Πολιτική

Χατζηδάκης για κατώτατο μισθό στο Live News: Δεν θα φτάσει τα 800 ευρώ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Δεν θα έχει μπροστά το 8 ο κατώτατος μισθός», είπε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Αυτό που εννοούσε ο Κωστής Χατζηδάκης ήταν ότι δεν θα φτάσει τα 800 ευρώ ο κατώτατος μισθός η τρίτη αύξηση του οποίου θα ανακοινωθεί μέσα στην εβδομάδα.

«Ο κατώτατος μισθός δε θα έχει το ‘8’ μπροστά. Τα 800 ευρώ είναι μια αύξηση περίπου 12%. Ο πληθωρισμός ήταν στο 9,5%, προβλέπεται ότι θα είναι 5%, το ΑΕΠ ανέβηκε 5,6%. Όλα αυτά πρέπει να σταθμιστούν. Πρέπει να ισορροπήσουμε ανάμεσα στις δυνατότητες των επιχειρήσεων και από την άλλη πρέπει και οι επιχειρήσεις να δουν τις αυξημένες ανάγκες των εργαζομένων λόγω του εισαγόμενου πληθωρισμού. Θα αποτυπωθεί αυτό στη σημαντική αύξηση που θα δοθεί».

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Οι 150 που εκλέχθηκαν για τη νέα Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ και οι ψήφοι που συγκέντρωσαν
Όλα τα ονόματα - Πηγές της ΝΔ αναφέρουν πως υποψήφιοι είναι πρόσωπα που δεν εμφανίστηκαν ευκαιριακά στην πολιτική σκηνή και που υπηρετούν με πίστη τις αξίες και τις αρχές της παράταξης
Ψηφοδέλτια