Παρασκευή, 3 Μαΐ
18oC Αθήνα

Βουλή – Λεβέντης: Προβλέπω κατάρρευση της κυβέρνησης

Βουλή – Λεβέντης:  Προβλέπω κατάρρευση της κυβέρνησης

“Η κυβέρνηση δημιούργησε περαιτέρω ύφεση”, είπε από το βήμα της Βουλής ο Βασίλης Λεβέντης, ρίχνοντας ευθύνες και στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη “με τις καθυστερήσεις που έκανε”, ενώ προέβλεψε κατάρρευση της κυβέρνησης.
 

“Πού είναι τα ελπιδοφόρα στοιχεία πού βλέπετε εσείς πως θα… απογειωθεί το αεροσκάφος. Έχουμε παρόμοια εικόνα με του Γιώργου Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά”.

Σχετικά με την πρότασή του για οικουμενική κυβέρνηση, τόνισε πως η αγωνία του για τη χώρα τον οδήγησε σε αυτή την πρωτοβουλία, υποστηρίζοντας πως αν καταρρεύσει η χώρα οι ευθύνες θα είναι μεγάλες.

Χαρακτήρισε μαρτυρικό το οκτάωρο, που διήρκησε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και είχε πολλούς “δραματικούς μονολόγους”.

Ο κ. Λεβέντης τόνισε πως μετά το τέλος της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών είπε πως το όνειρό του είναι αυτός το τόπος να αποκτήσει οικουμενική κυβέρνηση. “Κυβέρνηση συνασπισμού και απλή αναλογική”.

“Δεν ακούσαμε τίποτα καινούργιο”, τόνισε και συμπλήρωσε: “Τα δώσαμε όλα στο προσφυγικό για να πετύχουμε χαλάρωση στο ασφαλιστικό”.

Απευθυνόμενος στη Νέα Δημοκρατία, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ τόνισε: “Όταν ψηφίζατε το μνημόνιο δεν ξέρατε ότι θα έρθουν εφαρμοστικοί νόμοι; Γιατί βγάζετε την ουρά σας έξω;”, ενώ σχετικά με τη συζήτηση για το χρέος είπε: “Η συζήτηση για το χρέος δεν θα έχει να κάνει με κούρεμα αλλά με επιμήκυνση”.  

Στη συνέχεια εξαπέλυσε επίθεση κατά του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη: “Γύρισα όλη την Ελλάδα, δεν βρέθηκε ένας να μου πει, στήριξε Τσίπρα. Μόνο οι δημοσιογράφοι με παίρνουν και με ρωτάνε αν θα το κάνω. Και βγήκε ο Θεοδωράκης και είπε πως θα δώσω εγώ στήριξη στον πρωθυπουργό. Όταν τον ρώτησα από πού προκύπτει αυτό, μου απάντησε από… ένστικτο”.

“Έχετε καρεκλομανία. Το μόνο που σας νοιάζει είναι ποιος θα είναι πρωθυπουργός. Το είχα πει και στον Γιώργο Παπανδρέου. Ότι θα φάει… πέτρες. Δεν με άκουσε”, τόνισε και απευθυνόμενος στη ΝΔ τόνισε: “Λαγοί υπήρξατε εσείς, στην κυβέρνηση του ’89”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε