Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Χατζηδάκης: Ο Τσίπρας μου θυμίζει τον Κολόμβο

Χατζηδάκης

Συνολική συμφωνία με τα Σκόπια για το θέμα του ονόματος θέλει η Νέα Δημοκρατία όπως δηλώνει ο αντιπρόεδρός της, Κωστής Χατζηδάκης. Επιτίθεται στην κυβέρνηση για το “Μακεδονία του Ίλιντεν” και παραλληλίζει τον πρωθυπουργό με τον Χριστόφορο Κολόμβο.

«Η θέση της ΝΔ είναι ξεκάθαρη, όπως την έχει διατυπώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης: θέλουμε μια ενιαία, σφαιρική και συνολική συμφωνία με τα Σκόπια, που θα αντιμετωπίζει και τα θέματα του Συντάγματος και του αλυτρωτισμού, συμπεριλαμβανομένων και αυτών της εθνικής ταυτότητας και της γλώσσας», τονίζει ο Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News.

Επικρίνει την κυβέρνηση ότι διαπραγματεύεται «με δύο γραμμές και χωρίς πυξίδα. Επιπόλαιοι και σε σύγχυση», με αφορμή το ότι «είδαμε τον κ. Τσίπρα να συζητά για δύο μέρες το όνομα “Μακεδονία του Ίλιντεν” που συμβολίζει και συμπυκνώνει τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων και να το εγκαταλείπει την τρίτη μέρα» και «παράλληλα ακούσαμε τον συνεταίρο του, κ. Καμμένο, να λέει ότι δεν θα υπάρχει λύση».

Χατζηδάκης: Ο Τσίπρας… Κολόμβος

«Ο κ. Τσίπρας μου θυμίζει τον Χριστόφορο Κολόμβο, ο οποίος ξεκίνησε χωρίς να ξέρει πού πάει και έφτασε χωρίς να ξέρει πού είναι», αναφέρει χαρακτηριστικά. Ερωτηθείς για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού αλλά και για το αν η ΝΔ θα ψηφίσει υπέρ της κατάτμησης της Β’ Αθηνών, υπενθύμισε ότι η ΝΔ έχει καταθέσει πρόταση νόμου στη Βουλή και για τα δύο αυτά ζητήματα εδώ και δύο χρόνια, την οποία η κυβέρνηση «ούτε που την έχει συζητήσει».

«Αν συμφωνούν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ας ψηφίσουν την πρόταση της ΝΔ», αναφέρει ο κ. Χατζηδάκης, προσθέτοντας «πάντως δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι ο κ. Τσίπρας επιθυμεί να ψηφίσει το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού».

Αναφορικά με «στελέχη της ΝΔ που επικρότησαν την επίθεση κατά του Γ. Μπουτάρη», είπε ότι «η ΝΔ αμέσως καταδίκασε την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη», όπως κάνει και σε όλα τα κρούσματα βίας τα οποία καταδικάζει «χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις».

«Μας δεσμεύουν οι συμφωνίες»

Ο κ. Χατζηδάκης, αφού αναλύει στην συνέντευξή του τις διαφορές της συζήτησης για το χρέος της χώρας, μεταξύ 2012 και 2018 σημειώνει ότι «κάθε ελάφρυνση του χρέους είναι καλοδεχούμενη, αλλά δεν είναι το σημαντικότερο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας», το οποίο εντοπίζει στην επανεκκίνηση των μηχανών της οικονομίας, στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων και στην δημιουργία θέσεων εργασίας.

Αναφέρει ακόμα ότι η ΝΔ δεσμεύεται σε ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών που θα βελτιώσουν το περιβάλλον της επιχειρηματικότητας, των επενδύσεων, της Δημόσιας Διοίκησης, της Δικαιοσύνης, της Παιδείας κλπ.

Είπε ότι την χώρα και την επόμενη κυβέρνηση την δεσμεύουν μόνο οι επικυρωμένες διεθνείς συμφωνίες για τους δημοσιονομικούς στόχους και όχι το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο χαρακτήρισε «γενικό κείμενο αρχών που διαπνέεται σε αρκετά σημεία από μια εσφαλμένη προσέγγιση, αυτήν που καταδικάζει την ελληνική οικονομία να σέρνεται και να έχει την χειρότερη επίδοση ανάπτυξης στην Ευρώπη».

Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε, καταλήγοντας, ότι η ΝΔ προτάσσει άλλο μείγμα πολιτικής «σαν αυτό που εφαρμόστηκε στην Κύπρο» και βάσει αυτού θα παρουσιάσει το δικό της σχέδιο ανάπτυξης και επισημαίνοντας ότι «άλλωστε, το πρόγραμμά μας είναι εξ ορισμού πιο κοντά στις καλές ευρωπαϊκές πρακτικές».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις