Πολιτική

Χατζηδάκης για Standard & Poor’s: «Η συνέχεια θα εξαρτηθεί από τη σταθερότητα μετά τις εκλογές»

«Η οικονομία δεν πάει σε αυτόματο πιλότο», τόνισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, σχολιάζοντας την έκθεση της Standard & Poor’s που βελτιώνει την προοπτικής αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας (outlook) από «σταθερή» σε «θετική».

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ενόψει των εκλογών, ο Κωστής Χατζηδάκης σημείωσε ότι «είμαστε μισό σκαλί πριν από την επενδυτική βαθμίδα. Η έκθεση της Standard & Poor’s αναφέρει σημαντική πρόοδο στην ελληνική οικονομία σε πολλά επίπεδα, σημειώνει όμως ότι πολλά θα εξαρτηθούν από την πολιτική σταθερότητα μετά τις εκλογές.

»Η οικονομία δεν πάει σε αυτόματο πιλότο. Η έκθεση λέει ότι έχετε κάνει μεγάλη πρόοδο, οι θυσίες τόσων χρόνων έχουν πιάσει τόπο, αναπτύσσεται η Ελλάδα αλλά τα πράγματα δεν πάνε μόνα τους, θα πάνε ανάλογα με τις επιλογές που θα κάνετε», συμπλήρωσε ο υπουργός Εργασίας.

Παράλληλα, ο Κωστής Χατζηδάκης έκανε έναν σύντομο απολογισμό για το υπουργείο Εργασίας επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «η ανεργία από 17,5% έπεσε στο 11,4% και δημιουργήθηκαν 300.000 επιπλέον ανάλγητες και νεοφιλελεύθερες θέσεις εργασίας. Ο κατώτατος μισθός από 650 ευρώ, ανέβηκε 20% και πήγε στα 780 ευρώ.

»Λαμβάνοντας υπόψιν την αγοραστική δύναμη του μισθού, είμαστε 13οι στους 22 στην Ε.Ε. Το ίδιο συνέβη και με τις συντάξεις. Αφ’ ενός διορθώθηκαν πολλές αδικίες του Νόμου Κατρούγκαλου, οι ασφαλισμένοι με 30 χρόνια πήραν από το 2020 αυξήσεις», διευκρίνισε ο υπουργός Εργασίας.

«Για την επόμενη τετραετία, υπολογίζουμε σωρευτικά μία αύξηση 25% στους μισθούς, η οποία θα στηρίζεται στην ανάπτυξη της οικονομίας. Υπάρχει το ξεπάγωμα των τριετιών καθώς η ανεργία υπολογίζουμε ότι θα πέσει κάτω από 10%. Και βεβαίως, όλα αυτά θα συμβούν με μία σοβαρή κυβέρνηση, δεν θα γίνουν με αυτόματο πιλότο», πρόσθεσε ο Κωστής Χατζηδάκης.

«Προφανώς υπάρχει πρόγραμμα της ΝΔ για το ασφαλιστικό για την επόμενη τετραετία», υπογράμμισε ο κ. Χατζηδάκης, σχετικά με όσα αναμένεται να ανακοινώσει την Τετάρτη (26.4.2023) ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ένα τμήμα έχει να κάνει με τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ», διότι, όπως τόνισε, «με το ολοκληρωμένο πληροφορικό σύστημα που οι 88 βάσεις δεδομένων γίνονται μία, αλλάζει η καθημερινότητα και των υπαλλήλων και των συνταξιούχων. Η ΝΔ θα συνεχίσει να στηρίζει τους συνταξιούχους».

«Η ΝΔ θα πει λιγότερα από αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και από αυτά που λένε τα άλλα κόμματα αλλά αυτά που λέει η ΝΔ γίνονται. Οι άλλοι μιλούν για μία κοινωνική πολιτική, εμείς εφαρμόζουμε στην πράξη κοινωνική πολιτική», κατέληξε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τραγικό «παιχνίδι» της μοίρας για τον Απόστολο Βεσυρόπουλο: Βοήθησε να πολλαπλασιαστούν οι απινιδωτές στη χώρα αλλά «έσβησε» σε παραλία που δεν διέθετε τη σωτήρια συσκευή
Σήμερα υπάρχουν περίπου 70 απινιδωτές στον δήμο Σιθωνίας, ωστόσο στην παραλία που έπαθε ανακοπή ο Απόστολος Βεσυρόπουλος, δεν έχει τοποθετηθεί τέτοιο μηχάνημα
Απόστολος Βεσυρόπουλος 13
Οι τελευταίες δραματικές στιγμές του βουλευτή Απόστολου Βεσυρόπουλου που έπαθε ανακοπή καρδιάς και πέθανε στα 59 του
Ο θάνατός του έχει προκαλέσει μεγάλη θλίψη στον πολιτικό κόσμο με τα συλλυπητήρια μηνύματα να φτάνουν το ένα μετά το άλλο για την ξαφνική αυτή απώλεια
Απόστολος Βεσυρόπουλος 19
Ανδρουλάκης από τα καμένα της Πάτρας: Εξοργιστική η αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης – Η φωτιά μπήκε σε συνοικίες της 3ης μεγαλύτερης πόλης
«Μπορούμε καλύτερα και μπορούμε με πολιτική αλλαγή απέναντι σε αυτή την αλαζονική και αναποτελεσματική Κυβέρνηση» τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής
Νίκος Ανδρουλάκης
4