Πολιτική

Βρούτσης: Θα έχουμε εκλογές το πολύ μέχρι τον Μάιο του 2019

Την εκτίμηση πως οι χώρα θα έχει βουλευτικές εκλογές μέχρι τον Μάιο του 2019 εξέφρασε από τα Τρίκαλα, στο πλαίσιο ημερίδας που διοργάνωσε η ΝΟΔΕ Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας, ο Γιάννης Βρούτσης.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο κ. Βρούτσης είπε ότι διανύουμε προεκλογική περίοδο, εκτιμώντας πως οι εκλογές χρονικά δεν θα ξεπεράσουν τον Μάιο του 2019. «Μονόδρομος», είπε, «είναι για την Ελλάδα και τους Έλληνες να ακούσουμε τον λόγο της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η Νέα Δημοκρατία προετοιμάζεται μεθοδικά και σταθερά. Συνομιλεί με τους πολίτες και την κοινωνία. Προετοιμάζεται για την επόμενη μέρα.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιούμε σήμερα εδώ στα Τρίκαλα, μια σημαντική ημερίδα, με τα επίμαχα και σημαντικά ζητήματα που αφορούν την κοινωνία, τον κάθε πολίτη ξεχωριστά. Τα ζητήματα της απασχόλησης, το μεγάλο θέμα της ανεργίας, το συνταξιοδοτικό και πώς θα το διαμορφώσουμε την επόμενη μέρα. Με καθαρό, υπεύθυνο και ρεαλιστικό τρόπο να πούμε την αλήθεια στους πολίτες, για το πώς θα διακυβερνήσουμε την Ελλάδα μετά τις εκλογές».

Στο μεταξύ απαντώντας σε ερώτημα για την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή της πΓΔΜ, ο κ. Βρούτσης είπε ότι «είναι μια δυστυχώς δυσάρεστη εξέλιξη. Υπό την έννοια ότι η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκαθαρίσει τη θέση της, με τον πιο καθαρό και ευδιάκριτο τρόπο, ότι πιστεύουμε ότι πρόκειται για μια επιζήμια συμφωνία, την οποία πλέον περιμένουμε στη Βουλή, αλλά πριν φτάσει στη Βουλή ζητάμε εκλογές.Να γίνουν εκλογές και εμείς, δεν πρόκειται να δεχθούμε αυτή την συμφωνία, η οποία έχει διαμορφωθεί με την υπογραφή Τσίπρα και με την υποστήριξη του Πάνου Καμμένου».

Στη συνέχεια, μίλησε για «θέατρο του παραλόγου», λέγοντας ότι «εδώ φαίνεται και η άκρως υποκριτική στάση της κυβέρνησης. Είναι πραγματικά, τραγελαφικό, αντιφατικό παράδοξο, να απολύει από υπουργό, ο κ. Τσίπρας τον υπουργό, τον δημιουργό ή τον εμπνευστή αυτής της συμφωνίας και από την άλλη, να κρατάει στη θέση του υπουργού Άμυνας τον άνθρωπο εκείνον, ο οποίος είναι αντίθετος με αυτή τη συμφωνία. Εδώ, λοιπόν, είναι το θέατρο του παραλόγου, ή μια τραγική εικόνα μιας κυβέρνησης η οποία καταρρέει».

Ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε με στοιχεία στη μείωση των γεννήσεων στη χώρα μας, χαρακτηρίζοντας το όλο θέμα ως «εθνική πρόκληση», το οποίο «πρέπει με υπεύθυνο, επιστημονικό και ρεαλιστικό τρόπο να αντιμετωπίσουμε».

«Έχουμε ευθύνη όλοι μαζί, να συζητήσουμε και να προσπαθήσουμε να αντιστρέψουμε τη δημογραφική κατάρρευση της χώρας. Το επόμενο διάστημα η πρώτη μάχη που πρέπει να δοθεί είναι η μάχη του δημογραφικού»

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δόμνα Μιχαηλίδου: Χωρίς εισοδηματικά κριτήρια τα παιδιά πολύτεκνων οικογενειών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς – Η τρυφερή ανάρτηση με τον γιο της
Ως νέα μητέρα έχει την ευκαιρία να δοκιμάζει στην πράξη και από πρώτο χέρι το αποτέλεσμα πολιτικών και μέτρων που σχετίζονται με το χαρτοφυλάκιό της
Δόμνα Μιχαηλίδου
Νέο χτύπημα από Σαμαρά: Οργισμένη ανάρτηση για τις επιλογές στην αναγραφή του φύλου στον ΕΟΠΥΥ
«Είναι η ίδια woke ατζέντα που έχει ήδη περάσει στην κρατική διοίκηση και τώρα γράφεται και στα σχολικά βιβλία. Πρόκειται για συνειδητή κυβερνητική επιλογή», αναφέρει ο Αντώνης Σαμαράς
Αντώνης Σαμαράς 81
Δόμνα Μιχαηλίδου: «Καταργούνται τα εισοδηματικά κριτήρια για τα παιδιά των πολύτεκνων οικογενειών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς»
Η υπουργός παρουσίασε την πορεία των «Νταντάδων της Γειτονιάς», τη νέα παράταση της δράσης «Ανακαίνιση Κατοικίας» και τις νέες αιτήσεις για τον Προσωπικό Βοηθό
Η Δόμνα Μιχαηλίδου