Δευτέρα, 20 Μαΐ
20oC Αθήνα

Χαρίτσης στο Live News: «Η κυβέρνηση παρουσίασε έναν προϋπολογισμό ”business as usual”»

Χαρίτσης στο Live News: «Η κυβέρνηση παρουσίασε έναν προϋπολογισμό ”business as usual”»
photo eurokinissi

Στον Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή Live News μίλησε ο Αλέξης Χαρίτσης, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας «Νέα Αριστερά».

Στην αρχή ο Αλέξης Χαρίτσης μίλησε για τα πρώτα βήματα δημιουργίας της κοινοβουλευτικής ομάδας «Νέα Αριστερά»: «Είναι δύσκολα τα πρώτα βήματα, γιατί πρέπει να ασχοληθούμε με πολλά ζητήματα με τα οποία έχουν να κάνουν με την συγκρότηση της κοινοβουλευτικής ομάδας. Αλλά δεν θέλουμε να περιοριστούμε μόνο εντός του κοινοβουλίου, αλλά κυρίως εκτός αυτού μέσα στην κοινωνία».

Πού στοχεύει η «Νέα Αριστερά»;

«Βλέπουμε ότι έχουμε μία κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία λειτουργεί με όρους μονοκρατορίας. Κι από την άλλη, έχουμε μία αντιπολίτευση – τουλάχιστον για το προοδευτικό κι αριστερό φάσμα του πολιτικού συστήματος – που αδυνατεί να αντιπολιτευθεί με επαρκείς όρους την κυβέρνηση της ΝΔ και ταυτόχρονα, κι ακόμα πιο σημαντικό, αδυνατεί να παρουσιάσει στην ελληνική κοινωνία ένα εναλλακτικό σχέδιο.

Εκεί θέλουμε να εστιάσουμε. Όλες οι δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικές κι αριστερές που θέλουν να αρθρώσουν έναν αντιπαραθετικό λόγο προς την ΝΔ, αυτή την στιγμή αδυνατούν να το κάνουν. Εκεί εμείς τοποθετούμαστε. Θέλουμε να είμαστε εκείνη η πολιτική δύναμη που θα μπορέσει να διατυπώσει με σαφήνεια, με ευκρίνεια και καθαρό προγραμματικό λόγο την πρόταση που πρέπει να ακούσει η ελληνικά κοινωνία».

«Η κυβέρνηση παρουσίασε έναν προϋπολογισμό ”business as usual”»

Σήμερα στην Βουλή ξεκίνησε η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του κράτους και σχολίασε ο κ. Χαρίτσης: «Η κυβέρνηση παρουσίασε έναν προϋπολογισμό σαν να πηγαίνουν όλα τέλεια στην χώρα, «bussiness as usual», όπως το χαρακτηρίσαμε. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση εμείς θα παρουσιάσουμε μία πρόταση που θα απαντάει στις μεγάλες κρίσεις της κοινωνίας. Οι μεγάλες κρίσεις της εποχής μας είναι: η όξυνση των κοινωνικών ανισοτήτων και η τεράστια κλιματική κρίση».

Στα ποσοστά που δίνονται στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Αριστεράς στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις που έχουν βγει στην δημοσιότητα ο κ. Χαρίτσης σχολίασε «ας περιμένουμε, εμείς είμαστε υπομονετικοί».
Και πρόσθεσε: «Τα πυροτεχνήματα ανάβουν πολύ εύκολα και κάνουν κρότο, αλλά διαλύονται επίσης και πολύ γρήγορα. Εμείς δεν είμαστε ”πυροτέχνημα”. Εμείς θέλουμε να είμαστε μία δύναμη που σταδιακά, μέρα με την μέρα θα ”χτίζει” σχέσεις εμπιστοσύνης με τους Έλληνες πολίτες. Κι αυτό θα το κάνουμε με την επιστροφή της πολιτικής και του πολιτικού περιεχομένου».

«Δεν θα κάνουμε την χάρη στον κ. Κασσελάκη να εμπλακούμε σε μία τέτοια τοξική και χυδαία αντιπαράθεση»

Την αιχμή του Στέφανου Κασσελάκη, προέδρου του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ, για τις τράπεζες και τους srvicers σχολίασε ο κ Χαρίτσης λέγοντας: «Οι αντιδράσεις που υπήρξαν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ θεωρώ ότι θετικό και υγιές. Όλοι κρινόμαστε στην πολιτική και για το ήθος και το ύφος μας. Δεν θα εμπλακούμε σε μία τέτοια τοξική και χυδαία αντιπαράθεση, δεν θα κάνουμε αυτή την χάρη στον κ. Κασσελάκη».

Ερωτηθείς αν μετάνιωσε που δεν μπήκε στην κούρσα διαδοχής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι δεν το μετάνιωσε.

«Η δική μας λογική είναι η επιστροφή της πολιτικής – ‘Όχι των μεταγραφών»

Καταλήγοντας, στο ενδεχόμενο να προσέλθουν στην κοινοβουλευτική ομάδα της «Νέας Αριστεράς» κι άλλοι αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ο Αλέξης Χαρίτσης: «Η δικιά μας λογική δεν είναι των μεταγραφών. Η δική μας λογική είναι η επιστροφή της πολιτικής. Θέλουμε να παρουσιάσουμε ένα πολιτικό σχέδιο κι ”όσοι πιστοί προσέλθετε”. Κυρίως θέλουμε να απευθυνθούμε στους νέους ανθρώπους που νιώθουν ότι η πολιτική είναι κάτι απόμακρο και δεν τους αφορά».

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις