Πολιτική

Χλιαρή αντιπολίτευση από τον Σαμαρά “βλέπει” ο Π.Δούκας – Τι είπε για τις επιστολές

Διευκρινήσεις για τις προειδοποιητικές επιστολές σχετικά με το χρέος που είχε στείλει στον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, το Δεκέμβριο του 2008 και οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας (από το "Βήμα της Κυριακής"), έδωσε ο πρώην υφυπουργός Πέτρος Δούκας, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σημείωσε ότι εκείνη την περίοδο ήταν υφυπουργός Εξωτερικών, αλλά διέβλεπε ότι ο δανεισμός της χώρας θα ήταν δυσκολότερος και πρόσθεσε «ο δανεισμός θα ήταν πολύ υψηλότερος από αυτόν που θα χρειαζόταν με βάση το έλλειμμα, το οποίο προβλεπόταν ότι θα υπάρξει για το 2008 και το 2009. Έλεγα, λοιπόν, ότι θα έχουμε πρόβλημα με την αγορά. Είπα ότι χρειάζεται να γίνουν κάποια πράγματα επειγόντως, για να αναστραφεί αυτό το οποίο έβλεπα να έρχεται».

Πρόσθεσε πως «κανείς δεν είχε προβλέψει πόσο άγριο θα ήταν εκείνο το τσουνάμι» και γι αυτό «είχαμε καταφέρει τότε να δανειστούμε για 20, 30 και 50 χρόνια», ενώ επέκρινε και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που ανέλαβε στη συνέχεια, καταλογίζοντάς της λάθη και καθυστερήσεις.

Σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις της Συνόδου των Βρυξελλών, ο πρώην υφυπουργός είπε ότι αποτελεί θετική εξέλιξη και σημείωσε: «Δεν είναι το 100%, που θα ήθελε κανείς, αλλά είναι αρκετό αυτό που έγινε».

Πρότεινε, πάντως, να ζητήσει η κυβέρνηση μεγαλύτερη μείωση του χρέους, λέγοντας επίσης ότι «η έμφαση της κυβέρνησης πρέπει να είναι και στα μεταρρυθμιστικά μέτρα, αλλά και οπωσδήποτε στο θέμα της απόσυρσης χρέους».

Αναφερόμενος, τέλος, στη στάση της ΝΔ ο κ. Δούκας είπε πως θεωρεί ότι «ο Α. Σαμαράς κρατάει συνετή στάση, δείχνει τη διαφωνία του και μπορεί να μην υπογράφει, αλλά δεν προσπαθεί να βουλιάξει και την κυβέρνηση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: “Πρόεδρε βουλιάζουμε”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άκης Σκέρτσος για Αλέξη Τσίπρα: «Κάθε φράση και ένα ψέμα ή μια ανακρίβεια, αδιόρθωτος»
«Κανείς δεν φρόντισε να τον ενημερώσει ότι οι επενδύσεις στην αναβάθμιση δικτύων έχουν 4πλασιαστεί από το 2019 και πλέον ξεπερνούν το 1,5 δις ετησίως από μόλις 400 εκ. ευρώ το 2019;» διερωτάται ο υπουργός Επικρατείας
Άκης Σκέρτσος 12
Η Αφροδίτη Λατινοπούλου δέχτηκε φραστική επίθεση από ομάδα Ρομά σε πλοίο για την Τήνο - «Καρ@@λα, αει στο δ@@@λο»
Η Αφροδίτη Λατινοπούλου ταξίδευε χωρίς τον αστυνομικό φρουρό που της έχει διατεθεί, ωστόσο μετά την άφιξή της φέρεται να ενημέρωσε την αστυνομία για το περιστατικό
Αφροδίτη Λατινοπούλου
Αλέξης Τσίπρας: «Κάλπη ανατροπής» η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση – Έτοιμα στο 80% τα ψηφοδέλτια της ΕΛΑΣ
Η εκλογική στρατηγική, οι συνεργασίες και η απάντηση για τη χρηματοδότηση - Πώς περιγράφει τον δρόμο προς μια προοδευτική κυβέρνηση και γιατί δίνει ιδιαίτερο βάρος στη δεύτερη κάλπη
O Αλέξης Τσίπρας 71
Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει «παρών» και ξαναστήνει τον μηχανισμό του – Restart με 70.000 μέλη και πλώρη για τη ΔΕΘ
Δούρου, Παππάς και Πολάκης μπαίνουν μπροστά στη νέα καμπάνια, σε μια κίνηση με σαφή συμβολισμό ενότητας - Η Κουμουνδούρου απαντά στα σενάρια περί «τέλους εποχής» με ανασυγκρότηση των Νομαρχιακών
Η Ρένα Δούρου και ο Παύλος Πολάκης 10