Σάββατο, 27 Απρ.
19oC Αθήνα

“Κλειστή” η κρίσιμη συνεδρίαση Κ.Ο. και Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Οι εσωκομματικοί κραδασμοί συνεχίζονται στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το νέο μνημόνιο για την επόμενη τριετία. Οι πληροφορίες λένε ότι τα μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη… ξενύχτησαν στα τηλέφωνα. Το βαρύ πακέτο μέτρων στα προαπαιτούμενα που θα γίνει ακόμη πιο βαρύ για την υπογραφή του τελικού κειμένου του μνημονίου προκαλεί αναταράξεις.

Η κοινή συνεδρίαση Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Πολιτική Γραμματείας ήταν να ξεκινήσει στις 8 το πρωί σήμερα αλλά άρχισε λίγο μετά τις 9 και δείχνει μια προσπάθεια να κινηθούν με μορφή κατεπείγοντος οι εσωκομματικές διαδικασίες ώστε να μην υπάρξει η παραμικρή εμπλοκή μέσα στις επόμενες ώρες, έτσι ώστε το πολύ μέχρι αύριο να έχει ξεκαθαρίσει το τοποίο για τη χώρα και στη συνέχεια η κυβέρνηση να διαπραγματευτεί το τελικό κείμενο του Μνημονίου.

Σημειώνεται ότι η συνεδρίαση θα είναι “κλειστή”.

Είναι πάντως ενδεικτικό ότι και το κείμενο με τα προαπαιτούμενα δεν φέρει την υπογραφή του Π. Λαφαζάνη που χθες στο κυβερνητικό συμβούλιο εξέφρασε πολλές ενστάσεις, όπως λένε πληροφορίες.

Ο κ. Λαφαζάνης από χθες χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα λέγοντας μάλιστα ότι η χώρα δεν είναι όμηρος της Ευρώπης, έχει εναλλακτικούς δρόμους έστω και αν αυτοί είναι δύσκολοι.

Και η Δ. Χαραλαμπίδου εκ των στελεχών της Αριστερής Πλατφόρμας έθεσε προαπαιτούμενα για την στήριξη της συμφωνίας με τους εταίρους και δανειστές, αυτά δεν είναι άλλα από τη ρύθμιση του χρέους και το αναπτυξιακό πακέτο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν είναι της λογικής συμφωνία και ό,τι να ‘ναι.

Πολλοί είναι πάντως οι βουλευτές εκείνοι που ενώ τις προηγούμενες ημέρες είχαν εκφραστεί κατά της συμφωνίας με δύσκολα μέτρα που πλέον μπροστά στον κίνδυνο μιας χρεοκοπίας φαίνονται να αλλάζουν στάση, ενώ σε ό,τι αφορά στο θέμα της κομματικής πειθαρχίας εδώ και καιρό το Μαξίμου μιλά για θέμα ιστορικών ευθυνών και προσωπικής ευθύνης του καθενός.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε