Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Βρούτσης: Ψέματα όσα λένε για μείωση μισθού 50%

Βρούτσης: Ψέματα όσα λένε για μείωση μισθού 50%
Φωτογραφία αρχείου

Κατηγορηματικός ήταν ο Γιάννης Βρούτσης για την εκ περιτροπής απασχόληση, τονίζοντας πως θα ισχύσει για έναν ή δύο μήνες, “όσο κρατήσει η κρίση” για τις -υπό κατάρρευση- επιχειρήσεις, και μετά θα επανέλθουν στο προηγούμενο καθεστώς. 

Όπως είπε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας: “Δεν λέει πουθενά για μείωση μισθού 50% κ. Αυτιά. Η μείωση μισθού που βάζει η πλευρά της αντιπολίτευσης είναι κάτι αυθαίρετο… πρόκειται για ψέμα”. Και διευκρίνισε ότι η μείωση αποδοχών είναι στη διακριτική ευχέρεια του εργοδότη και δεν προβλέπεται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Ο κ.Βρούτσης… επέστρεψε τα βέλη στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι δεν κατάργησε ποτέ την ρύθμιση για την εκ περιτροπής εργασία που υπάρχει από το 1990.

Τα 600 ευρώ στους επιστήμονες

Αναφορικά με το επίδομα κατάρτισης των 600 ευρώ στους επιστήμονες, ο κ. Βρούτσης εξήγησε ότι επιλέχθηκε αυτός ο τρόπος για να μπορέσουν να λάβουν «καθαρά στην τσέπη» τα χρήματα αυτά και όχι γιατί «υποτιμούμε την επιστημονική τους γνώση». Τόνισε ότι  δεν υπάρχουν παρκαρισμένα λεφτά και γι’ αυτό θα αξιοποιηθούν ευρωπαϊκά προγράμματα κατάρτισης.

Οι δικαιούχοι θα λάβουν τα χρήματα μέσω voucher. Θα μπορούν να απευθυνθούν σε 2.500 πιστοποιημένους φορείς του υπουργείου Παιδείας “ελεύθερα και χωρίς γραφειοκρατία” για να διαλέξουν όποιον φορέα θέλουν.

Τα επιδόματα ανεργίας

Ο υπουργός Εργασίας, τόνισε επίσης ότι θα παραταθεί αυτόματα για δύο μήνες το επίδομα ανεργίας που έληξε για τους μακροχρόνια ανέργους, ενώ όσοι έμειναν άνεργοι το Α’ τρίμηνο του 2020 θα λάβουν το επίδομα χωρίς να κάνουν αίτηση.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις