Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Χάικο Μάας: Είμαστε στο πλευρό της Ελλάδας – Μια σπίθα μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή

Χάικο Μάας: Είμαστε στο πλευρό της Ελλάδας – Μια σπίθα μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή

Μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάϊκο Μάας στην διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια. Κάλεσε την Άγκυρα να σταματήσει κάθε προκλητική ενέργεια. 

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την ανησυχία του και τον προβληματισμό του για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο. 

«Κύριος σκοπός της επίσκεψής μου είναι η τεταμένη κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Είδαμε κλιμάκωση τις τελευταίες εβδομάδες και μας προκαλεί μεγάλες ανησυχίες και προβληματισμό. Θα συνεχίσω το ταξίδι μου στην Άγκυρα για να υπάρξει αποκλιμάκωση», είπε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάϊκο Μάας.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών είπε ακόμα: «Έχω 2 μηνύματα στις αποσκευές μου. Ότι η Γερμανία και όλη η ΕΕ ειναι στο πλευρό της Ελλάδας με αίσθημα αλληλεγγύης. Το δεύτερο, είναι ότι περιμένουμε ένα δείγμα αποκλιμάκωσης και μια πρόθεση για διάλογο υπό τις προϋποθέσεις που θέτει το διεθνές δίκαιο. Η παρούσα κατάσταση στην ανατολική μεσόγειο είναι παιχνίδι με την φωτιά και η οποιαδήποτε σπίθα μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή», είπε ακόμα. 

Είπε επίσης ότι: «Κάθε καταστροφική δραστηριότητα θα πρέπει να σταματήσει το επόμενο διάστημα» και τόνισε ότι η Γερμανία υποστηρίζει την διαδικασία διαλόγου και θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να μην συμβεί στρατιωτική αντιπαράθεση μεταξύ εταίρων. Ζήτησε άμεσες συνομιλίες ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία με σοβαρότητα και πάντα στην βάση του διεθνούς δικαίου. 

Δείτε τις δηλώσεις 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις