Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Χαρδαλιάς: «Απροσπέλαστα τα σύνορά μας και η πατρίδα μας ασφαλής» – Τι είπε για εκλογές και φράχτη

Χαρδαλιάς: «Απροσπέλαστα τα σύνορά μας και η πατρίδα μας  ασφαλής» – Τι είπε για εκλογές και φράχτη

«Τα τελευταία χρόνια, έχουμε αποτρέψει πάνω από 250.000 παράνομους μετανάστες από το να μπουν στη χώρα μας», επισημαίνει ο Νίκος Χαρδαλιάς. Αφήνοντας αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας είπε πως έως το 2019 η Ελλάδα ήταν «κέντρο διερχομένων» και «αποθήκη ψυχών».

Συνεχίζοντας ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «τα σύνορα της Ελλάδας είναι απροσπέλαστα και η πατρίδα μας ασφαλής. Η άγρυπνη φρουρά τους, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, στέκεται επί εικοσιτετράωρου βάσεως στις επάλξεις ώστε να νιώθουμε όλοι ασφαλείς και ενισχύονται συστηματικά, με στόχο τη δημιουργία του ισχυρότερου στρατεύματος στη σύγχρονη ελληνική ιστορία».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Karfitsa», ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας πρόσθεσε ότι «έχουμε μειώσει το ποσοστό όσων διέρχονται στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας από το 75% που ήταν το 2015 σε κάτω από 10%. Αναλογιστείτε τις συνέπειες για τη χώρα μας, εσωτερικά και διεθνώς, αν συνέχιζε να αποτελεί “κέντρο διερχομένων” και “αποθήκη ψυχών”, όπως ήταν έως τον Ιούλιο του 2019».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε «εμβληματικά εξοπλιστικά προγράμματα», όπως η προμήθεια των μαχητικών αεροσκαφών Rafale και των φρεγατών Belharra, η αγορά μιας μοίρας αεροσκαφών πέμπτης γενιάς F-35 και η αναβάθμιση των αρμάτων μάχης Leopard 2A4.

Χαρδαλιάς για φράχτη στον Έβρο

Για το φράχτη στον Έβρο, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε ότι «εφόσον οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές είναι αποδεδειγμένα επιρρεπείς σε εργαλειοποίηση και χειραγώγηση, στο πλαίσιο υβριδικών τακτικών με στόχο την αποσταθεροποίηση και τους εκβιασμούς, το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα έχει αναχθεί σε ζήτημα εθνικής άμυνας και ασφάλειας. Όχι μόνο ελληνικής, αλλά και ευρωπαϊκής, αφού τα σύνορα στον Έβρο είναι και ευρωπαϊκά σύνορα».

Όπως είπε, «υπογράφτηκε ήδη η σχετική σύμβαση κατασκευής – επέκτασης του φράχτη, ο οποίος θα φτάσει τα 140 χιλιόμετρα και θα απλώνεται σε όλη την μεθόριο του Έβρου. Θα βελτιωθούν ακόμα περισσότερο τα συστήματα επιτήρησής του, θα χτιστούν νέα φυλάκια του Στρατού και της Αστυνομίας και θα προσληφθούν εκατοντάδες νέοι συνοριοφύλακες. Κανένας και τίποτα δεν πρόκειται να μας εμποδίσει από το να κατοχυρώσουμε την ασφάλεια των συνόρων μας».

Χαρδαλιάς για εκλογές

Για τις εκλογές της 21ης Μαΐου, ο Νίκος Χαρδαλιάς χαρακτήρισε κρίσιμη την πρώτη κάλπη, καθώς – όπως είπε – «θα τα καθορίσει όλα. Ποιο θα είναι πρώτο κόμμα, ποιος πρέπει να είναι πρωθυπουργός, ποιον δρόμο θα ακολουθήσει η χώρα». «Ψηφίζουμε», πρόσθεσε, «για κόμμα και πρωθυπουργό, για πρόταση διακυβέρνησης και ιδεολογία».

Τα κεντρικά διλήμματα, όπως υποστήριξε, είναι: «Ποιος θα εκπροσωπεί την Ελλάδα στο εξωτερικό. Ποιος θα σταθεί απέναντι σε έναν γείτονα ο οποίος έχει δείξει ότι μπορεί να είναι επιθετικός, αλλά και ποιος μπορεί να συζητήσει μαζί του στην περίπτωση που βρούμε πεδίο συνεννόησης με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο.

Ποιος θέλει και μπορεί να προστατεύσει τα σύνορά μας. Ποιος θα συνεχίσει στο δρόμο της ανάπτυξης που με κόπο διασφαλίσαμε, φέρνοντας την Ελλάδα από ουραγό στην πρωτοπορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ποιος θα οδηγήσει τη χώρα στην επενδυτική βαθμίδα. Ποιος μπορεί να φέρει νέες επενδύσεις, νέες επιχειρήσεις, νέες θέσεις εργασίας. Ποιος μειώνει φόρους και εισφορές και ποιος επιφυλάσσει νέα φοροεπιδρομή».

«Στις 21 Μαΐου θα ψηφίσουμε για να πάει η χώρα σταθερά, δυναμικά μπροστά, με ακόμα μεγαλύτερη τόλμη. Για να διαφυλάξουμε τα κεκτημένα μιας δύσκολης τετραετίας, αλλά και για να χτίσουμε πάνω στα θεμέλια που βάλαμε. Να πάμε την Ελλάδα πιο μπροστά, με μεγαλύτερη ασφάλεια, με περισσότερες δουλειές, καλύτερους μισθούς, καλύτερες δωρεάν υπηρεσίες υγείας για όλους και περισσότερη κοινωνική συνοχή», συμπλήρωσε.

«Αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία»

Σε όσους «κοιτούν προς τα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας λέμε να θυμηθούν την αποτελεσματικότητα της πολιτικής μας απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις, την αναβάθμιση και διεύρυνση των διεθνών συμμαχιών μας, την ενίσχυση των Ενόπλων μας Δυνάμεων, την αποτελεσματικότητα της μεταναστευτικής πολιτικής μας, το γεγονός ότι η Ελλάδα γίνεται πιο ισχυρή οικονομικά, γεωπολιτικά, στρατιωτικά».

«Λέμε», συνέχισε, «σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες να συγκρίνουν τετραετίες. Την τετραετία 2015-2019 που πρωθυπουργός ήταν ο κ. Τσίπρας και την τετραετία στην οποία πρωθυπουργός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Για την αυτοδυναμία, ξεκαθάρισε ότι «δεν είναι ούτε κομματική σκοπιμότητα, ούτε αλαζονεία, αλλά εθνική αναγκαιότητα».

«Είναι προϋπόθεση», πρόσθεσε, «για να πάει ο τόπος μπροστά πιο γρήγορα, πιο αποφασιστικά. Να μην περιπέσει η χώρα σε κατάσταση ακυβερνησίας και αδυναμίας λήψης αποφάσεων».

«Σε έναν κόσμο αβέβαιο, σε μια γειτονιά με προκλήσεις που απαιτούν άμεση απάντηση, χρειαζόμαστε σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση με δυνατότητα λήψης γρήγορων αποφάσεων, με ξεκάθαρες θέσεις για τα μείζονα θέματα που αφορούν την πατρίδα μας» υπογράμμισε.

«Μια κυβέρνηση που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα με ασφάλεια και στέρεα βήματα μπροστά. Και σήμερα υπάρχει μόνο μία πρόταση διακυβέρνησης: η ισχυρή, αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία για μια ισχυρή και αυτοδύναμη Ελλάδα», κατέληξε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις