Πολιτική

Βουλή: Σήμερα η απόφαση για αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής από τη συζήτηση για τα μέτρα

Τον προσωρινό αποκλεισμό των βουλευτών-μελών της ΚΟ της Χρυσής Αυγής από τη σημερινή και αυριανή συνεδρίαση της Ολομέλειας, εισηγείται ομόφωνα η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την απόφαση θα κληθεί να πάρει σήμερα σήμερα η Ολομέλεια μετά την ομόφωνη απόφαση που έλαβε η χθεσινή Διάσκεψη των Προέδρων να εισηγηθεί την επιβολή του βαρύτερου πειθαρχικού μέτρου, που προβλέπει ο Κανονισμός στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Το άρθρο 81 παράγραφος 5 που αναφέρεται στον προσωρινό αποκλεισμό βουλευτή, ορίζει ότι «ο Boυλευτής στoν oπoίo επιβλήθηκε η πειθαρχική πoινή τoυ απoκλεισμoύ από τις συνεδριάσεις της Boυλής δικαιoύται να μετέχει μόνo στις oνoμαστικές και μυστικές ψηφoφoρίες και μετά τη διεξαγωγή τoυς απoχωρεί αμέσως από την αίθoυσα των συνεδριάσεων».

Ο προσωρινός αποκλεισμός βουλευτή από τις συνεδριάσεις, είναι ένα από τα βαρύτερα πειθαρχικά που μπορεί να επιβληθεί. Tα πειθαρχικά μέτρα πoυ επιβάλλoνται στoυς βoυλευτές για ανεπίτρεπτη ή ανάρμoστη συμπεριφoρά είναι: α) η ανάκληση στην τάξη· β) η στέρηση τoυ δικαιώματoς τoυ λόγoυ· γ) η μoμφή για αντικoινoβoυλευτική συμπεριφoρά και δ) o πρoσωρινός απoκλεισμός από τις συνεδριάσεις.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ανέπτυξε και στη Διάσκεψη το σκεπτικό που είχε αναπτύξει αμέσως την επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη στον Νίκο Δένδια και τη στάση που τήρησαν οι υπόλοιποι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ιδίως τα όσα δήλωσε ο Γιάννης Λαγός μιλώντας για την αυτοδικία και συνδέοντας την με την παραπομπή μελών της Χρυσής Αυγής στη δικαιοσύνη.

Στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής προσήλθε χθες ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρ. Παππάς, υπερασπίστηκε τον Ηλία Κασιδιάρη και δήλωσε ότι οι βουλευτές-μέλη της ΚΟ δεν θα αποχωρήσουν από την Ολομέλεια. Ο κ. Παππάς δεν έμεινε ως το τέλος της Διάσκεψης αλλά αποχώρησε τη στιγμή που ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης δήλωσε ότι το τελευταίο επεισόδιο ήταν αναμενόμενο από μια εγκληματική, φασιστική και ναζιστική οργάνωση. Μάλιστα ο κ. Παφίλης είχε σπεύσει να επισημάνει ότι μπορεί η δίκη της Χρυσής Αυγής να καθυστερεί, ωστόσο προχωρούν οι άλλες δίκες που αποδεικνύουν τον εγκληματικό χαρακτήρα της.

Λίγο νωρίτερα, ο Γιάννης Τραγάκης από τη ΝΔ, υπογράμμισε ότι τα γεγονότα το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας στην αίθουσα της ολομέλειας, είναι αυταπόδεικτα και δήλωσε ότι η πρόταση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, βρίσκει σύμφωνη τη Νέα Δημοκρατία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης από Κοζάνη: Το 2023 είπα ότι ο κατώτατος μισθός θα φτάσει τα 950 ευρώ, τώρα λέω ότι πριν τις εκλογές θα τα έχει ξεπεράσει
«Οι πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση και θα αναγνωρίσουν στη ΝΔ ότι μπορεί να κρατήσει το τιμόνι της χώρας σε πολύ δύσκολους γεωπολιτικούς καιρούς» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλεί με πολίτες στην Κοζάνη 128
Απάντηση ΠΑΣΟΚ σε ΝΔ για Ακρίτα: Απροκάλυπτα προσπαθεί να αυξήσει την πλειοψηφία της στο προεδρείο της Βουλής
«Οι ακροδεξιοί πολιτικοί συνοδοιπόροι της κυρίας Σδούκου και του κυρίου Μαρινάκη έκαναν πολιτική καριέρα με τέτοια θλιβερή ατζέντα», επισημαίνει ο Κώστας Τσουκαλάς, συμπληρώνοντας πως «δεν έχει τέλος ο πολιτικός τους κατήφορος»
ΠΑΣΟΚ, γραφεία
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε παραγωγικές μονάδες στη Φλώρινα – «Θα στηρίξουμε την ελληνική κτηνοτροφία και τη φέτα, το πιο εμβληματικό μας προϊόν»
«Η Δυτική Μακεδονία είναι μία περιφέρεια η οποία έχει περάσει τις δικές της δοκιμασίες, αλλά χαίρομαι διότι μέσα από την πολύ συστηματική στήριξη την οποία παρέχει η κυβέρνηση, δρομολογούνται πολλές νέες παραγωγικές επενδύσεις», είπε ο πρωθυπουργός
μητσοτακης 6
Συνεργάτες Μαρινάκη σε Ακρίτα: Δεν θυμάται τις δεκάδες τοξικές αναρτήσεις της;
Απάντηση μέσω συνεργατών του δίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα και ζητεί να ανακαλέσει την fake ανάρτησή της - Για «κατάφωρη συκοφαντία» κάνει λόγο η Κουμουνδούρου
Έλενα Ακρίτα 21