Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Χουντικό σύνθημα στη Βουλή από τον Λαγό! Χριστοδουλοπούλου: Ανατριχιάσαμε! [vid]

Λαγός - Χρυσή Αυγή - Βουλή

Κάθε όριο ξεπέρασε, για άλλη μια φορά, ο Γιάννης Λαγός. Δεν δίστασε, μέσα στη Βουλή, να “φωνάξει” το σύνθημα της Χούντας “Ελλάς, Ελλήνων, Χριστιανών”, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων και χειροκροτήματα από τη Χρυσή Αυγή.

Όλα έγιναν αργά το βράδυ της Τετάρτης (06.09.2017) στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας. Η Χρυσή Αυγή και ο Γιάννης Λαγός προκάλεσαν ξανά μέσα στη Βουλή.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι θα παίρνει μέσω πλειστηριασμών τα σπίτια των Ελλήνων για να τα δίνει στους “λαθρομετανάστες”.

Δεν δίστασε μάλιστα να πει ότι η Χρυσή Αυγή θα επιχειρήσει να βγάλει το νόμο αντισυνταγματικό με βάσει τις διατάξεις του… αντιρατσιστικού νόμου!

«Ελλάς, Ελλήνων, Χριστιανών» μέσα στη Βουλή

Ο Γιάννης Λαγός μιλούσε σχεδόν οκτώ λεπτά, όταν η Τασία Χριστοδουλοπούλου που βρισκόταν στο προεδρείο, του ζήτησε να… συντονεύει.

Και εκεί ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής… ξέφυγε και “απείλησε” πως «θα μπούμε σε καφενεία, σε χωριά και σε πόλεις για να ζητήσουν οι Έλληνες πολίτες αυτά τα οποία δίνετε στους λαθρομετανάστες».

«Να δώσετε, λοιπόν, και στον φτωχό τον Έλληνα, που δουλεύει τόσα χρόνια, να δώσετε και στον φτωχό τον Έλληνα, τον άνεργο, που δεν έχει να βάλει το κεφάλι του κάτω από ένα κεραμίδι, να δώσετε και σε αυτόν σπίτι, να του δώσετε εκτάσεις γης και να του δώσετε χρήματα, να βγάλει την πείνα του και την ταλαιπωρία στην οποία τον έχετε βάλει.

Αυτή είναι η Χρυσή Αυγή. Γι’ αυτό θα πολεμήσουμε και θα δούμε αν αυτός ο νόμος βγει αντισυνταγματικός, μετά την παρέμβαση της Χρυσής Αυγής.

Και όσο να σας πολεμάει, εμείς θα συνεχίσουμε και να φωνάζουμε για “Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών”».

Μόλις ο Λαγός ξεστόμισε το σύνθημα της Χούντας, από τα έδρανα της Χρυσής Αυγής ακούστηκαν θερμά χειροκροτήματα.

«Ανατριχιάσαμε»

Η πρόκληση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής να “φωνάξει” σύνθημα της Χούντας μέσα στη Βουλή δεν έμεινε αναπάντητο.

Η πρώτη που αντέδρασε ήταν η Τασία Χριστοδουλοπούλου, που ασκούσε χρέη προέδρου.

Την ίδια στιγμή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς φώναζε: “Η Χούντα είναι εδώ”.

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου ήταν άκρως ειρωνική στην απάντησή της στην πρόκληση του Λαγού.

“Ανατριχιάσαμε, κύριε Λαγέ. Πού το θυμηθήκατε αυτό τώρα; Είναι δυνατόν; Τέτοιες εκφράσεις της Χούντας μέσα στην Ελληνική Βουλή; Αυτό είναι πρωτάκουστο. Σας παρακαλώ, μην το ξανακάνετε αυτό”.

Δείτε το απόσπασμα (από το 8:25 περίπου)

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις