Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Βρεφικό γάλα: Πλαφόν στο περιθώριο μεικτού κέρδους ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Βρεφικό γάλα: Πλαφόν στο περιθώριο μεικτού κέρδους ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Σύσκεψη για την καταπολέμηση της ακρίβειας πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πλαφόν στο περιθώριο μεικτού κέρδους στο βρεφικό γάλα.

Σε δήλωση κατά την διάρκεια σύσκεψης ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για διαρκή μάχη για εντονότερο ανταγωνισμό και θα συνεχιστεί μέχρι να καταλάβουν όπως επανέλαβε, οι πολυεθνικές ότι η Ελλάδα δεν είναι μπανανία. 

Η ενδυνάμωση της ΔΙΜΕΑ και οι εντονότεροι έλεγχοι οι οποίοι έγιναν τους τελευταίους μήνες στην αγορά, δύσκολοι έλεγχοι που αφορούν τους παράγοντες κόστους και κερδοφορίας των βασικών προϊόντων που αποτελούν το Καλάθι του Νοικοκυριού μας έχουν βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα τους μηχανισμούς λειτουργίας της αγοράς. Τα νέα μέτρα που θα εξειδικεύσει ο υπουργός Ανάπτυξης  θα αντιμετωπίσουν χρόνιες στρεβλώσεις που έχουν συσσωρευθεί στην ελληνική αγορά και έχουν γίνει εντονότερες ως αποτέλεσμα της εισαγόμενης πληθωριστικής κρίσης και έχουν οδηγήσει στο απαράδεκτο φαινόμενο αντίστοιχα προϊόντα πολυεθνικών να πωλούνται ακριβότερα στην Ελλάδα από άλλες χώρες της Ευρώπης και δεν θα είναι ανεκτό.

Οι παρεμβάσεις μας, συνέχισε στοχεύουν πρωτίστως σε καθαρές τιμές τιμοκαταλόγου περιορίζοντας τις συνολικές εκπτώσεις των προμηθευτών κατά 30% και μεταφέροντας αντίστοιχα το όφελος στον καταναλωτή.

Αφορούν προϊόντα ευρείας χρήσης όπως καθαριστικά σπιτιού, οδοντόκρεμες, αφρόλουτρα, σαμπουάν, βρεφικές πάνες οπωροκηπευτικά και ειδική πρόνοια θα υπάρχει για το βρεφικό γαλα. Είναι παντελώς αδικαιολογητο γιατί οι τιμές στην Ελλάδα είναι τόσο ακριβότερες από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Εκει, θα εξιδικεύσει ο υπουργός ανάπτυξης και θα μπει ένα πλαφόν στο περιθώριο μεικτού κέρδους, έτσι ώστε οι τιμές να προσαρμοστούν σε λογικά για την Ευρώπη επίπεδα. Θέλουμε να διορθώσουμε κατεστημένε στρεβλές πρακτικές τόνισε ακόμα.

 

Μετά τις ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα ακολουθήσει η αναλυτική επεξήγηση των παρεμβάσεων από τον υπουργό Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα, στις 12:00 το μεσημέρι.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις