Πολιτική

Χατζηδάκης: “Σχέδιο σωτηρίας για τη ΔΕΗ” – Οι οδηγίες Μητσοτάκη

Με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συναντήθηκε το απόγευμα της Τρίτης (9.7.2019) ο Κωστής Χατζηδάκης με ατζέντα όλα τα θέματα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρχής γενομένης από τη ΔΕΗ.

Για το θέμα της ΔΕΗ, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι το ζήτημα είναι επείγον και πιεστικό και πως επιδιώκεται σχέδιο σωτηρίας για τους υπαλλήλους και την επιχείρηση.

“Εκείνο που επιδιώκουμε είναι να πάμε γρήγορα. Δεν υπερβάλλουμε για το θέμα της ΔΕΗ. Στις προγραμματικές δηλώσεις θα είμαστε πολύ σαφείς”, τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου όπου είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

[read4more]

Νωρίτερα, κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου Ενέργειας & Περιβάλλοντος, ο κ. Χατζηδάκης είχε εκφράσει την μεγάλη έννοια για την διάσωση της ΔΕΗ.

“Στοχεύουμε να εργαστούμε για ένα σχέδιο διάσωσης της εταιρείας, για να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα, παρά τις προσπάθειες της διοίκησης και των εργαζομένων”, δήλωσε ο υπουργός, τονίζοντας ότι με την ΔΕΗ “δεν μπορούμε να εθελοτυφλούμε”.

Παρουσία του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, Μανόλη Παναγιωτάκη, ο κ. Χατζηδάκης έκανε λόγο για ένα σχέδιο σωτηρίας, που θα δώσει νέα προοπτική βιωσιμότητας στην επιχείρηση.

“Η κυβέρνηση δεν έρχεται να γκρεμίσει, αλλά να χτίσει και να κρατήσει ό,τι θετικό έχει γίνει. Η ομάδα των τριών είναι μια μετριοπαθής τεχνοκρατική ομάδα, που είναι επικεντρωμένη στο αποτέλεσμα” δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης, υποστηρίζοντας ότι η έπαρση και η αλαζονεία δεν είναι καλοί σύμμαχοι μιας νέας κυβέρνησης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δημοσκόπηση Marc: Ακρίβεια και νέα κόμματα αλλάζουν τις ισορροπίες – Μάχη για τη δεύτερη θέση θα δώσουν Τσίπρας και Καρυστιανού
Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης η Βουλή θα μπορούσε να είναι επτακομματική ή ακόμη και εννεακομματική, ανάλογα με τις εξελίξεις των επόμενων μηνών
καλπη
Ο Αλέξης Τσίπρας εξηγεί γιατί δεν συμμετείχε στο ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΙ: Δεν θα νομιμοποιήσω τη δολοφονία χαρακτήρα μου
«Δε μου δίνετε κανένα λόγο να εμπιστευτώ, ούτε στο ελάχιστο, ότι θα έχετε μια αντικειμενική προσέγγιση στα γεγονότα του 2015 και ότι σκοπός σας δεν θα είναι και σήμερα, να επιμείνετε στη συκοφαντία»
Αλέξης Τσίπρας 23
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τέλος στα ψιλά γράμματα και σε παράτυπες πρακτικές για τα δάνεια μέχρι 100.000 ευρώ
«Πλέον, ορίζεται ανώτατο ύψος που μπορεί να φτάσει ένα καταναλωτικό δάνειο όταν το ξεχρεώνεις και θα είναι μεταξύ 30%-50% πάνω από το κεφάλαιο το οποίο δανείστηκε ο συναλλασσόμενος με την τράπεζα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 32