Πολιτική

Χουντικές μπαλωθιές στην κηδεία Ντερτιλή – Αμβρόσιος: Ήταν ήρωας σαν τον Κολοκοτρώνη

- Ολοκληρώθηκε η κηδεία του  Νικόλαου Ντερτιλή
- Είχε καταδικαστεί σε ισόβια για τη δολοφονία του φοιτητή Μυρογιάννη, στα γεγονότα του Πολυτεχνείου
- Νοσταλγοί της χούντας έριξαν τουλάχιστον 10 πυροβολισμούς την ώρα της ταφής
- Συνελήφθη νεαρός με 21 κάλυκες
- Προκλητικός ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος - Στεφάνια από την χήρα του Γ. Παπαδόπουλου και τον Παττακό
- ΔΗΜΑΡ: Η Χρυσή Αυγή συνεπικουρούμενη από ένα Μητροπολίτη - κήρυκα του μίσους -μετέτρεψαν την κηδεία Ντερτιλή σε εκδήλωση κατά της δημοκρατίας
- ΦΩΤΟ και VIDEO NEWSIT


Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στην κηδεία του Ν.Ντερτιλή στο Πρώτο Νεκροταφείο παραβρέθηκαν  πολλοί βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Παρόντες ήταν και ο Κωνσταντίνος Πλεύρης αλλά και ο ναύαρχος εν αποστρατεία, Αντώνης Ναξάκης.

Την νεκρώσιμη ακολουθία τέλεσε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος. Ο Μητροπολίτης είπε ότι ο Ντερτιλής ήταν ήρωας σαν τον Κολοκοτρώνη και τον Σωκράτη.

“Ξέρω ότι τα ΜΜΕ θα με κατασπαράξουν και θα πουν ότι δεν επιτρέπεται να μιλάω. Αφού είχαν αποφασίσει τα ΜΜΕ πριν το αποφασίσω εγώ ότι θα τελέσω τη νεκρώσιμο ακολουθία, αποφάσισα να το κάνω”, είπε χαρακτηριστικά.

Επικήδειο εκφώνησε και εκδότης της εφημερίδας “Ελεύθερη Ώρα” Γρηγόρης Μιχαλόπουλος ο οποίος χαρακτηριστικά είπε “εφυγε ενας ήρωας, οπως ηρωας ηταν και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Γεώργιος Παπαδόπουλος. Στην τελευταία σου επιστολή μου έλεγες πως μείναμε οι δυο μας. Εγώ σου λέω πως είμαστε χιλιάδες”.

Παρά το γεγονός ότι θα μπορούσε να αποφυλακιστεί, ο Ν. Ντερτιλής, δεν κατέθεσε ποτέ σχετική αίτηση και δεν δέχτηκε να βγει από τη φυλακή ακόμη και για τη κηδεία του γιού του.

Αμέσως μετά την τελετή και έξω από την εκκλησία, νοσταλγοί της Επταετίας φώναξαν τα συνθήματα “Ελλάς, Ελλήνων, Χριστιανών”, “Δόξα και τιμή στον Νίκο Ντερτιλή” και “Αλήτες, προδότες, πολιτικοί”.

Κατά τη διάρκεια της ταφής του Νίκου Ντερτιλή έπεσαν τουλάχιστον 10 πυροβολισμοί από νοσταλγούς της χούντας οι οποίοι αμέσως μετά φρόντισαν να εξαφανίσουν τους κάλυκες.

Ωστόσο στο χώρο του νεκροταφείου ήταν για λογους ασφαλείας και αστυνομικοί οι οποίοι αφού ενημέρωσαν την υπηρεσία τους έκαναν έρευνα και συνέλαβαν έναν νεαρό στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν 21ενας κάλυκες.

Σχολιάζοντας όσα έγιναν στο Α Νεκροταφείο, η ΔΗΜΑΡ, τόνισε σε ανακοίνωσή της: Η Χρυσή Αυγή συνεπικουρούμενη από ένα Μητροπολίτη – κήρυκα του μίσους -μετέτρεψαν την κηδεία Ντερτιλή σε εκδήλωση κατά της δημοκρατίας και σε σύναξη από χουντικά κατάλοιπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

21 κάλυκες είχε ο νεαρός που συνελήφθη στη κηδεία του Ντερτιλή

Ποιοι “πιέζουν” για “κλειστή κηδεία” του Ντερτιλή και τι λέει η οικογένεια

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ: Δεσμευόμαστε για επαναφορά του ΕΚΑΣ και μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης
«Ο πρωθυπουργός απέκρυψε ότι ο ίδιος δίνει ένα ποσό και αυτό συμψηφίζεται και έκανε σαν να μην άκουσε τον κ. Ανδρουλάκη που μίλησε για δύο δόσεις» σχολίασε η Χαριλάου Τρικούπη σχετικά με τη 13η σύνταξη
ΠΑΣΟΚ
ΝΔ για την επίθεση σε Βολουδάκη: «Δεν είναι άγνωστοι, είναι γνωστοί – Θα βρεθούν όπως βρέθηκαν και οι σύντροφοί τους»
«Η φασιστική νοοτροπία που εκφράζεται μέσα από τέτοιες πράξεις πρέπει να ηττηθεί πλήρως», σημειώνει η εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, Αλεξάνδρα Σδούκου
Υβριστικά συνθήματα στο σπίτι της υφυπουργού, Σέβης Βολουδάκη στα Χανιά
Απειλητικά συνθήματα στο σπίτι και στο γραφείο της Σέβης Βολουδάκη - «Θάνατος στη ΝΔ, γκαζάκια στα σπίτια σας»
Η Σέβη Βολουδάκη με ανάρτησή της στο Facebook δημοσίευσε φωτογραφίες από τα απειλητικά συνθήματα, ενώ επισήμανε ότι δεν φοβάται και δεν εκβιάζεται - Καταδικάζει ο Παύλος Μαρινάκης
Τα συνθήματα 78
Παύλος Μαρινάκης: «Αυτό που έγινε στη Θεσσαλονίκη δεν πρέπει να ξεχαστεί»
Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε σε συνέντευξή για την ακρίβεια, την εξωτερική πολιτική, τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Αλέξη Τσίπρα, στην κριτική που διατυπώνεται από τον Αντώνη Σαμαρά και για θέματα εσωτερικής ασφάλειας
Παύλος Μαρινάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης: Απέναντι στην τρομοκρατία δεν χωρούν ούτε αστερίσκοι ούτε συμψηφισμοί
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο ΝΑΤΟ λέγοντας πως: «Σε ένα περιβάλλον αυξημένης γεωπολιτικής αβεβαιότητας, η Ελλάδα παραμένει ένας σταθερός και αξιόπιστος σύμμαχος χωρίς να υποχωρεί από τις εθνικές της θέσεις»
Κυριάκος Μητσοτάκης 43