Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Χαστούκι Γιούνκερ στην Τουρκία για τους… τσαμπουκάδες σε Αιγαίο και Κύπρο

Ερντογάν

Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ο ίδιος ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ καταδίκασε την προκλητική συμπεριφορά από την Τουρκία, τις τελευταίες μέρες, τόσο στο Αιγαίο (σ.σ. με αποκορύφωμα τον εμβολισμό σκάφους του Λιμενικού από τουρκική ακταιωρό) όσο και στην Κύπρο.

Η Τουρκία έχει δημιουργήσει απανωτές εντάσεις με Ελλάδα και Κύπρο τα τελευταία 24ωρα. Η Κομισιόν αντέδρασε και χθες (13.02.2018) μετά το σοβαρό επεισόδιο στα Ίμια. Σήμερα (14.02.2018) η καταδίκη της έγινε ακόμη πιο έντονη, δια στόματος του επικεφαλής της Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Γιούνκερ: Απόλυτα κατά της Τουρκίας

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με θέμα το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο και τις επόμενες ευρωεκλογές, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κλήθηκε να σχολιάσει τις πρόσφατες εντάσεις στις σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα και την Κύπρο.

«Είμαι απόλυτα κατά της στάσης της Τουρκίας», ήταν η κατηγορηματική απάντησή του.

Η καταδίκη από την Κομισιόν

Την Τρίτη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε στείλει νέα προειδοποίηση στην Άγκυρα ότι πρέπει να απέχει «από αρνητικές δηλώσεις που βλάπτουν τις σχέσεις καλής γειτονίας» και «από κάθε προστριβή, απειλή ή ενέργεια έναντι ενός κράτους-μέλους, διαταράσσοντας τις σχέσεις καλής γειτονίας και την ειρηνική επίλυση διαφορών».

Η Επιτροπή επεσήμανε επίσης, «την ανάγκη να σεβαστεί η Τουρκία την κυριαρχία των κρατών-μελών σε ό,τι αφορά τη χερσαία επικράτεια, τα εθνικά χωρικά ύδατα και τον εθνικό εναέριο χώρο τους».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις