Πολιτική

Χάρης Δούκας: Θα παραμείνω και δήμαρχος Αθηναίων, όπως είναι το ευρωπαϊκό κεκτημένο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Δούκας μίλησε στην εκπομπή Live News και αναφέρθηκε στην υποψηφιότητά του.

Αρχικά ο δήμαρχος Αθηνών και υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Δούκας αναφέρθηκε στο κύκλωμα εκβιαστών του Δήμου Αθηναίων, τονίζοντας πως θα δείξει μηδενική ανοχή.

«Είναι ένα τεράστιο πλοκάμι, το οποίο είναι σε τρεις υπηρεσίες. Είναι ο Δήμος, το υπουργείο Πολιτισμού και η Νομαρχία. Είναι σαφές ότι η ιστορία αυτή έχει βάθος. Είμαστε εδώ να πούμε ότι θα δείξουμε μηδενική ανοχή, όποιος κι αν είναι, όπου κι αν ανήκει. Πρέπει να σπάσουμε το απόστημα με κάθε τρόπο», δήλωσε.

Ακόμη, ανέφερε πως ο Δήμος Αθηναίων θα πρέπει να προχωρήσει σε θεσμικές αλλαγές. «Να ‘σφίξουμε’ τα πρόστιμα και τους ελέγχους», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ δήλωσε:
«Θα ασκήσω το δημοκρατικό μου δικαίωμα. Της κυβέρνησης δεν της αρέσει να λέω ότι υπάρχουν λίγες μεγάλες εταιρείες, οι οποίες νέμονται όλο το Ταμείο Ανάκαμψης, ότι στο ΕΣΥ έχουμε αυτή την κατάντια. Δεν είναι δουλειά του δημάρχου να ασχολείται με τους άστεγους, με τη φτώχεια; Έχουμε μπροστά μας μία δύσκολη συγκυρία. Έχουμε ένα επιτελικό κράτος που δημιουργεί ανισότητες», είπε και συμπλήρωσε:

«Θα παραμείνω και δήμαρχος, όπως είναι το ευρωπαϊκό κεκτημένο, διότι είναι ενδυνάμωση του θεσμού να μπορούμε να παλέψουμε για τις διεκδικήσεις της Αθήνας».

«Αντί να συζητάμε πως μπορούμε να δημιουργήσουμε συνθήκες προόδου και ανάπτυξης, μιλάμε για καρέκλες και συγκολλήσεις. Η χώρα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε αδιέξοδο και χρειαζόμαστε κυβερνητική ανατροπή. Βαθαίνει η κρίση και η φτώχεια, μπορεί η κυβερνητική κρίση να γίνει και εθνική.

Παίρνω την ευθύνη και λέων πως χρειαζόμαστε πρώτοι στο ΠΑΣΟΚ να αλλάξουμε, για να δείξουμε το παράδειγμά μας, ότι πρέπει να γίνουμε συμμετοχικοί και συμπεριληπτικοί για να αλλάξουμε τη χώρα», κατέληξε ο Χάρης Δούκας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος και Μαρέβα Μητσοτάκη στο Μουσείο της Ακρόπολης για το δείπνο της UNESCO – Καλεσμένη και η Άννα Βίσση
Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στην προστασία και τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, με την παρουσία της Αμάλ Αλαμουντίν Κλούνεϊ, η οποία βρίσκεται στην Αθήνα με αφορμή τη σημαντική εκδήλωση της UNESCO
Κυριάκος Μητσοτάκης – Μαρέβα Γκραμπόφσκι στο Μουσείο της Ακρόπολης για το δείπνο της UNESCO 7
Κυριάκος Μητσοτάκης για τα μέτρα στη ΔΕΘ: «Συμφωνία Προόδου και Ευημερίας με ορίζοντα την Ελλάδα του 2030»
Με ανάρτησή του ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζει τα μέτρα ως «ένα συνεκτικό σχέδιο για καλύτερα εισοδήματα, ουσιαστική στήριξη της κοινωνίας και μεγαλύτερη ανάπτυξη»
Συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης στα πλαίσια της 90ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης
5
Πέθανε ο Αλέκος Καλύβης: Δούρου και Σακελλαρίδης αποχαιρετούν το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς
«Ο Αλέκος Καλύβης σφράγισε μια εποχή κατά την οποία η ελληνική Αριστερά ριζοσπαστικοποιήθηκε, άνοιξε διαύλους με τα κοινωνικά κινήματα και απέκτησε μεγαλύτερη πολιτική αυτοπεποίθηση»
Αλέκος Καλύβης
Στο Καστελλόριζο το Σαββατοκύριακο ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την 83η επέτειο απελευθέρωσης του ακριτικού νησιού
Ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει το απόγευμα της Παρασκευής για το ακριτικό νησί - Το πρωί θα παρευρεθεί στον αγιασμό για την έναρξη της σχολικής χρονιάς στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Άνω Λιοσίων
Κυριάκος Μητσοτάκης