Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Χαρδαλιάς: Τι είπε για εστίαση και μετακίνηση στα νησιά – Όλα… under control (video)

Χαρδαλιάς: Τι είπε για εστίαση και μετακίνηση στα νησιά – Όλα… under control (video)
Intime Αρχείο

Για όλα μίλησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία εξέλιξης του κορονοϊού στη χώρα. Ειδικότερα, για τη σταδιακή επανεκκίνηση της αγοράς και τις μετακινήσεις στα νησιά.

Ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε αρχικά ότι από τη Δευτέρα (25.05.2020) ανοίγουν οι χώροι εστίασης και πως πλέον επιτρέπεται και η μετακίνηση στα νησιά. Δίνοντας μία γενική εικόνα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων τόνισε ότι, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, και αυτή η φάση του ανοίγματος, εξελίσσεται ομαλά. Όπως είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς, τα επιδημιολογικά στοιχεία είναι καλά και οι συστάσεις σε γενικές γραμμές τηρούνται.

Click4more: Ανοίγουν δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία την 1η Ιουνίου

Υπενθύμισε πως από Δευτέρα (25.05.2020), επιτρέπεται η μετακίνηση από και προς τα νησιά, ενώ ανοίγουν και οι χώροι εστίασης. Αναφερόμενος, δε, στο άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, νηπιαγωγείων και βρεφονηπιακών σταθμών επισήμανε εκ νέου πως η εμπειρία από το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων ήταν θετική, ενώ αντίστοιχη είναι και η εμπειρία από άλλες χώρες.

Από Δευτέρα (25.05.2020) επαναλειτουργούν ακόμα οι ανοικτές δομές πρόνοιας για παιδιά, ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρίες.

Σε ό,τι αφορά στις πτήσεις εξωτερικού ενημέρωσε ότι τις τελευταίες ημέρες έφτασαν στο αεροδρόμιο της Αθήνας 15 ακόμα αεροσκάφη, τα οποία μετέφεραν περισσότερα από 1.310 άτομα και όλα τα δείγματα που έχουν ελεγχθεί μέχρι στιγμής ήταν αρνητικά.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις