Πολιτική

Χαρίτσης για Πολάκη: Πρέπει να μας διακρίνει μεγαλύτερη σοβαρότητα

Αποστάσεις από τον Παύλο Πολάκη και τα όσα είπε για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο παίρνει ο Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Εποχή».

Ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε για να στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ πως πρέπει «να μας διακρίνει μεγαλύτερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα απέναντι στην ευθύνη που έχουμε αναλάβει στο συλλογικό εγχείρημα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πολιτεύεται ο καθένας μόνος του. Άρα να είμαστε πιο μετρημένοι, πολιτικοί και σοβαροί στις τοποθετήσεις μας».

Παράλληλα ο υπουργός Εσωτερικών ασκεί κριτική στο πρόγραμμα της ΝΔ λέγοντας ότι «είναι εξόφθαλμα νεοφιλελεύθερο, παραπέμπει σε έναν σκληρό νεοφιλελευθερισμό προηγούμενων περιόδων, που είδαμε στην Ευρώπη τις δεκαετίες ΄80 και ΄90 και που πλέον και εκεί θεωρείται παρωχημένος, ακόμη και από συντηρητικές δυνάμεις».

Τονίζει την ανάγκη να ιεραρχηθούν οι ανάγκες και «να εστιάσουμε εκεί όπου οι παρεμβάσεις θα έχουν το μεγαλύτερο αποτέλεσμα», με προτεραιότητα τις κοινωνικές ομάδες που υπέφεραν περισσότερο από την κρίση. «Δεν θα πάμε σε φοροελαφρύνσεις για τους πλούσιους όταν τα ασθενέστερα στρώματα έχουν υποστεί τέτοια καταστροφή», ξεκαθαρίζει.

Σχολιάζοντας, τέλος, τη στάση του ΚΙΝΑΛ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζει «ιστορικό ατόπημα να συμπορευθεί με τη Δεξιά», γεγονός που -σύμφωνα με τον ίδιο- βρίσκεται σε αναντιστοιχία με τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των προοδευτικών πολιτών της χώρας. «Πρόκειται για σφάλμα ιστορικών διαστάσεων που θα το πληρώσει», καταλήγει.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άκης Σκέρτσος για συμφωνία με Chevron: Η Ελλάδα δυναμώνει γεωπολιτικά και ενεργειακά
Ο υπουργός Επικρατείας συνδέει τη συμφωνία για τις έρευνες νοτίως της Κρήτης με την ενίσχυση της εθνικής ισχύος και επιτίθεται στα κόμματα της αντιπολίτευσης για τη στάση τους στη Βουλή
Άκης Σκέρτσος
ΚΚΕ κατά της καμπάνιας του ΥΠΕΘΑ για τη στράτευση γυναικών: «Είμαστε ριζικά αντίθετοι»
Το τμήμα της ΚΕ για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας κάνει λόγο για επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας στους πολέμους και απορρίπτει το κυβερνητικό επιχείρημα περί ενίσχυσης της άμυνας
Γυναίκες στον στρατό 8
Χατζηδάκης για αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Εξετάζονται παρεμβάσεις, είμαστε ήδη σε συζητήσεις με τις εταιρείες
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μίλησε για συγκράτηση της ακρίβειας λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή και εξέφρασε αισιοδοξία του για τη φετινή τουριστική πορεία
Πλοίο, επιβάτες, ακτοπλοϊκά