Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Βρούτσης: Θετικά και αισιόδοξα τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ανεργία

Βρούτσης

Αισιόδοξα και θετικά για τη διατήρηση των θέσεων απασχόλησης και την σταθεροποίηση της αγοράς εργασίας, χαρακτήρισε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ η ανεργία φέτος τον Μάρτιο κυμάνθηκε στο 14,4%. Σε παρέμβαση του στη Βουλή ο κ. Βρούτσης, υπεραμύνθηκε της τροπολογίας του υπουργείου Εργασίας που προβλέπει την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών από το κράτος κατά 60%, στο διάστημα 15/6/2020 μέχρι 31/7/2020, των εργαζομένων σε επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στον μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, κάνοντας λόγο για ένα ακόμα ενισχυτικό μέτρο για τη στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων.

«Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ αποδεικνύουν ότι όλες οι πρωτοβουλίες που ανέπτυξε από τη πρώτη στιγμή και συνεχίζει να αναπτύσσει η κυβέρνηση, ήταν και είναι στη κατεύθυνση να συγκρατήσουμε την αγορά εργασίας. Η ανεργία, μέσα στη βαθειά κρίση της πανδημίας του κορονοϊού, συνέχισε να πέφτει δυναμικά και αυτό μόνο ως θετικό και αισιόδοξο μήνυμα μπορεί να εκληφθεί», τόνισε ο κ. Βρούτσης.

«Με τις πολιτικές μας βελτιώνουμε το μηχανισμό στήριξης των επιχειρήσεων, ενισχύουμε το εισόδημα των εργαζομένων και βελτιώνουμε τις θέσεις απασχόλησης ώστε η αγορά εργασίας να αποκτήσει πιο βαθιές ρίζες στη διατήρηση των θέσεων εργασίας», κατέληξε ο κ. Βρούτσης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις