Τρίτη, 5 Μαρ.
13oC Αθήνα

Χαρίτσης κατά Κασσελάκη για το «μαξιλάρι» των 37 δισ.ευρώ: Όπως ακριβώς τα λέει ο Δραγασάκης – Περήφανοι μέχρι τέλους

Χαρίτσης κατά Κασσελάκη για το «μαξιλάρι» των 37 δισ.ευρώ: Όπως ακριβώς τα λέει ο Δραγασάκης – Περήφανοι μέχρι τέλους

Και η πλευρά Αχτσιόγλου κατά Κασσελάκη για το «μαξιλάρι» των 37 δισ.ευρώ καθώς ο στενός συνεργάτης της πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης τάχθηκε υπέρ του Γιάννη Δραγασάκη.

«Όπως ακριβώς τα λέει ο Γιάννης Δραγασάκης. Περήφανοι μέχρι τέλους για τη μεγάλη προσπάθεια του ελληνικού λαού και της κυβέρνησης μας για έξοδο από τα Μνημόνια και την ανόρθωση της κοινωνίας μας» έγραψε ο Αλέξης Χαρίτσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έδωσε και μια «απάντηση» στην έκκληση του Στέφανου Κασσελάκη για συνεργασία.

Λάβρος ο Δραγασάκης για τον Στέφανο Κασσελάκη

Το ξέσπασμα του Γιάννη Δραγασάκη, στελέχους της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσαν όσα είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στη συνέντευξη του στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου, για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και το “μαξιλάρι” των 37 δισεκατομμυρίων ευρώ.  

Στη συνέντευξη του στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, χαρακτήρισε το “μαξιλάρι” των 37 δισ. ευρώ, ως “την πιο μνημονιακή απόφαση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ”.
Με αφορμή αυτή την ατάκα, ο Γιάννης Δραγασάκης προχώρησε σε μία οργισμένη ανάρτηση κατά του Στέφανου Κασσελάκη, εγκαλώντας τον, μεταξύ άλλων, για “υπονόμευση του συλλογικού άθλου του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-2019 υπό την καθοδήγηση και την πρωθυπουργία του Αλέξη Τσίπρα”.
Μάλιστα, τον… συμβουλεύει να μην εκτίθεται και να μην δίνει λαβή στη ΝΔ.

Αναλυτικά, ο Γιάννης Δραγασάκης αναφέρει στην ανάρτηση του:

«Πρόεδρε, σήμερα είπες “Δεν έχει γίνει πιο μνημονιακή απόφαση από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, από αυτό το μαξιλάρι του κ. Τσακαλώτου”.
Επίτρεψέ μου λοιπόν, κάποιες αναγκαίες επισημάνσεις:
• Ο Αλέξης Τσίπρας επανειλημμένα έχει δηλώσει υπερήφανος για το μαξιλάρι, θεωρώντας το επίτευγμα του #ΣΥΡΙΖΑΠΣ.
Αυτή, μάλιστα, δεν ήταν απόφαση κάποιου υπουργού, αλλά συλλογική κυβερνητική επιλογή. Το μαξιλάρι δεν ήταν μνημονιακή υποχρέωση, αλλά αναγκαίο μέτρο για να διευκολύνουμε την έξοδο της χώρας στις αγορές. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Οι επιλογές που είχαμε ήταν “μαξιλάρι ή προληπτική πιστωτική γραμμή” που ζητούσε πχ ο Γιάννης Στουρνάρας & προϋπέθετε νέο μνημόνιο.
• Ο επίσημος δε απολογισμός του ΣΥΡΙΖΑ για την περίοδο 2012-19, ο πρώτος & μόνος που έχει κάνει κυβερνητικό κόμμα στην Ελλάδα, μιλούσε για το επίτευγμα του μαξιλαριού, με το οποίο ανακτήθηκε η δημοσιονομική κυριαρχία της χώρας. Ο Απολογισμός ψηφίστηκε σχεδόν ομόφωνα από την ΚΕ του κόμματος.

Πρόεδρε, σου προτείνω να διαβάσεις τις συγκεκριμένες σελίδες (σ.σ. 72-74). Και γενικότερα εφόσον θέλεις ν’ αναφέρεσαι στο κυβερνητικό έργο, είναι απαραίτητο να διαβάσεις τον Απολογισμό του κόμματος του οποίου ηγείσαι, ώστε να μην εκτίθεσαι & να μη δίνεις λαβή στη ΝΔ με τα συκοφαντικά επιχειρήματα του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου. Σε κάθε περίπτωση να μην υπονομεύεις τον συλλογικό άθλο του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-19 υπό την καθοδήγηση & την πρωθυπουργία του Αλέξη Τσίπρα. Συλλογικό άθλο που διέσωσε τη χώρα & είναι ιστορικό κεκτημένο & παρακαταθήκη της Αριστεράς για το μέλλον».

Ακούστε το σχετικό απόσπασμα από τη συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη στο “Live News”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις