Πολιτική

Χατζηδάκης για διακοπές ρεύματος: Φταίνε κακοκαιρία και πεπαλαιωμένο δίκτυο

Στην κακοκαιρία, το πεπαλαιωμένο δίκτυο και την έλλειψη επενδύσεων τα προηγούμενα χρόνια απέδωσε ο Κωστής Χατζηδάκης τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση που καταγράφονται σε περιοχές της χώρας.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στους  ραδιοφωνικούς σταθμούς Παραπολιτικά 90,1 και ΣΚΑΪ 100,3 ευχαρίστησε το προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ για την υπερπροσπάθεια που γίνεται σε αντίξοες συνθήκες.

«Όταν έχουμε κακοκαιρία προφανώς παντού,σε όλον τον κόσμο, έχουμε προβλήματα. Στην Ελλάδα επίσης, το 90% του δικτύου είναι εναέριο και ως εκ τούτου αυτός είναι ένας παράγοντας επιβάρυνσης. Ο ΔΕΔΔΗΕ έχει καταβάλει τεράστια προσπάθεια μέσα σε αντίξοες συνθήκες και αυτό δεν πρέπει να υποτιμάται. Είναι προφανές ότι όταν δεν επενδύεις επί χρόνια και αφήνεις μια επιχείρηση να απαξιώνεται, τελικά έχεις και τέτοιου είδους προβλήματα», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.

Υπογράμμισε ότι στη χαμηλή τάση σημειώθηκαν περί τις 3.000 βλάβες και ότι ο ΔΕΔΔΗΕ έχει κινητοποιήσει 230 συνεργεία και 30 συνεργαζόμενες εργολαβικές εταιρείες, με συνολικό αριθμό τεχνικού προσωπικού που έφτανε και φτάνει τα 1.000 άτομα, προκειμένου να επιτευχθεί όσο το δυνατό ταχύτερα η επανα-ηλεκτροδότηση όλων των περιοχών.

«Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω το προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ και τις συνεργαζόμενες με το ΔΕΔΔΗΕ εταιρείες, αλλά κυρίως τους εναερίτες του ΔΕΔΔΗΕ, διότι πρέπει να λέμε ευχαριστώ στους ανθρώπους που βοηθάνε, που ανέβαιναν με τα χιόνια και με τη θύελλα πάνω στις κολώνες προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα. Αυτά να τα λέμε, μην λέμε μόνο τα κακά», ανέφερε ο υπουργός.

Επεσήμανε ότι ενώ θα έπρεπε να γίνονται επενδύσεις ετησίως στον ΔΕΔΔΗΕ πάνω από 200 εκατ., όλα τα τελευταία χρόνια γίνονταν γύρω στα 130 εκατ., το πολύ 150 εκατ. « Αυτό, λοιπόν, κάπου αντανακλάται και αντανακλάται σε αυτές τις περιπτώσεις».

«Το καλοκαίρι», σημείωσε χαρακτηριστικά, «έλεγαν ότι καταστροφολογούσα για τη ΔΕΗ. Σήμερα αποδεικνύεται ότι είχα δίκιο. Υπήρχε μια ομοβροντία -όχι μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ- ότι ο Χατζηδάκης καταστροφολογεί και προσπαθεί να απαξιώσει τη ΔΕΗ. Εδώ αποδεικνύεται νομίζω ότι είχα απόλυτο δίκιο».

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως η ΔΕΗ έχει αποφύγει τα χειρότερα, υπενθυμίζοντας ότι η μετοχή της ΔΕΗ όταν ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στα 7 ευρώ, την παρέδωσε στις ευρωεκλογές στο 1,2 ευρώ και τώρα είναι πάνω από 4 ευρώ.

Επανέλαβε εξάλλου, ότι αποτελεί ειλημμένη απόφαση η μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ μέχρι 49% με αυξημένα δικαιώματα μειοψηφίας «για μην βρούμε μόνο θεσμικούς, αλλά και στρατηγικούς επενδυτές».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΚΚΕ κατά Μαρινάκη και Κυρανάκη: «Η θεωρία των δύο άκρων είναι κεντρική κυβερνητική γραμμή»
Ο Περισσός κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αποσυνδέει τη ναζιστική ιδεολογία από τα εγκλήματα της οργάνωσης - Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου για τις ποινικές καταδίκες
Κυρανάκης, ΚΚΕ, Μαρινάκης
Κυβερνητικές πηγές κατά ΠΑΣΟΚ: «Ας σταματήσουν να αναζητούν δήθεν “κρυφές ατζέντες” και ας απαντήσουν για τη δική τους»
Η νέα απάντηση της Χαριλάου Τρικούπη στις κυβερνητικές πηγές, με αιχμές για τον εκλογικό πήχη του 25% και τις δηλώσεις Καράογλου - «Ας πείσουν πρώτα τους βουλευτές τους»
Μέγαρο Μαξίμου
Καράογλου: Η ΝΔ να απευθυνθεί σε Ελληνική Λύση, Νίκη, Λατινοπούλου, Σαμαρά και Καρυστιανού αν δεν πετύχει αυτοδυναμία – ΠΑΣΟΚ: «Αποκαλύφθηκε η κρυφή ατζέντα Μητσοτάκη»
Ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης εισηγείται άνοιγμα σε κόμματα στα δεξιά της παράταξης, με τη Χαριλάου Τρικούπη να κάνει λόγο για σχέδιο συγκυβέρνησης με την Ακροδεξιά
Θεόδωρος Καράογλου, ΝΔ
ΠΑΣΟΚ κατά Τσίπρα: «Τον ακούγαμε και ήταν σαν να ακούμε τον Μητσοτάκη» – Βολές για «νεοφιλελεύθερη μετάλλαξη»
Σφοδρή επίθεση της Χαριλάου Τρικούπη στον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΕΛΑΣ για τη 13η σύνταξη και τις οικονομικές του θέσεις - «Έταξε τα πάντα στους πάντες για να κάνει τα ακριβώς ανάποδα»
ΠΑΣΟΚ, Γραφεία Χαριλάου Τρικούπη
Αλέξης Τσίπρας: «Έχουμε την πιο διεφθαρμένη και άδικη κυβέρνηση που έχει γνωρίσει ο τόπος»
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση από τον πρόεδρο της ΕΛΑΣ στη συνέντευξή του στο TRT - Η παραδοχή για τη μεσαία τάξη, οι καταγγελίες για το δημόσιο χρήμα και οι προτάσεις για αναδιανομή, ενέργεια και παραγωγική ανασυγκρότηση
Ο Αλέξης Τσίπρας
67