Πολιτική

Χαρίτσης: Η οικονομία έχει επιστρέψει σε ρυθμούς ανάπτυξης

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να επιστρέψει πίσω, η Ελλάδα πρέπει να πάει μπροστά και είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι αυτή είναι η κατεύθυνση την οποία θα ακολουθήσουμε το επόμενο διάστημα»: αυτό υπογραμμίζει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης.

Επισημαίνοντας αφενός ο κ. Χαρίτσης ότι «η ελληνική οικονομία έχει πλέον επιστρέψει για τα καλά σε ρυθμούς ανάπτυξης», αφετέρου ότι οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το Σεπτέμβριο του 2018, «όλα αυτά τα μέτρα ελάφρυνσης, ανακούφισης και στήριξης έχουν πλέον υλοποιηθεί, οι δεσμεύσεις έχουν γίνει πράξη, έχουν γίνει νόμος του κράτους», ο πρώτος τη τάξει υπουργός δηλώνει βέβαιος, μέσω της συνέντευξής του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «ο ελληνικός λαός στις εκλογικές αναμετρήσεις που έχουμε μπροστά μας για το 2019 θα δικαιώσει αυτήν την προσπάθεια και θα μας δώσει τη δυνατότητα τα επόμενα χρόνια να την συνεχίσουμε».

Στην υπόθεση των ημερών, τη Novartis, ο Αλ. Χαρίτσης απευθύνεται στην ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ και τους ζητά, «αντί να κουνούν το δάχτυλο, οφείλουν να ζητήσουν συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για την τεράστια και πρωτοφανή διασπάθιση του δημόσιου χρήματος (και) στον τομέα της υγείας, που συνέβη επί των ημερών τους και η οποία οδήγησε στη χρεοκοπία και τα μνημόνια». Απευθυνόμενος ειδικότερα δε, προς το ΚΙΝΑΛ, τους καλεί να «ξανασκεφτούν πόσο ελκυστική για τους προοδευτικούς πολίτες είναι η ταύτισή τους με τον κ. Μητσοτάκη, ακόμη και σε εμβληματικά θέματα όπως η συμφωνία των Πρεσπών».

Στο πολιτικό τοπίο όπως αυτό διαμορφώνεται μετά τη συγκέντρωση στο Γαλάτσι, ο υπουργός Εσωτερικών ξεκαθαρίζει μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Η προοδευτική συμμαχία που συγκροτεί η Αριστερά, όμως, δεν είναι μια συμφωνία κορυφής του ΣΥΡΙΖΑ με κάποια πρόσωπα από άλλους χώρους, αλλά μια ανοικτή διαδικασία συσπείρωσης όλων των δημοκρατικών πολιτών πάνω σε ξεκάθαρες προγραμματικές συμφωνίες οι οποίες απαντούν στα κρίσιμα επίδικα της εποχής».

Τέλος, αναφέρεται στον προγραμματισμό προσλήψεων προσωπικού στους δήμους και στις περιφέρειες, διευκρινίζοντας ότι όλες γίνονται μέσω ΑΣΕΠ «με ανοικτές, διαφανείς και αδιάβλητες διαδικασίες». Δεν παραλείπει, εξάλλου, να τονίσει ότι οι προσλήψεις αυτές δεν είναι προεκλογικές, αλλά αποτελούν συστηματική προσπάθεια να καλυφθούν με προγραμματισμό και σε βάθος χρόνου οι μεγάλες ανάγκες των αυτοδιοικητικών φορέων, όπως οι ίδιοι τις προσδιορίζουν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 2
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 41
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα
Παύλος Μαρινάκης για φωτιές: 10 ψέματα της αντιπολίτευσης – Απαντήσεις στους πολίτες
«Δυστυχώς, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης βλέπουν τις τραγικές στιγμές αγωνίας των πολιτών, ως ευκαιρία για να ξεδιπλώσουν το αντιπολιτευτικό τους μένος»
Ο Παύλος Μαρινάκης 7