Πολιτική

Βουλή: Μια ωραία ατμόσφαιρα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Ήπιοι τόνοι, συμφωνία να... ψηφίσουμε και να φύγουμε νωρίς, "σιωπή" των πολιτικών αρχηγών αλλά και φαρμακερά βέλη περιλαμβάνει η συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Mε ελάχιστους παρόντες συμπολιτευόμενους και αντιπολιτευόμενους βουλευτές, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνηση να έχει στραμμένο το βλέμμα στην ανακοίνωση των stress tests των τραπεζών και τα ποσά που θα απαιτηθούν για τη νέα θωράκιση του τραπεζικού συστήματος και με ήπιους τόνους ξεκίνησε η συνεδρίαση της Ολομέλειας για την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Μια συνεδρίαση που ξεκίνησε στις 10 η ώρα και ενώ μπορεί να διαρκέσει μέχρι και τις 8 το απόγευμα, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλή, αλλά έχει προσφωνηθεί να ολοκληρωθεί νωρίτερα, γύρω στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου (31.10.2015).

Μέχρι αυτή την ώρα από τις κοινοβουλευτικές ομάδες, δεν έχει γίνει γνωστό ότι θα θελήσει να μιλήσει κάποιος από τους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ το επί της αρχής «ΝΑΙ» που έχουν δηλώσει από χθες το βράδυ στην Επιτροπή Νέα Δημοκρατία, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ένωση Κεντρώων και τις επιφυλάξεις του Ποταμιού, μάλλον «εξοστρακίζουν» και την κατάθεση από κάποιο κόμμα για την διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας.

Η διαδικασία, μάλιστα κυλά εντός του προγραμματισμού καθώς ενώ σε λίγο ολοκληρώνονται οι τοποθετήσεις των εισηγητών των κομμάτων, η προγραμματισμένη διαδικασία έχει αποκλίνει μόλις δέκα λεπτά, κάτι πρωτόγνωρο για την συζήτηση στην Ολομέλεια ενός κρίσιμου νομοσχεδίου.

Οι γενικά πάντως, ήπιοι τόνοι στους οποίους κινείται η έναρξη της συνεδρίασης, δεν σημαίνει ότι απουσιάζουν οι ανταλλαγές «φαρμακερών» βολών μεταξύ των συμπολιτευόμενων και αντιπολιτευόμενων εισηγητών και βουλευτών.

Όπως του εισηγητή της ΝΔ Χρήστου Σταϊκούρα, που «κέντρισε» του βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «η πρώτη φορά κυβέρνηση Αριστεράς τα έκανε και πάλι μούσκεμα, καθώς παγιδευμένοι σε ιδεοληψίες οδηγήσατε την οικονομία στο τέλμα και στην αναπόφευκτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών». Ο εισηγητής του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης, άνοιξε με χιούμορ την ομιλία λέγοντας «Κυρίες και Κύριοι Καλημέρα σας. Σήμερα 31.10.2015 για τρίτη φορά ζώσουμε τους τραπεζίτες όπως έλεγε κάποτε ο κ. Τσίπρας. Μια ημέρα που τιμάται η «ημέρα της αποταμίευσης». Μια αποταμίευση που πλέον με όσα πληρώνουμε σε φόρους δεν περισσεύει και κάτι για να αποταμιεύσουμε…».

Ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννη Μανιάτης είπε πως «εμείς δεν θα κάνουμε ότι εσείς στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα σηκώσουμε τις πλάκες από τα πεζοδρόμια. Δεν θα σας καταγγείλουμε για απάτριδες, ούτε θα ζητήσουμε να στηθούν αγχόνες. Θα στηρίξουμε την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών γιατί αποτελούν τον τροφοδότη της ελληνικής οικονομίας…»
Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας, πάντως, από την πλευρά του εξήγησε γιατί «αυτή η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών είναι καλύτερη από τις προηγούμενες. Γιατί, θα «τρέχουν» παράλληλα και τα κόκκινα δάνεια…».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αφροδίτη Λατινοπούλου: «Χυδαία όσα είπε ο Παϊτέρης για μένα και τη μητέρα μου – Έχω κινηθεί ήδη νομικά»
«ήταν μια χυδαία προσβολή της προσωπικότητάς μου, της αξιοπρέπειάς μου, και δη της μητέρας μου και είναι ότι ιερότερο έχω και δεν σηκώνω κουβέντα γι' αυτό» είπε η πρόεδρος της Φωνής Λογικής
Η Αφροδίτη Λατινοπούλου
Η απάντηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για το ένταλμα σύλληψης για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο - «Κανένας πολίτης δεν τυγχάνει προνομιακής μεταχείρισης»
«Το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης διαβιβάστηκε εντός 24 ωρών στον αρμόδιο Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών για περαιτέρω ενέργειες, ενώ η ΕΛ.ΑΣ ενήργησε όπως σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση για την εφαρμογή ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης» τονίζουν πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ / ΕUROKINISSI 13
Κώστας Μπακογιάννης για το μποτιλιάρισμα λόγω αγώνα δρόμου: Η Αθήνα έπαθε έμφραγμα – Οι δρόμοι δεν πρέπει να κλείνουν εργάσιμες ημέρες
«Ασφαλώς όλες οι διοργανώσεις είναι ευπρόσδεκτες. Η ταλαιπωρία των Αθηναίων όμως δεν είναι» γράφει σε ανάρτησή του ο πρώην δήμαρχος της Αθήνας
Ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης
Φυλλορροεί η «Ελπίδα» της Μαρίας Καρυστιανού: Βασίλης Κοκοτσάκης και ο Πτέραρχος Αθανάσιος Παπανικολάου αποχώρησαν με αιχμές – Μαζική φυγή και στη Βόρεια Ελλάδα
Συγγνώμη από όσους τον εμπιστεύθηκαν ζητεί ο Κοκοτσάκης, για περίκλειστη παρέα καθοδηγητών της ΝΙΚΗΣ, ο Παπανικολάου
Ο Βασίλης Κοκοτσάκης 77