Πολιτική

Χατζηδάκης για διακοπές ρεύματος: Φταίνε κακοκαιρία και πεπαλαιωμένο δίκτυο

Στην κακοκαιρία, το πεπαλαιωμένο δίκτυο και την έλλειψη επενδύσεων τα προηγούμενα χρόνια απέδωσε ο Κωστής Χατζηδάκης τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση που καταγράφονται σε περιοχές της χώρας.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στους  ραδιοφωνικούς σταθμούς Παραπολιτικά 90,1 και ΣΚΑΪ 100,3 ευχαρίστησε το προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ για την υπερπροσπάθεια που γίνεται σε αντίξοες συνθήκες.

«Όταν έχουμε κακοκαιρία προφανώς παντού,σε όλον τον κόσμο, έχουμε προβλήματα. Στην Ελλάδα επίσης, το 90% του δικτύου είναι εναέριο και ως εκ τούτου αυτός είναι ένας παράγοντας επιβάρυνσης. Ο ΔΕΔΔΗΕ έχει καταβάλει τεράστια προσπάθεια μέσα σε αντίξοες συνθήκες και αυτό δεν πρέπει να υποτιμάται. Είναι προφανές ότι όταν δεν επενδύεις επί χρόνια και αφήνεις μια επιχείρηση να απαξιώνεται, τελικά έχεις και τέτοιου είδους προβλήματα», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.

Υπογράμμισε ότι στη χαμηλή τάση σημειώθηκαν περί τις 3.000 βλάβες και ότι ο ΔΕΔΔΗΕ έχει κινητοποιήσει 230 συνεργεία και 30 συνεργαζόμενες εργολαβικές εταιρείες, με συνολικό αριθμό τεχνικού προσωπικού που έφτανε και φτάνει τα 1.000 άτομα, προκειμένου να επιτευχθεί όσο το δυνατό ταχύτερα η επανα-ηλεκτροδότηση όλων των περιοχών.

«Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω το προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ και τις συνεργαζόμενες με το ΔΕΔΔΗΕ εταιρείες, αλλά κυρίως τους εναερίτες του ΔΕΔΔΗΕ, διότι πρέπει να λέμε ευχαριστώ στους ανθρώπους που βοηθάνε, που ανέβαιναν με τα χιόνια και με τη θύελλα πάνω στις κολώνες προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα. Αυτά να τα λέμε, μην λέμε μόνο τα κακά», ανέφερε ο υπουργός.

Επεσήμανε ότι ενώ θα έπρεπε να γίνονται επενδύσεις ετησίως στον ΔΕΔΔΗΕ πάνω από 200 εκατ., όλα τα τελευταία χρόνια γίνονταν γύρω στα 130 εκατ., το πολύ 150 εκατ. « Αυτό, λοιπόν, κάπου αντανακλάται και αντανακλάται σε αυτές τις περιπτώσεις».

«Το καλοκαίρι», σημείωσε χαρακτηριστικά, «έλεγαν ότι καταστροφολογούσα για τη ΔΕΗ. Σήμερα αποδεικνύεται ότι είχα δίκιο. Υπήρχε μια ομοβροντία -όχι μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ- ότι ο Χατζηδάκης καταστροφολογεί και προσπαθεί να απαξιώσει τη ΔΕΗ. Εδώ αποδεικνύεται νομίζω ότι είχα απόλυτο δίκιο».

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως η ΔΕΗ έχει αποφύγει τα χειρότερα, υπενθυμίζοντας ότι η μετοχή της ΔΕΗ όταν ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στα 7 ευρώ, την παρέδωσε στις ευρωεκλογές στο 1,2 ευρώ και τώρα είναι πάνω από 4 ευρώ.

Επανέλαβε εξάλλου, ότι αποτελεί ειλημμένη απόφαση η μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ μέχρι 49% με αυξημένα δικαιώματα μειοψηφίας «για μην βρούμε μόνο θεσμικούς, αλλά και στρατηγικούς επενδυτές».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: «Ο πυρσός είναι οι κοινές μας ιδέες, ο πυρσός είναι το “εμείς” πάνω από το “εγώ”»
«Το Συνέδριο απαρχή εκστρατείας για να μιλήσουμε με κάθε Ελληνίδα, με κάθε Έλληνα και θα κερδίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη τους για να είναι ξανά πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κυβέρνηση η ΝΔ», ανέφερε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ
Ο Παύλος Μαρινάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης για το στεγαστικό πρόβλημα: «Δημόσια γη και αντιπαροχή» για ενίσχυση της κοινωνικής κατοικίας
«Κρατάμε από τις παραδόσεις μας και τις αξίες μας όσα αξίζουν αλλά ατενίζουμε τις προκλήσεις του μέλλοντος και τα αιτήματα των καιρών» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 35
Κώστας Τσουκαλάς: «Επίτευγμα του Κυριάκου Μητσοτάκη η συσσώρευση της ακρίβειας που τόσο τον πονά»
 «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως λυπάται και θυμώνει με την ακρίβεια, ελπίζω να τον ακούσει ο Πρωθυπουργός και να αλλάξει πολιτική» σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τσουκαλάς (Φωτογραφία αρχείου 6
Με προεκλογικό άρωμα η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο συνέδριο της ΝΔ - Οι αιχμές για Ανδρουλάκη και Τσίπρα
Το ενδιαφέρον σήμερα στρέφεται και στις ομιλίες πρωτοκλασάτων στελεχών του κόμματος και ο λόγος θα δοθεί κατά προτεραιότητα στους δύο Αντιπροέδρους του κόμματος, Κωστή Χατζηδάκη και  Άδωνι Γεωργιάδη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Συνέδριο της ΝΔ 31