Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Χρήστος Παππάς για ναζιστική συναυλία: Δικαίωμα τους να ακούνε heavy metal [vids]

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Το βίντεο με τη ναζιστική “συναυλία” που δείχνει ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής να τραγουδούν τον εθνικό ύμνο, κάνοντας ναζιστικό χαιρετισμό, σχολίασε ο Χρήστος Παππάς, μιλώντας στο θεσσαλικό κανάλι TRT.  

Όπως είχε πει χαρακτηστικά, επρόκειτο “για κάποιους κουρεμένους νεαρούς”. “Αν σε κάποια εκδήλωση συγκροτήματος υπήρχε σημαία με τη σβάστικα, για μένα δεν λέει τίποτα το 2017, όταν έρχεται το τέταρτο μνημόνιο. Τι θέλετε, δηλαδή, να πω για κάποιους νεαρούς κουρεμένους που ακούγανε heavy metal και είναι σε γερμανικό συγκρότημα;”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο Χρήστος Παππάς υποστήριξε ότι ο χαιρετισμός των ναζί δεν έχει υιοθετηθεί επίσημα από το κόμμα του και ότι “υπάρχει το σενάριο που προωθείται ειδικά από παρακρατικές υπηρεσίες από το 2012. Λέγεται ότι υπάρχει κόντρα Μιχαλολιάκου – Κασιδιάρη και αυτόν δεν ισχύει. Ο Κασιδιάρης είπε ότι δεν έχει υιοθετηθεί αυτός ο χαιρετισμός στη Χρυσή Αυγή, αν και συναντάται στην αρχαία Σπάρτη και στην περίοδο (σ.σ. διακτατορία) του Μεταξά. Έτσι χαιρετούσαν οι φασίστες της Ιταλίας και οι ναζί της Γερμανίας”.

Δείτε όσα είπε

Όπως θα δείτε στο βίντεο, που έδωσε στη δημοσιότητα η “Εφημερίδα των Συντακτών”, πρόκειται για μια “συναυλία” που διοργανώθηκε στην Αθήνα στις 30.1.2005. Στο βίντεο εμφανίζονται ο ίδιος ο Νίκος Μιχαλολιάκος, αλλά και τα πιο γνωστά ηγετικά στελέχη: Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιώργος Γερμενής, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Γιώργος Μισιάκας (Μάστορας).

Όπως θα δείτε τραγουδούν τον εθνικό ύμνο κάνοντας το ναζιστικό χαιρετισμό, οι σημαίες που υπάρχουν είναι μόνο ναζιστικές (η σημαία των SS και η πολεμική σημαία της Βέρμαχτ) ενώ τα συνθήματα που ακούγονται ανάμεσα στα ρατσιστικά τραγούδια που ακούγονται είναι ναζιστικά. Κυρίαρχα το Sieg Heil (Ζήτω η Νίκη), Juden Raus (Έξω οι Εβραίοι). Επίσης όλοι τραγουδούν το ναζιστικό ύμνο Deutscheland Uber alles (Υπεράνω όλων η Γερμανία). Οι Γερμανοί καλεσμένοι της συναυλίας είναι δυο νεοναζί μουσικοί η Annet και ο Muller. Η Annet Moeck είναι αυτή που τραγουδά το Deutscheland uber alles και ο Muller μετά από παρακλήσεις των παρισταμένων τραγουδά το «Η Αφρική για τους πιθήκους, η Ευρώπη για τους λευκούς/ Βάλτε τους πιθήκους σε ένα πλοίο και στείλτε τους να πνιγούν».

Για την ιστορία ο Muller πέθανε το 2009 και η Annet μπήκε σε πρόγραμμα επανένταξης από τις γερμανικές αρχές…

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε