Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Χουσεΐν Ζεϊμπέκ: Ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της Τουρκίας για όσα είπε περί «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη

Χουσεΐν Ζεϊμπέκ: Ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της Τουρκίας για όσα είπε περί «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη

Στο… πλευρό του Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, που μίλησε για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη και κατήγγειλε απειλές σε βάρος του, στέκεται το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας. Εξέδωσε ανακοίνωση και ζητά διερεύνηση όσων υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Στεκόμαστε δίπλα στην Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης, η οποία δεν εγκατέλειψε τον αγώνα της για ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερία, παρ’ όλες τις απειλές και πιέσεις», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας σχετικά με τα όσα είπε ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του OPEN στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη και ζητά από την Ελλάδα «αναμένουμε από τις ελληνικές αρχές να διερευνήσουν αυτό το σοβαρό γεγονός και να τιμωρήσει τους δράστες».

 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε συνέντευξη στο τουρκικό κανάλι A Haber και εκεί διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα της τουρκικής (σ.σ. έτσι την αποκάλεσε) μειονότητας στη «Δυτική» Θράκη.

Οι δηλώσεις του προκάλεσαν την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, με τον βουλευτή και υπεύθυνος διεθνών σχέσεων του κόμματος, Τάσο Χατζηβασιλείου, να ανεβάζει στο twitter το βίντεο με τη συνέντευξη Ζεϊμπέκ στο A Haber.

«Ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ δηλώνει στην τουρκική τηλεόραση: “Θα συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας”. Επιτέλους, γιατί κόμματα της αντιπολίτευσης δείχνουν ανοχή σε τέτοιες απαράδεκτες τοποθετήσεις βουλευτών τους;», έγραψε ο Τάσος Χατζηβασιλείου.

Πριν μερικές μέρες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε απασχολήσει ξανά όταν βρέθηκε σε συνάντηση του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής με «ομογενείς» από την Ξάνθη, ενόψει της εκλογής ψευδομουφτή.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις