Πολιτική

Βρούτσης: Επιδίωξή μας η αντιμετώπιση των εκκρεμών συντάξεων, μία παθογένεια δεκαετιών

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στοιχεία σχετικά με τις συντάξεις έδωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης τονίζοντας πως βασική επιδίωξή είναι η αντιμετώπιση των εκκρεμών συντάξεων, που αποτελεί μία παθογένεια δεκαετιών στο ασφαλιστικό μας σύστημα.

«Συνεχίζουμε την έκδοση και τη σταθερή δημοσιοποίηση των εκθέσεων του συστήματος “ΗΛΙΟΣ”, φωτίζοντας ξανά όλες τις πτυχές του ασφαλιστικού συστήματος» αναφέρει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, σε γραπτή δήλωσή του.

Αναλυτικότερα, επισημαίνει τα εξής:

«Ως προς τα στοιχεία για τις συντάξεις:

Πλήθος Συνταξιούχων: 2.487.657

Μηνιαίο Ποσό Εισοδήματος: 2.258.402.999,41 ευρώ

Σύνολο μηνιαίου ποσού εισοδήματος από 01/01/2020: 18.016.307.923,37 ευρώ

Μέση Κύρια Σύνταξη: 726,30 ευρώ

Μέση Επικουρική Σύνταξη: 194,24 ευρώ

Πλήθος νέων συνταξιούχων με οριστική απόφαση σύνταξης: 18.155

Σύνολο νέων συνταξιούχων με οριστική απόφαση σύνταξης από 01/01/2020: 134.960

Παράλληλα, βασική επιδίωξή μας είναι η αντιμετώπιση των εκκρεμών συντάξεων, που αποτελεί μία παθογένεια δεκαετιών στο ασφαλιστικό μας σύστημα. Η απάντηση σε αυτή την παθογένεια είναι η “ψηφιακή σύνταξη-ΑΤΛΑΣ”, η οποία έχει ξεκινήσει από τις 23.7 και η λειτουργία της αποτελεί τη μόνιμη, αποτελεσματική και εγγυημένη λύση του προβλήματος.

Στο πλαίσιο αυτό, το πρώτο και αποφασιστικό βήμα έγινε με τις νέες συντάξεις αιτίας θανάτου (χηρείας) και τέως ΟΓΑ, οι οποίες πλέον εκδίδονται ψηφιακά μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Μέσα στο επόμενο δίμηνο (Σεπτέμβριος-Οκτώβριος), ο e-ΕΦΚΑ προγραμματίζει για πρώτη φορά τη σταδιακή ένταξη στο σύστημα ΑΤΛΑΣ όλων των εκκρεμών συντάξεων για τις δύο προαναφερόμενες κατηγορίες από 1.1.2017 και μετά.

Η επίτευξη και αυτού το στόχου σηματοδοτεί την οριστική εξάλειψη των εκκρεμών συντάξεων στις δύο αυτές μεγάλες κατηγορίες, αφού θα απονέμονται και αυτές, όπως οι νέες συνταξιοδοτικές πράξεις, σε λίγα δευτερόλεπτα.

Η αρχή του τέλους μίας παθογένειας δεκαετιών ξεκίνησε…».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ: Η δημοσκοπική «φτώχεια» φέρνει γκρίνια – Οι μπηχτές και η ένταση με την ΕΛ.ΑΣ μπλοκάρουν τη «φυγή προς τα μπρος»
Σήμερα (09/07/26), σε εκδήλωση για τους συνταξιούχους στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, ο Νίκος Ανδρουλάκης παρουσιάζει τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την κοινωνική ασφάλιση και τη σύνταξη
Ανδρουλάκης
Το μήνυμα Μητσοτάκη μετά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: Οι 2 νόμοι – εμπόδια για πώληση F-35 στην Τουρκία και η αλλαγή στάσης του Τραμπ
Διπλωματικές πηγές στην Αθήνα εκτιμούσαν ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ δέχτηκε επίμονες εισηγήσεις από ανθρώπους της απολύτου εμπιστοσύνη του, να κάνει διορθωτικές δηλώσεις
Ερντογάν και Τραμπ
Σύγκρουση Μητσοτάκη – Ερντογάν στο ΝΑΤΟ για F-35 και casus belli: «Ιστορική ανορθογραφία» – «Κανείς δεν ξέρει τι είναι»
Ο Μαρκ Ρούτε σε ρόλο «Πόντιου Πιλάτου» για τα ελληνοτουρκικά - Η ακλόνητη στήριξη του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και το «μαγικό» 5% στις αμυντικές δαπάνες των μελών του
Μαρκ Ρούτε, Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
34
ΕΛ.Α.Σ.: Πυρά κατά της κυβέρνησης για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα – «Χωρίς στρατηγική η ελληνική εξωτερική πολιτική»
Το κόμμα επικρίνει τον πρωθυπουργό επειδή, όπως αναφέρει, περιορίστηκε σε γενικές αναφορές για το τουρκικό casus belli, χωρίς να θέσει συγκεκριμένους όρους στο ΝΑΤΟ
ΕΛΑΣ