπουργού

«Όταν μιλάμε για διαφθορά θα θυμηθούμε περιπτώσεις με καταδίκες, φυλακίσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που κυβέρνησαν τη χώρα στο 99% του χρόνου που διέρρευσε από τη μεταπολίτευση», ανέφερε μεταξύ των άλλων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρης Καμμένος.

Αίσθηση, όμως, προκάλεσαν οι αυστηρές συστάσεις τις οποίες δέχθηκαν οι κκ Γεωργιάδης και Αυγενάκης, οι οποίοι παρενέβαιναν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κ. Φλαμπουράρη, από τον αντιπρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη. «Κύριοι Γεωργιάδη και Αυγενάκη αν νομίζετε ότι μπορεί αυτή η κατάσταση να συνεχιστεί είστε γελασμένοι», είπε ο κ. Κακλαμάνης και «συνέστησε στο Σώμα προσοχή», χειροκροτούμενος και από τους βουλευτές της συμπολίτευσης. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε