Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Χατζηδάκης: “Σχέδιο σωτηρίας για τη ΔΕΗ” – Οι οδηγίες Μητσοτάκη

Χατζηδάκης: “Σχέδιο σωτηρίας για τη ΔΕΗ” – Οι οδηγίες Μητσοτάκη
Intime News (αρχείο)

Με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συναντήθηκε το απόγευμα της Τρίτης (9.7.2019) ο Κωστής Χατζηδάκης με ατζέντα όλα τα θέματα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρχής γενομένης από τη ΔΕΗ.

Για το θέμα της ΔΕΗ, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι το ζήτημα είναι επείγον και πιεστικό και πως επιδιώκεται σχέδιο σωτηρίας για τους υπαλλήλους και την επιχείρηση.

“Εκείνο που επιδιώκουμε είναι να πάμε γρήγορα. Δεν υπερβάλλουμε για το θέμα της ΔΕΗ. Στις προγραμματικές δηλώσεις θα είμαστε πολύ σαφείς”, τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου όπου είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Νωρίτερα, κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου Ενέργειας & Περιβάλλοντος, ο κ. Χατζηδάκης είχε εκφράσει την μεγάλη έννοια για την διάσωση της ΔΕΗ.

“Στοχεύουμε να εργαστούμε για ένα σχέδιο διάσωσης της εταιρείας, για να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα, παρά τις προσπάθειες της διοίκησης και των εργαζομένων”, δήλωσε ο υπουργός, τονίζοντας ότι με την ΔΕΗ “δεν μπορούμε να εθελοτυφλούμε”.

Παρουσία του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, Μανόλη Παναγιωτάκη, ο κ. Χατζηδάκης έκανε λόγο για ένα σχέδιο σωτηρίας, που θα δώσει νέα προοπτική βιωσιμότητας στην επιχείρηση.

“Η κυβέρνηση δεν έρχεται να γκρεμίσει, αλλά να χτίσει και να κρατήσει ό,τι θετικό έχει γίνει. Η ομάδα των τριών είναι μια μετριοπαθής τεχνοκρατική ομάδα, που είναι επικεντρωμένη στο αποτέλεσμα” δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης, υποστηρίζοντας ότι η έπαρση και η αλαζονεία δεν είναι καλοί σύμμαχοι μιας νέας κυβέρνησης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις