Πολιτική

Χάικο Μάας: Είμαστε στο πλευρό της Ελλάδας – Μια σπίθα μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή

Μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάϊκο Μάας στην διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια. Κάλεσε την Άγκυρα να σταματήσει κάθε προκλητική ενέργεια. 
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την ανησυχία του και τον προβληματισμό του για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο. 

«Κύριος σκοπός της επίσκεψής μου είναι η τεταμένη κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Είδαμε κλιμάκωση τις τελευταίες εβδομάδες και μας προκαλεί μεγάλες ανησυχίες και προβληματισμό. Θα συνεχίσω το ταξίδι μου στην Άγκυρα για να υπάρξει αποκλιμάκωση», είπε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάϊκο Μάας.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών είπε ακόμα: «Έχω 2 μηνύματα στις αποσκευές μου. Ότι η Γερμανία και όλη η ΕΕ ειναι στο πλευρό της Ελλάδας με αίσθημα αλληλεγγύης. Το δεύτερο, είναι ότι περιμένουμε ένα δείγμα αποκλιμάκωσης και μια πρόθεση για διάλογο υπό τις προϋποθέσεις που θέτει το διεθνές δίκαιο. Η παρούσα κατάσταση στην ανατολική μεσόγειο είναι παιχνίδι με την φωτιά και η οποιαδήποτε σπίθα μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή», είπε ακόμα. 

Είπε επίσης ότι: «Κάθε καταστροφική δραστηριότητα θα πρέπει να σταματήσει το επόμενο διάστημα» και τόνισε ότι η Γερμανία υποστηρίζει την διαδικασία διαλόγου και θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να μην συμβεί στρατιωτική αντιπαράθεση μεταξύ εταίρων. Ζήτησε άμεσες συνομιλίες ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία με σοβαρότητα και πάντα στην βάση του διεθνούς δικαίου. 

Δείτε τις δηλώσεις 

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μετωπική Καρυστιανού κατά ΔΣΑ για την αναβολή της εκδήλωσης: «Φίμωση του διαλόγου με παλαιοκομματικά κριτήρια»
Η «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» αφήνει αιχμές για παρεμβάσεις από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και επισημαίνει ότι η εκδήλωση για τη Δικαιοσύνη αναβάλλεται, αλλά δεν ακυρώνεται
Μαρία Καρυστιανού
Δραγασάκης για Τσίπρα: «Δεν βλέπω κυβερνητική αλλαγή χωρίς αυτόν»
Ο ανεξάρτητος βουλευτής βλέπει καταλυτικό ρόλο του πρώην πρωθυπουργού στις πολιτικές εξελίξεις, αλλά κρατά αποστάσεις από το εγχείρημα της ΕΛΑΣ μέχρι να φανεί αν μπορεί να εκφράσει μια νέα Αριστερά
Γιάννης Δραγασάκης 8
Εργοστάσιο drones στη Μαλακάσα εγκαινίασε ο Νίκος Δένδιας – Οι δυνατότητες παραγωγής
H νέα μονάδα εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της «Ατζέντας 2030», που στοχεύει στην ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας σε θάλασσα, ξηρά, αέρα, αλλά και στον κυβερνοχώρο και το διάστημα
Drones στην Μαλακάσα
«Σφάζονται» ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τα δωρεάν ΜΜΜ στους νέους: «Φέρτε τον λογαριασμό» – «Ψάξτε τα λεφτόδεντρα στις πολεοδομίες»
Η πρόταση Ανδρουλάκη για δωρεάν μετακινήσεις έως τα 24 έτη άναψε φωτιά στο πολιτικό σκηνικό, με τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη να μιλά για «κρυφό κόστος» και τη Χαριλάου Τρικούπη να απαντά ότι το μέτρο κοστίζει μόλις 35 εκατ. ευρώ
Γραφεία ΠΑΣΟΚ
Αντώνης Σαμαράς για νόμο Κατσέλη: Η κυβέρνηση να διασφαλίσει την άμεση εφαρμογή της απόφασης του Αρείου Πάγου
Ο πρώην πρωθυπουργός κάνει λόγο για «ιστορική δικαίωση» υπερχρεωμένων νοικοκυριών και ζητεί από funds, servicers και τράπεζες επαναϋπολογισμό οφειλών και επιστροφή ποσών
Αντώνης Σαμαράς 16