Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Χατζηδάκης: «Ετήσιο κέρδος 1.476 ευρώ για τους δημοσίους υπάλληλους, 450.000 POS ως την άνοιξη»

Χατζηδάκης: «Ετήσιο κέρδος 1.476 ευρώ για τους δημοσίους υπάλληλους, 450.000 POS ως την άνοιξη»

Ο Κωστής Χατζηδάκης αναφέρθηκε σήμερα (17.9.2023) στο ετήσιο κέρδος που θα έχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι από τα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση και τόνισε ότι θα βάζουν στις τσέπες τους 1.476 ευρώ εξτρά το χρόνο, ενώ αναφέρθηκε και στα POS, τόνισε ότι μέχρι την άνοιξη, θα υπάρχουν 450.000 στις επιχειρήσεις και προνήγγειλε την επέκτασή τους και σε άλλους επαγγελματίες.

Αναφερόμενος στις αυξήσεις μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Κωστής Χατζηδάκης τόνισε μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα» είπε: «Επειδή τα πράγματα εξελίσσονται θετικά, γι’ αυτό μπορούμε και δίνουμε χωρίς να διακυβεύεται το μέλλον της οικονομίας και η σταθερότητα του προϋπολογισμού. Ο μέσος δημόσιος υπάλληλος, από τα μέτρα που έχουμε ήδη ψηφίσει, έχει κέρδος 1.476 ευρώ καθαρά, στην τσέπη του, τον χρόνο».

«Δεν πανηγυρίζουμε γι΄ αυτό, οι άνθρωποι είχαν να πάρουν αύξηση 14 χρόνια, αλλά είναι κάτι το είχαμε πει προεκλογικά και το κάναμε», είπε ο υπουργός.

Πέρα από τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας έκανε αναφορά και στο μέτρο των POS και τόνισε ότι θα επεκταθεί και σε άλλους επαγγελματίες.

«Μέχρι την άνοιξη θα υπάρξουν παντού POS, σε 450.000 επιχειρήσεις. Θα επεκταθούν και στους υπόλοιπους που δεν προβλέπεται. Θα έχουμε καθολική εφαρμογή των ηλεκτρονικών βιβλίων. Προχωρούμε αξιοποιώντας τις ψηφιακές τεχνολογίες» ανέφερε οι Κωστής Χατζηδάκης.

 

Την Τρίτη τα μέτρα για την φοροδιαφυγή

Ερωτηθείς για το πως θα αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή, ο Κωστής Χατζηδάκης απάντησε ότι: «εμείς πρέπει να κάνουμε το σωστό είτε είναι ευχάριστο είτε δυσάρεστο. Προφανώς θα στριμωχτούν κάποιοι που τόσο καιρό δεν πληρώνουν. Καταπολεμώντας τη φοροδιαφυγή, προχωρούμε σε μία κατεύθυνση κοινωνικής δικαιοσύνης. Παράλληλα, αντιμετωπίζοντας τη φοροδιαφυγή, θα μπορέσουμε να ρίξουμε περαιτέρω και τους φορολογικούς συντελεστές».

Επίσης ξεκαθάρισε ότι «την Τρίτη θα παρουσιαστούν τα  10 μέτρα – πρωτοβουλίες για την άμεση αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής».

Ίδιο το επίδομα θέρμανσης

Για το επίδομα θέρμανσης, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών διευκρίνησε ότι: «το επίδομα θέρμανσης θα είναι με τα χαρακτηριστικά που είχε και πέρυσι, δεν θα υπάρξουν αλλαγές».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις