Πολιτική

Βουλή: Μαλλιά – κουβάρια έγιναν Κουτσούκος – Μαντάς!

«Μαλλιά - κουβάρια» έγιναν στην Βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος και ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς ο οποίος αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αιτία αποτέλεσε, η τοποθέτηση με πολιτικές αιχμές του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να φέρει διάταξη για παράταση ενός έτους για «ανοικτές» φορολογικές έρευνες και μη παραγραφή των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων για τις οποίες υπάρχει και εισαγγελική παραγγελία, όπως της λίστας Λαγκάρντ.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Κουτσούκος, ρώτησε εάν αυτή η παράταση θα αφορά μόνο τις 400 υποθέσεις που έχουν αρχίσει να εξετάζονται της λίστας Λαγκάρντ ή θα αφορά και τις υπόλοιπες 1.500 εγγραφές που έχει η λίστα αυτή.

Αυτή η ερώτηση, άγνωστο γιατί «κέντρισε» τον γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ που παρακολουθούσε την συνεδρίαση από το πρώτο έδρανο και του είπε σε έντονο τόνο «Ντροπή σου. Θα πρέπει να ντρέπεσαι…»

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Κουτσούκος αντέδρασε έντονα, αντιλέγοντάς του «Θα μας μιλήσεις και εσύ που είσαι γραμματέας της ΚΟ που σήμερα καλύπτει τον υπουργό της κυβέρνησης με το ξεχασμένο ένα εκατομμύριο από το πόθεν έσχες του; Αλλού αυτά κύριε Μαντά…»

Τα πνεύματα οξύνθηκαν ιδιαιτέρως, αναγκάζοντας τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη να παρέμβει για να πέσουν οι τόνοι… και να διευκρινήσει πως η εισαγγελική εντολή αφορά στο σύνολο της λίστας Λαγκάρντ και πρόσθεσε πως « η Κυβέρνηση δεν θα αφήσει ούτε να παραγραφεί η υπόθεση, ούτε θα υπάρξει συγκάλυψη…»

Αμέσως μετά, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, ζήτησε τον λόγιο προκειμένου να ζητήσει συγνώμη για την «κακή του αντίδραση…» αιτιολογώντας ότι «δεν μπορούν να μας εγκαλούν εκείνοι που έχουν τεράστια ευθύνη. Αυτός είναι φθηνός συνδικαλισμός…» και απέδωσε στην παρέμβασή του πολιτική διάσταση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ κατά κυβέρνησης για την ακρίβεια: Όσο ο πρωθυπουργός «λυπάται», οι πολίτες πληρώνουν
Σκληρή επίθεση από τη Χαριλάου Τρικούπη με αφορμή την άνοδο του πληθωρισμού στο 5% τον Μάιο - «Η ακρίβεια δεν είναι φυσικό φαινόμενο, είναι αποτέλεσμα πολιτικών επιλογών», αναφέρουν
ΠΑΣΟΚ, ΓΡΑΦΕΙΑ
Ο Κωνσταντίνος Τασούλας υποδέχτηκε τον πρόεδρο του Παναμά – Μάριος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Μελισσανίδης και Νίκος Τσάκος στο γεύμα στο Προεδρικό
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέθεσε γεύμα στον πρόεδρο του Παναμά Χοσέ Ραούλ Μουλίνο, στο οποίο έδωσαν το παρών μέλη της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και παράγοντες της ναυτιλίας
Ο Κωνσταντίνος Τασούλας με τον πρόεδρο του Παναμά