Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Χαρδαλιάς: Στην Ιταλία βλέπουμε κονβόι με φέρετρα και στην Ελλάδα κονβόι… στα διόδια (video)

Χαρδαλιάς: Στην Ιταλία βλέπουμε κονβόι με φέρετρα και στην Ελλάδα κονβόι… στα διόδια (video)

Ιδιαίτερα αναφορά προς εκείνους που δεν συμμορφώνονται στα μέτρα και τις εξαγγελίες παρ’ ότι ο κορονοϊός εξαπλώνεται, απηύθυνε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Παίρνοντας τον λόγο στην ενημέρωση που έκανε μαζί με τον εκπρόσωπο του υπ. Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα, επεσήμανε πως τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας και πως οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες.

Μάλιστα για να “ταρακουνήσει” παραπάνω τους πολίτες, ανέφερε πως η Ιταλία πριν 24 μέρες είχε περίπου τα κρούσματα και τους νεκρούς που έχουμε εμείς σήμερα.

Αναφέρθηκε στις μεγάλες προσπάθειες που γίνονται για επαναπατρισμό των Ελλήνων από πολλές χώρες του εξωτερικού.

“Το τέλος είναι πιο κοντά αν κάνουμε όλοι ότι πρέπει” είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα.

“Κεραυνοί” για όσους δεν παίρνουν χαμπάρι

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως η πλειοψηφία των πολιτών δείχνει ευθύνη και ακολουθεί τα μέτρα, ωστόσο κάποιοι τα αψηφούν και πρέπει όλοι να κάνουν δική τους υπόθεση τον περιορισμό της εξάπλωσης.

Εξοργισμένος αναφέρθηκε σε αυτούς που μέσα σε αυτήν την κατάσταση πάνε εκδρομές ή στις παραλίες ή φεύγουν να πάνε στα χωριά τους, σκεπτόμενοι ότι δεν νοσούν ή νομίζοντας ότι δεν νοσούν, κάνοντας επί της ουσίας χειρότερα τα πράγματα.

“Στην Ιταλία βλέπουμε κονβόι με φέρετρα και στην Ελλάδα κονβόι στα διόδια” είπε χαρακτηριστικά.

Είπε χαρακτηριστικά ότι όλα τα μέτρα είναι στο τραπέζι και όλα είναι μπροστά μας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αν χρειαστεί, θα ληφθούν πιο αυστηρά .

Αυστηροί έλεγχοι στο αεροδρόμιο

Αυστηρούς ελέγχους στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» διενεργούν κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε όσους επαναπατρίζονται . Αναμένονται πτήσεις από Λονδίνο, Ισπανία, Βαρσοβία, Πράγα, Τιφλίδα, Βελιγράδι. Οι ταξιδιώτες συμπληρώνουν τα προσωπικά τους στοιχεία και τον ακριβή τόπο διαμονής τους, εκεί δηλαδή όπου θα περάσουν τις 14 μέρες απομόνωσης. Καταχωρούνται στην πλατφόρμα ιχνηλάτησης ώστε οι αρχές στη συνέχεια να ελέγχουν εάν τηρείται η απομόνωση.

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις