Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Βρούτσης για voucher επιστημόνων: Γιατί αποσύραμε την τηλεκατάρτιση – Πότε θα πληρωθούν τα 600 ευρώ

Βρούτσης για voucher επιστημόνων: Γιατί αποσύραμε την τηλεκατάρτιση – Πότε θα πληρωθούν τα 600 ευρώ
Φωτογραφία αρχείου

Ο Γιάννης Βρούτσης αναφέρθηκε στον σάλο που προκλήθηκε με την τηλεκατάρτιση επιστημόνων. Τι είπε ο υπουργός Εργασίας για τα ΚΕΚ.

Στο λόγο που αποσύρθηκε η τηλεκατάρτιση των επιστημόνων αναφέρθηκε ο Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός Εργασίας τόνισε πως η τηλεκατάρτιση δεν αποσύρθηκε για λόγους νομιμότητας, αλλά λόγω ποιοτικών χαρακτηριστικών. 

“Αν μία κυβέρνηση ακούει, σέβεται και τιμά τους επιστήμονες δεν είναι άλλη από αυτήν. Διότι εμείς τους ακούσαμε, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά τα χρόνια τους είχε στο περιθώριο με τον τιμωρητικό νόμο Κατρούγκαλου. Είναι άδικη η κριτική που μου ασκούν για τους επιστήμονες”.

Όσον αφορά στο πότε θα καταβληθούν τα 600 ευρώ, ο κ. Βρούτσης τόνισε πως οι πληρωμές αναμένονται το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου. “Την επόμενη εβδομάδα θα βγει η υπουργική απόφαση για το πώς θα πληρωθούν τα 600 ευρώ επιστήμονες. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια. Με εκτίμηση χρονοδιαγράμματος την μεθεπόμενη εβδομάδα αναμένεται να πληρωθούν”.

Αναφορικά με τη διαδικασία της τηλεκατάρτισης και τις κατηγορίες για αδιαφάνεια, ξεκαθάρισε πως “ούτε μύγα στο σπαθί μας δεν πέφτει. Όλα έγιναν με απόλυτα διαφανή τρόπο. Ό,τι καθόρισε τα ευρωπαϊκά προγράμματα, η ίδια ακριβώς διαδικασία ακολουθήθηκε. Όλα έγιναν με διαφανή τρόπο, στο πλαίσιο που προϋπήρχε. Δεν υπάρχει άνθρωπος στο γραφείο μου που να έχει άμεση ή έμμεση σχέση με τους φορείς κατάρτισης. Τα ΚΕΚ και τα voucher είναι μέθοδοι με τις οποίες το κράτος απορροφά πόρους του ΕΣΠΑ. Δεν μπορεί κάποιος να αυθαιρετήσει. Δεν αποσύρθηκε για θέμα νομιμότητας, αλλά λόγω ποιοτικών χαρακτηριστικών”.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις