Πολιτική

Χαμός στην Εξεταστική για την Υγεία – «Είσαι φιλιππινέζα!»

Σε τεταμένο κλίμα και με προσωπικές αντεγκλήσεις η συνεδρίαση της Εξεταστικής για την Υγεία στην οποία έχει κληθεί ο πρώην πρόεδρος του ΕΕΣ και του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν Ανδρέας Μαρτίνης για να συνεχίσει την κατάθεσή του.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η συνεδρίαση ξέφυγε από την αρχή και πριν την έναρξη της κατάθεσης Μαρτίνη κατά την ενημέρωση που έγινε σχετικά με τον σκληρό δίσκο με τα 17.000 ονόματα που νοσηλεύτηκαν στο Ερρίκος Ντυνάν με έκπτωση στα νοσήλεια ως «αναξιοπαθούντες» ο οποίος από σήμερα βρίσκεται για άνοιγμα και ταυτοποίηση των προσώπων από την Οικονομική Αστυνομία.

Το σημείο «τριβής» υπήρξε όταν τέθηκε το θέμα εάν θα πρέπει ή όχι να ανοίξουν – όπως έχει ζητήσει και ο κ. Μαρτίνης- όλοι οι λογαριασμοί όλων των εμπελκόμενων στις μεταβιβάσεις του νοσοκομείου (πολιτικά πρόσωπα και της διοίκησης του νοσοκομείου). Στη συζήτηση που ακολούθησε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις θα πρέπει να υπάρχουν για να ζητηθεί από εμάς το άνοιγμα λογαριασμού σε ένα πρόσωπο κάποιες ενδείξεις, δεν μπορεί οποιος αναφέρεται από έναν μάρτυρα το όνομά του εμείς να λέμε χωρίς καμία ένδειξη να ανοίξει ο λογαριασμός αυτού και όλων των συγγενικών του προσώπων γιατί έτσι μόνο δημιουργούμε εντυπώσεις που δεν είναι αυτό το έργο μας…».

Αυτό «ενόχλησε» τον ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο που τον διέκοψε λέγοντας για “pampers” πυροδοτώντας τις αντιδράσεις των «γαλάζιων» βουλευτών. Στις διενέξεις που υπήρξαν και στις ανταλλαγές μομφών εκατέρωθεν ο κ. Νίκος Νικολόπουλος να αποκαλεί «φιλιππινέζα» τον εισηγητή της ΝΔ Γιώργο Γεωργαντά.

Αναφορικά με την δισκέτα με τα ονόματα των 17.000 ασθενών (μεταξύ αυτών και πολλών πολιτικών και οικείων τους) που νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο και δεν πλήρωσαν την διαφορά για την καλύτερη θέση από αυτή που τους αναλογούσε από το ασφαλιστικό τους ταμείο, έγινε γνωστό ότι ο ανακριτής την έχει αποστείλει στην Οικονομική Αστυνομία για επεξεργασία. Μια δισκέτα που ζητήθηκε από την Επιτροπή και το επόμενο διάστημα αναμένεται να έρθει.

Το στοιχείο που έχει ενδιαφέρον, όπως συμφώνησαν με μικρές αποκλίσεις όλα σχεδόν τα τα μέλη, είναι να εξεταστεί πόσοι από αυτούς τους 17.000 ήταν πραγματικά άποροι και δεν πλήρωσαν τα αναλογούντα της νοσηλείας που είχαν – άρα και καλά ως κοινωφελές ίδρυμα δεν πλήρωσαν ω- και πόσοι και ποίοι άλλοι ενώ είχαν ικανά εισοδήματα (βάση της φορολογικής του δήλωσης και του πόθεν έσχες του) δεν πλήρωσαν και χαρακτηρίστηκαν «αναξιοπαθούντες». Επίσης εάν το νοσοκομείο σε αυτούς τους είχε καταλογίσει με τιμολόγια την οφειλή και εκείνοι δεν την πλήρωσαν και εάν ο λογιστικός χαρακτηρισμός τους ως «άποροι» έγινε εν γνώσει τους.

Αυτή την ώρα έχει ξεκινήσει η κατάθεση του κ. Ανδρέα Μαρτίνη, η οποία όμως δεν προβλέπεται και σήμερα να ολοκληρωθεί.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Δένδιας: Αλλάζουν όλα στην Άμυνα για μια χώρα ισχυρή και ανθεκτική
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μίλησε για την απειλή του casus belli, την ανάγκη αμυντικής καινοτομίας, τη συνεργασία με την ελληνική βιομηχανία και τη μετάβαση από την αγορά προϊόντων στις λύσεις επιχειρησιακών προβλημάτων
Νίκος Δένδιας
Τα πρόσωπα της «σκιώδους κυβέρνησης» του Αλέξη Τσίπρα – Οι έμπειροι, οι νέοι και ο TikToker αγροτοσυνδικαλιστής
Το επιτελείο πλαισιώνουν πανεπιστημιακοί, πρώην ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί, στελέχη της δημόσιας διοίκησης, επιστήμονες με διεθνή παρουσία και εκπρόσωποι της πραγματικής οικονομίας
Αλέξης Τσίπρας 23
Παππάς προς Φάμελλο: «Δεν ζήτησε κανείς εντολή για να κρυφτεί το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ»
Ο βουλευτής του κόμματος ζητεί επαναξιολόγηση της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής και σαφή οδικό χάρτη για την επόμενη ημέρα, θέτοντας ερωτήματα για τις αρμοδιότητες της ηγεσίας
Νίκος Παππάς και Σωκράτης Φάμελλος