Πολιτική

Χατζηδάκης: Στα πρόθυρα χρεοκοπίας η ΔΕΗ

Ανευθυνότητα καταλόγισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης στην προηγούμενη κυβέρνηση για τους χειρισμούς της σε σχέση με τη ΔΕΗ.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Η ΔΕΗ είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και αυτή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να την σώσει», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης σε συνέντευξη στον ΑΝΤ1.

Προσέθεσε επίσης ότι «υπάρχει τεράστιο πρόβλημα, το οποίο το δημιούργησε μία ανεύθυνη κυβέρνηση, η οποία αντί να προστατέψει το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ, την τίναξε στον αέρα. Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να κουνάει το δάχτυλο, όταν απαξίωσε μία μεγάλη δημόσια επιχείρηση με αυτό τον τρόπο και της έχει προκαλέσει όλα αυτά τα προβλήματα τα οποία συζητάμε».

“Θα δώσουμε έμφαση στους πλουσιότερους κακοπληρωτές”

Σε ερώτηση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, επεσήμανε ότι θα δοθεί έμφαση στο κυνήγι των πλουσιότερων κακοπληρωτών και «θα δώσουμε την προσοχή που πρέπει στους φτωχότερους ανθρώπους, μέσα σε εξαιρετικά άσχημες συνθήκες για τη ΔΕΗ, διότι αυτή την ώρα της χρωστάνε σχεδόν 3 δισεκατομμύρια».

Είναι υποχρέωση, πρόσθεσε, της καινούργιας διοίκησης της ΔΕΗ – η οποία θα τοποθετηθεί πολύ σύντομα – να ξεχωρίσει την ήρα από το στάρι, να ξεχωρίσει τα μεγάλα “ψάρια” από τους ανθρώπους, που πραγματικά πένονται, που πραγματικά δεν έχουν κάποια προοπτική στη ζωή τους. Όπως έχει πει και η σημερινή διοίκηση της ΔΕΗ εδώ και μήνες, υπάρχουν άνθρωποι με πισίνες, με βίλες, οι οποίοι κρύβονται πίσω από το κοινωνικό πρόβλημα και χρωστάνε στη ΔΕΗ. Λοιπόν, σε αυτούς τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, σε αυτούς θα στοχεύσουμε».

Σε σχέση τέλος με τα τιμολόγια, επανέλαβε ότι η αναπροσαρμογή θα εξισορροπηθεί με δύο μειώσεις: τη μείωση του ΦΠΑ από το 13% στο 6% που έγινε από την προηγούμενη κυβέρνηση και τη μείωση του Ειδικού Τέλους Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων που θα γίνει τώρα, καθώς ο λογαριασμός των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι πλεονασματικός.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Κυρανάκης: Τέρμα η ασυλία στο διαδίκτυο – Θα κινηθούμε νομικά κατά όσων απείλησαν ζωές τις τελευταίες μέρες
«Τέρμα η εντύπωση ότι μπορείς να παίρνεις ανώνυμα ή επώνυμα το πληκτρολόγιό σου και να γράφεις στους ανθρώπους της ΝΔ ότι καλά σας έκαναν. Υποκινούν βία», ανέφερε ο γραμματέας της ΝΔ
Κωνσταντίνος Κυρανάκης 43
Αλέξης Τσίπρας στο Politico: Η κυβέρνηση να σταματήσει να δίνει λευκή επιταγή στον Τραμπ και στις ΗΠΑ
Ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ ασκεί κριτική στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης, θέτει ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση της διαφθοράς και παρουσιάζει τις βασικές κατευθύνσεις της πρότασής του ενόψει εκλογών
Ο Αλέξης Τσίπρας 27
Στέλιος Κούλογλου: Τον παρακολουθούσαν με το Pegasus ενώ ερευνούσε το σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ευρωβουλή
Σύμφωνα με το Citizen Lab η πρώτη μόλυνση της συσκευής του Στέλιου Κούλογλου καταγράφηκε στις 21 Οκτωβρίου 2022 και ακολούθησαν δύο ακόμα επιβεβαιωμένες μολύνσεις στις 6 και 7 Μαρτίου 2023
Ο Στέλιος Κούλογλου
Μήνυμα αυτονομίας από τον Νίκο Ανδρουλάκη - «Μητσοτάκης και Τσίπρας έχουν κριθεί - Στο χέρι των πολιτών η πολιτική αλλαγή»
Για το κόμμα Καρυστιανού, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε πως η πολιτική αλλαγή δεν έρχεται από κόμματα διαμαρτυρίας, αλλά από κόμματα με κυβερνητικό πρόγραμμα
Νίκος Ανδρουλάκης
Η απάντηση της ΕΛΑΣ στο Μαξίμου για τις δηλώσεις Κυρανάκη: «Ο κατήφορος είναι ο δικός σας δρόμος»
Σύμφωνα με πηγές του newsit.gr, οι δηλώσεις του Κωνσταντίνου Κυρανάκη για τις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη επιχειρούν την ταύτιση της νέας πολιτικής πρωτοβουλίας του Αλέξη Τσίπρα με ένα κλίμα έντασης και διχασμού
Κωνσταντίνος Κυρανάκης 7