Τετάρτη, 8 Μαΐ
20oC Αθήνα

Βράζει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: Παρελθόν το “Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”

Βράζει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: Παρελθόν το “Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”

“Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”! Το προεκλογικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξη Τσίπρα στοιχειώνει ήδη την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος και την κυβερνητική πλειοψηφία ευρύτερα καθώς με την νέα συμφωνία με τους δανειστές ακυρώνεται επί της ουσίας μια βασική προεκλογική δέσμευση.

Ενώ παράλληλα η ρύθμιση για τα νοίκια η οποία καλεί ουσιαστικά τους ιδιοκτήτες να κάνουν εξώσεις αν έχουν ανείσπρακτα νοίκια για να γλιτώσουν το φόρο και ο έμμεσος φόρος 30 λεπτών στο μπουκάλι το κρασί προκαλούν έντονη δυσφορία στους κυβερνητικούς βουλευτές.

Τα μάτια είναι στραμμένα πλέον στη διαδικασία ψήφισης του πολυνομοσχεδίου αύριο αργά το βράδυ με το Μέγαρο Μαξίμου αφενός να αναγνωρίζει ένα ακόμη ένα νέο σκληρό συμβιβασμό και αφετέρου ότί η πλειοψηφία καλείται να ψηφίσει νέα επώδυνα μέτρα κόντρα στις προεκλογικές και προγραμματικές δεσμεύσεις.

Στις 3 το μεσημέρι ξεκινάει με τη διαδικασία του κατ΄ επείγοντος η συζήτηση στις Επιτροπής της Βουλής και η αγωνία για διαρροές είναι έκδηλη, με το Μαξίμου πάντως να ευελπιστεί ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά και δεν θα τεθεί θέμα πολιτικής σταθερότητας αφού η συμφωνία δημιουργεί πλέγμα ασφάλειας για τα χαμηλά εισοδήματα και τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και έτσι δεν θα υπάρξουν διαρροές, πλην ενδεχομένως του Νίκου Νικολόπουλου.

Και όλα αυτά προκειμένου να επιτευχθεί ο στρατηγικός στόχος της κυβέρνησης για την έναρξη της συζήτησης περί απομείωσης του χρέους, υπόσχεση που αν αθετήσουν οι δανειστές τότε ο Τσίπρας όχι μόνο …”γραβάτα” δεν θα φορέσει με βάση τη υπόσχεσή του, αλλά είναι πιθανό να πάει και σπίτι του, έχοντας φορτώσει τη χώρα με ένα ακόμη μνημόνιο και τις συνέπειες του.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε