Πολιτική

Χαρίτσης: Επιστολή στο ΕΣΡ για τα κανάλια και επίθεση στην ΕΡΤ

Επιστολή προς τον πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης έστειλε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης ζητώντας την άμεση παρέμβασή του ώστε να διασφαλιστεί ο πλουραλισμός στην ενημέρωση των πολιτών και να εκλείψουν φαινόμενα μονοφωνικής ενημέρωσης.

«Είναι Συνταγματική υποχρέωση του ΕΣΡ η τήρηση της πολυφωνίας και της δημοκρατίας στην ενημέρωση αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι υπάρχει σοβαρό ζήτημα κατά πόσο η ΕΡΤ τηρεί την εκ του νόμου αποστολή της».

Στην επιστολή προς τον πρόεδρο του ΕΣΡ, Αθ. Κουτρομάνο , ο Αλέξης Χαρίτσης τονίζει μεταξύ άλλων : «Τις τελευταίες εβδομάδες, με αφορμή την κρίση του κορονοϊού, γινόμαστε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς μονομέρειας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, καθώς οι φωνές των κομμάτων της αντιπολίτευσης εμπίπτουν ως φαίνεται στα γενικότερα περιοριστικά μέτρα της Πολιτείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας».

«Ο λόγος και η δραστηριότητα της αντιπολίτευσης, μείζονος και ελάσσονος, βρίσκει όλο και λιγότερο πρόσβαση στην ενημέρωση των πολιτών, όπως άλλωστε και κάθε κριτική ή εναλλακτική φωνή που διαφοροποιείται από το επίσημο κυβερνητικό αφήγημα» υπογραμμίζει ο Αλ. Χαρίτσης, καλώντας το ΕΣΡ να «ασκήσει τη νόμιμη αρμοδιότητά του και να ανταποκριθεί στη συνταγματική αποστολή του», ήτοι «να ελέγχει την τήρηση της πολυφωνίας, του πλουραλισμού και της δημοκρατίας στην ενημέρωση των πολιτών».

Χαρίτσης εναντίον ΕΡΤ

Κάνοντας ειδική αναφορά στην ΕΡΤ, για την οποία «ανακύπτει πλέον σοβαρά το ζήτημα κατά πόσον τηρεί την εκ του νόμου αποστολή της» ο Αλ. Χαρίτσης επισημαίνει ότι «η δημόσια ραδιοτηλεόραση έφτασε στο σημείο να μεταδίδει συζητήσεις με τη συμμετοχή αποκλειστικά κυβερνητικών στελεχών, αγνοώντας πλήρως την αντιπολίτευση».

Αναφέρει, δε, ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το γεγονός ότι «στις 6 Απριλίου 2020, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου διάρκειας μιάμισης ώρας, όπου παρουσίασε το πρόγραμμα #ΜένουμεΌρθιοι», ωστόσο «κανένας ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός δεν αναμετέδωσε την συνέντευξη Τύπου, ενώ η δημόσια τηλεόραση διέκοψε τη μετάδοση μετά από είκοσι λεπτά».

Στο πλαίσιο αυτό, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, θέτοντας υπόψη του ΕΣΡ αναλυτικά στοιχεία για τα δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών σταθμών, ζητά να ληφθεί «κάθε αναγκαίο μέτρο» και να επιβληθούν οι «προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις και μέτρα σε περίπτωση που εντοπιστούν παραβάσεις», προκειμένου να διασφαλιστεί «η αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων» και να διαφυλαχθεί η «πλουραλιστική ενημέρωση ως θεμελιώδης προϋπόθεση της δημοκρατίας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κασσελάκης: Έχασα μια κομματική μάχη σε μπουζουξίδικο με μπράβους της νύχτας – Δεν μπαίνει ”λουκέτο” στο Κίνημα Δημοκρατίας
Ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε επανειλημμένα ότι ο ίδιος δεν λειτουργεί ως ιδιοκτήτης πολιτικού φορέα, αλλά ως εκλεγμένος εκπρόσωπος των μελών
Ο Στέφανος Κασσελάκης
Η πρώτη ανασκόπηση Μητσοτάκη για το 2026: Η Βενεζουέλα, οι «αιώνιοι» φοιτητές, οι λαϊκές αγορές και η λειψυδρία
«Το 2026 συνεχίζουμε με την ίδια συνταγή που έχει αποδώσει εδώ και 6,5 χρόνια: να ενισχύουμε την οικονομία με μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις, χωρίς να παίζουμε με τα δημόσια οικονομικά»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή 7
Ανδρουλάκης για ραντεβού Μητσοτάκη με αγρότες: Το θέμα αυτό δεν είναι στα χέρια μας, έχουμε τις δικές μας προτάσεις
«Οι προτάσεις μας είναι 7 λεπτά η κιλοβατώρα, για 5 χρόνια, για να υπάρχει χαμηλό κόστος παραγωγής, 5 ευρώ το πάγιο και 120 δόσεις γιατί τα χρέη είναι πολλά»
Επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη στη Δυτική Μακεδονία
Κυριάκος Μητσοτάκης σε πολίτες στο Μοσχάτο: Να είστε προσεκτικοί σε όσα ακούτε και όσα σας υπόσχονται κάποιες «σειρήνες»
«Τους πειραματισμούς με τον λαϊκισμό η χώρα τούς πλήρωσε πολύ ακριβά στο παρελθόν και πιστεύω ότι αυτά τα διδάγματα έχουν γίνει μαθήματα για τους πολίτες»
Περιοδεία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μοσχάτο και συνομιλία με πολίτες
11