Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Χαρίτσης για Πολάκη: Πρέπει να μας διακρίνει μεγαλύτερη σοβαρότητα

Χαρίτσης

Αποστάσεις από τον Παύλο Πολάκη και τα όσα είπε για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο παίρνει ο Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Εποχή».

Ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε για να στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ πως πρέπει «να μας διακρίνει μεγαλύτερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα απέναντι στην ευθύνη που έχουμε αναλάβει στο συλλογικό εγχείρημα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πολιτεύεται ο καθένας μόνος του. Άρα να είμαστε πιο μετρημένοι, πολιτικοί και σοβαροί στις τοποθετήσεις μας».

Παράλληλα ο υπουργός Εσωτερικών ασκεί κριτική στο πρόγραμμα της ΝΔ λέγοντας ότι «είναι εξόφθαλμα νεοφιλελεύθερο, παραπέμπει σε έναν σκληρό νεοφιλελευθερισμό προηγούμενων περιόδων, που είδαμε στην Ευρώπη τις δεκαετίες ΄80 και ΄90 και που πλέον και εκεί θεωρείται παρωχημένος, ακόμη και από συντηρητικές δυνάμεις».

Τονίζει την ανάγκη να ιεραρχηθούν οι ανάγκες και «να εστιάσουμε εκεί όπου οι παρεμβάσεις θα έχουν το μεγαλύτερο αποτέλεσμα», με προτεραιότητα τις κοινωνικές ομάδες που υπέφεραν περισσότερο από την κρίση. «Δεν θα πάμε σε φοροελαφρύνσεις για τους πλούσιους όταν τα ασθενέστερα στρώματα έχουν υποστεί τέτοια καταστροφή», ξεκαθαρίζει.

Σχολιάζοντας, τέλος, τη στάση του ΚΙΝΑΛ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζει «ιστορικό ατόπημα να συμπορευθεί με τη Δεξιά», γεγονός που -σύμφωνα με τον ίδιο- βρίσκεται σε αναντιστοιχία με τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των προοδευτικών πολιτών της χώρας. «Πρόκειται για σφάλμα ιστορικών διαστάσεων που θα το πληρώσει», καταλήγει.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις