Κυριακή, 28 Απρ.
23oC Αθήνα

Βούτσης: «Ο Σούλτς μου είπε ότι είναι αρρωστημένοι εγκέφαλοι αυτοί που σας τα ζητάνε όλα!»

Βούτσης: «Ο Σούλτς μου είπε ότι είναι αρρωστημένοι εγκέφαλοι αυτοί που σας τα ζητάνε όλα!»

– Με το στόμα ανοικτό έμειναν στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής όταν άκουσαν το Νίκο Βούτση να μεταφέρει τον διάλογό του με τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου
– Ο κ. Βούτσης είπε μεταξύ άλλων ότι ο Σούλτς του είπε ότι «έχουμε σε όλα δίκιο κι ότι είναι ανόητα αυτά που μας ζητάνε»
– Όλα αυτά ειπώθηκαν μεταξύ τους σε επίσημο γεύμα που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Βουλής πρς τιμήν του υψηλού προσκεκλημένου και από πολλούς η κίνηση Βούτση χαρακτηρίζεται ήδη ως «διπλωματική γκάφα»

Άφωνοι έμειναν όσοι παρακολουθούσαν την συνεδρίαση της Επιτροπής ΔΕΚΟ όταν άκουσαν τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ο οποίος και προήδρευε να μεταφέρει τι του είπε ο Πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς στο επίσημο γεύμα που είχαν νωρίτερα το μεσημέρι!

Είπε ο κ. Βούτσης: «Είμαι πολύ χαρούμενος! Έρχομαι από το γεύμα με τον Σούλτς. Αναγνώρισε ότι έχουμε σε όλα δίκιο κι ότι είναι ανόητα αυτά που μας ζητάνε, από τα σπίτια που πρέπει να σωθούν μέχρι και το ασφαλιστικό. Μας είπε ότι είναι κάποιοι αρρωστημένοι εγκέφαλοι που θέτουν τέτοια θέματα και σας τα ζητάνε όλα».

Η δήλωση αυτή του κ. Βούτση χαρακτηρίζεται από πολλούς ως διπλωματική γκάφα, την στιγμή που είναι ανοκτά τόσα μέτωπα για την Ελλάδα αλλά και το κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας! Τα όσα είπε ο Πρόεδρος της Βουλής είναι άγνωστο αν επιθυμούσε ο κ. Σούλτς να δημοσιοποιηθούν και σίγουρα αναμένονται αντιδράσεις. Κι αυτό, γιατί μεταξύ των αρρωστημένων εγκεφάλων θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν: η Ανγκελα Μέρκελ, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο Γερούν Ντάισελμλουμ αλλά και ο Πιέρ Μοσκοβισί.

Λίγη ώρα αργότερα και αφού έμαθε τον θόρυβο που προκλήθηκε, ο κ. Βούτσης ξαναπήρε τον λόγο και αφού προσπάθησε να μαζέψει όλα όσα είχε πει νωρίτερα πρόσθεσε οτι «δεν ειναι δυνατόν να δημοσιοποιείται ένας ελεύθερος σχολιασμός, αλλά ακριβής μεν».

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο κ. Βούτσης απέδωσε την μεταφορά των λεγομένων του σε «ατύχημα» λόγω ανοικτού κυκλώματος. Πρόσθεσε ότι η επιτροπή δεν είχε καν ξεκινήσει και αυτό που ακούστηκε ήταν μια ελέυθερη αποτύπωση της γνώμης του. Επιτέθηκε μάλιστα στους δημοσιογράφους λέγοντάς τους ότι δε νομιμοποιούνται να μεταφέρουν ελεύθερους σχολιασμούς σα να είναι σε ένα καφενείο. «Καταλαβαίνω, είπε ακόμα αυτό που γίνεται στα ΜΜΕ αλλά αν συνεχίσετε έτσι θα πάμε σε φασισμό!»

σ.σ. Ο κ. Βούτσης μάλλον δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι η Βουλή δεν είναι καφενείο. Πόσω μάλλον οι επιτροπές της…

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε