Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

«Χειρουργικές» αποστάσεις Καλογήρου από τον Πολάκη

Καλογήρου

Να μην δημιουργούνται ούτε εντυπώσεις ασυλίας για κανένα πολιτικό πρόσωπο ούτε καθεστώς ομηρίας των πολιτικών προσώπων, ζήτησε ο κ. Καλογήρου

Πολύ προσεκτικές διατυπώσεις επέλεξε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου για να αναφερθεί στην Βουλή για το θέμα Πολάκη και μάλιστα αναμένοντας πρώτα να ανακοινωθεί η εισαγγελική παραγγελία.

Ο κ. Μιχάλης Καλογήρου μάλιστα χρησιμοποίησε ακριβώς αυτή την εισαγγελική παραγγελία για να καλέσει την αντιπολίτευση να ανακαλέσει τις καταγγελίες της περί παρακράτους. «Να ανακαλέσετε όσοι από εσάς μιλήσατε για ένα παρακράτος, για ένα κράτος δικαίου το οποίο σε αυτήν τη χώρα έχει καταργηθεί», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καλογήρου.

Όπως υποστήριξε «καμία υπόθεση η οποία βασανίζει τη δημόσια κουβέντα,όταν υπάρχει λόγος να διερευνηθεί, δεν έχει οδηγηθεί εκεί που πρέπει. Πότε έγινε αυτό ξανά; Ποιοι καθυστέρησαν τη Δικαιοσύνη; Γιατί δικάζονται το 2018 και το 2019 οι μεγάλες υποθέσεις διαφθοράς; Πόσα χρόνια έχουν λιμνάσει υποθέσεις και για ποιους λόγους;».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας -που ερμηνεύτηκε ως επιχείρηση του υπουργού Δικαιοσύνης να κρατήσει αποστάσεις από τις κινήσεις του Παύλου Πολάκη- ο κ. Καλογήρου ανέφερε: «Εγώ λέω το εξής: Οι υποθέσεις αυτές, ειδικά όταν έχουν πολιτικές απολήξεις, είναι σημαντικές και πρέπει να προσέχουμε όλοι, γιατί υπάρχουν και ζητήματα ουσίας και δικονομίας και τεχνικά ζητήματα, τα οποία πρέπει οι δικαστικοί και οι εισαγγελικοί λειτουργοί να τα διερευνήσουν σε βάθος και να οδηγούνται σε ασφαλή συμπεράσματα, δηλαδή ό,τι προβλέπει ο νόμος, αρκεί να μην δημιουργούνται ούτε εντυπώσεις ασυλίας για κανένα πολιτικό πρόσωπο ούτε καθεστώς ομηρίας των πολιτικών προσώπων. Και τα δύο είναι ισοδύναμα και είναι εξίσου σημαντικά. Νομίζω ότι οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας και οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν να πουν πολλά και να λογοδοτήσουν. Να τελειώσει, λοιπόν, αυτή η ιστορία όσον αφορά το κράτος δικαίου. Η χώρα αυτή είναι χώρα δικαιοσύνης, η Δικαιοσύνη αναπνέει, προχωράει, κάνει αυτό που πρέπει να κάνει και όταν ακούει υπερβολές ή όταν ακούει τέτοιου είδους πολιτικά παιχνίδια, συνήθως γυρίζει την πλάτη. Το πρόβλημα για όλους είναι ότι γυρίζουν την πλάτη και οι πολίτες και σε αυτό πρέπει να είμαστε όλοι εξαιρετικά προσεκτικοί».

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις