Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Βρούτσης: Υπόσχεση για αναδρομικά στις συντάξεις με… αστερίσκο

Υπουργείο Εργασίας

Όσοι δικαιούνται αναδρομικά στις συντάξεις τους μετά τις αποφάσεις του ΣτΕ, θα ικανοποιηθούν δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης. Στην υπόσχεση αυτή βέβαια υπάρχει κι ένας αστερίσκος.

Το υπουργείο Εργασίας περιμένει τις ολοκληρωμένες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα αναδρομικά, είπε ο Γιάννης Βρούτσης μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (07.10.2019) στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6.

Σημείωσε πάντως βάσει των περιλήψεων των αποφάσεων του ΣτΕ για τα αναδρομικά, που εκδόθηκαν την περασμένη Παρασκευή, «όλοι οι οποίοι με βάση την απόφαση δικαιούνται αναδρομικά θα ικανοποιηθούν πλήρως». Πρόσθεσε όμως ότι αυτό θα γίνει «πάντα υπό την αίρεση της εθνικής οικονομίας».

«Το πόσοι και πόσα θα τα δούμε στην τελική απόφαση, το πότε θα καθοριστεί από το τελικό ποσό», συμπλήρωσε ο υπουργός Εργασίας.

Ο Γιάννης Βρούτσης δεν απέκλεισε να προκύψουν «και αναδρομικά που δεν ξέρουμε ακόμα. Υπάρχει μια περιοχή που θέλουμε να διευκρινιστεί περισσότερο στην τελική απόφαση του ΣτΕ».

«Θα τακτοποιηθούν όλα μέχρι κεραίας στη βάση των αποφάσεων του ΣτΕ. Είναι πολιτική θέση μας ότι θα ευθυγραμμιστούμε απόλυτα με τις αποφάσεις του ΣτΕ. Θα ικανοποιήσουμε πλήρως την περιγραφή και τις κατευθυντήριες γραμμές των αποφάσεων του ΣτΕ» τόνισε ο υπουργός Εργασίας.

Για τα αναδρομικά που δικαιούνται οι συνταξιούχοι μετά την απόφαση του ΣτΕ μίλησε στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα και ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης. Τα αναδρομικά θα δοθούν για το διάστημα από την ημέρα έκδοσης της απόφασης του ΣτΕ (σ.σ. προηγούμενη Παρασκευή) έως και την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού, είπε.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις