Πολιτική

Χαρίτσης: Η οικονομία έχει επιστρέψει σε ρυθμούς ανάπτυξης

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να επιστρέψει πίσω, η Ελλάδα πρέπει να πάει μπροστά και είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι αυτή είναι η κατεύθυνση την οποία θα ακολουθήσουμε το επόμενο διάστημα»: αυτό υπογραμμίζει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Επισημαίνοντας αφενός ο κ. Χαρίτσης ότι «η ελληνική οικονομία έχει πλέον επιστρέψει για τα καλά σε ρυθμούς ανάπτυξης», αφετέρου ότι οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το Σεπτέμβριο του 2018, «όλα αυτά τα μέτρα ελάφρυνσης, ανακούφισης και στήριξης έχουν πλέον υλοποιηθεί, οι δεσμεύσεις έχουν γίνει πράξη, έχουν γίνει νόμος του κράτους», ο πρώτος τη τάξει υπουργός δηλώνει βέβαιος, μέσω της συνέντευξής του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «ο ελληνικός λαός στις εκλογικές αναμετρήσεις που έχουμε μπροστά μας για το 2019 θα δικαιώσει αυτήν την προσπάθεια και θα μας δώσει τη δυνατότητα τα επόμενα χρόνια να την συνεχίσουμε».

Στην υπόθεση των ημερών, τη Novartis, ο Αλ. Χαρίτσης απευθύνεται στην ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ και τους ζητά, «αντί να κουνούν το δάχτυλο, οφείλουν να ζητήσουν συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για την τεράστια και πρωτοφανή διασπάθιση του δημόσιου χρήματος (και) στον τομέα της υγείας, που συνέβη επί των ημερών τους και η οποία οδήγησε στη χρεοκοπία και τα μνημόνια». Απευθυνόμενος ειδικότερα δε, προς το ΚΙΝΑΛ, τους καλεί να «ξανασκεφτούν πόσο ελκυστική για τους προοδευτικούς πολίτες είναι η ταύτισή τους με τον κ. Μητσοτάκη, ακόμη και σε εμβληματικά θέματα όπως η συμφωνία των Πρεσπών».

Στο πολιτικό τοπίο όπως αυτό διαμορφώνεται μετά τη συγκέντρωση στο Γαλάτσι, ο υπουργός Εσωτερικών ξεκαθαρίζει μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Η προοδευτική συμμαχία που συγκροτεί η Αριστερά, όμως, δεν είναι μια συμφωνία κορυφής του ΣΥΡΙΖΑ με κάποια πρόσωπα από άλλους χώρους, αλλά μια ανοικτή διαδικασία συσπείρωσης όλων των δημοκρατικών πολιτών πάνω σε ξεκάθαρες προγραμματικές συμφωνίες οι οποίες απαντούν στα κρίσιμα επίδικα της εποχής».

Τέλος, αναφέρεται στον προγραμματισμό προσλήψεων προσωπικού στους δήμους και στις περιφέρειες, διευκρινίζοντας ότι όλες γίνονται μέσω ΑΣΕΠ «με ανοικτές, διαφανείς και αδιάβλητες διαδικασίες». Δεν παραλείπει, εξάλλου, να τονίσει ότι οι προσλήψεις αυτές δεν είναι προεκλογικές, αλλά αποτελούν συστηματική προσπάθεια να καλυφθούν με προγραμματισμό και σε βάθος χρόνου οι μεγάλες ανάγκες των αυτοδιοικητικών φορέων, όπως οι ίδιοι τις προσδιορίζουν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Φλωρίδης κατά Τσίπρα για τη Δικαιοσύνη: «Μετά από όσα διέπραξε, θα έπρεπε να την αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι»
Ο υπουργός Δικαιοσύνης σηκώνει το γάντι μετά τις αιχμές του πρώην πρωθυπουργού – Ο νόμος Παρασκευόπουλου, η Novartis, οι τηλεοπτικές άδειες και οι «αρμοί της εξουσίας» στο επίκεντρο της επίθεσης
Γιώργος Φλωρίδης
ΠΑΣΟΚ κατά Τσίπρα: «Συμβιβασμένος Μαδούρο» και «διευθύνων σύμβουλος των ολιγαρχών»
«Το μέλλον της χώρας δεν είναι ούτε ο Μητσοτάκης της διαφθοράς ούτε ο Τσίπρας της διαπλοκής», αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη - Οι αιχμές για «copy paste» προτάσεων και τα οικονομικά της ΕΛΑΣ
Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Ανδρουλάκης
Αφροδίτη Νέστορα: «Μαμά, συγγνώμη που δεν κατάφερα να σε προστατεύσω»
Η Βάγια Νέστορα, έχασε τη ζωή της τα ξημερώματα της 1ης Ιουλίου 2026, όταν σημειώθηκε εμπρηστική επίθεση με εκρηκτικό-εμπρηστικό μηχανισμό στο σπίτι της οικογένειας της Αφροδίτης Νέστορα στη Θεσσαλονίκη
H Αφροδίτη Νέστορα μαζί με την μητέρα της Βάγια Νέστορα 8
Αλέξης Τσίπρας: Από την καταγγελία του «καθεστώτος» σε πρόταση διακυβέρνησης – «Το 2015 ήξερα τι ήθελα, αλλά δεν ήξερα πώς να το κάνω»
Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για θεσμούς, Δικαιοσύνη και ακρίβεια – Το μήνυμα ότι «τώρα ξέρω τι γίνεται και τι δεν γίνεται» και η προσπάθεια να εμφανιστεί η ΕΛ.Α.Σ. ως κυβερνητική εναλλακτική απέναντι στη Ν.Δ.
Ο Αλέξης Τσίπρας 124