Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Χρήστος Σπίρτζης: Δεν θα συμπληρώσω το ερωτηματολόγιο του Κασσελάκη – «Μάλλον δεν είναι ενημερωμένος»

Χρήστος Σπίρτζης: Δεν θα συμπληρώσω το ερωτηματολόγιο του Κασσελάκη – «Μάλλον δεν είναι ενημερωμένος»

Μετά την Όλγα Γεροβασίλη και ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης «αδειάζει» τον Στέφανο Κασσελάκη, δηλώνοντας πως δεν πρόκειται να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο που απέστειλε -μέσω του iSyriza- στα μέλη του κόμματος.

«Πολλά από αυτά είναι ληγμένα ζητήματα. Μάλλον δεν είναι ενημερωμένος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο Χρήστος Σπίρτζης για τον Στέφανο Κασσελάκη, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ την Κυριακή (18.02.24).

Όπως διευκρίνισε τι είδους κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει λήξει στο προηγούμενο συνέδριο, σημειώνοντας πως τα ταυτοτικά ζητήματα δεν λήγουν με το ποιος είναι πρόεδρος, αλλά στο συνέδριο.

Όπως τόνισε, «ζητήματα κομβικά, κρίσιμα και σημαντικά δεν τίθενται στη δημόσια σφαίρα από τη στιγμή που δεν έχουν τεθεί ούτε στις θέσεις, ούτε στον δημόσιο, αλλά ούτε και στον εσωκομματικό διάλογο των μελών του κόμματος».

Στη συνέχεια ο Χρήστος Σπίρτζης έκανε μια ανάρτηση στο Facebook με αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη: 

«Θα θυμόμαστε όλοι όσοι συμμετείχαμε στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τις μάχες που δώσαμε και κερδήθηκαν για τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε κόμμα των μελών» σημείωσε και συνέχισε «Κατανοώ να μην γνωρίζουν οι πολίτες το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του κόμματος μας https://www.syriza.gr/page/katastatiko.html
Είναι όμως ασυνήθιστο και ταυτόχρονα τραγικό για την πολιτική σκηνή στη χώρα μας να μην το γνωρίζουν τα μέλη των καθοδηγητικών οργάνων και μάλιστα με διακριτό ρόλο».

«Για να δώσουμε λοιπόν φωνή στα μέλη μας αλλά και στους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναδημοσιεύω τα αντίστοιχα άρθρα του καταστατικού μας, που οφείλουμε όλοι να τηρούμε και να γνωρίζουμε, υπερβαίνοντας τους εαυτούς μας… Διαφορετικά συμβάλουμε σε ένα οργανωτικό χάος, στην αποσυσπείρωση και σε μια περαιτέρω φθίνουσα πορεία, χωρίς σοβαρότητα» κατέληξε.

 

Μάλιστα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητεί άμεσα την έκτακτη σύγκληση των καθοδηγητικών οργάνων του κόμματος, δηλαδή της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής.

«Απαράδεκτο να μην έχει καταθέσει τις θέσεις του»

Εμφανίστηκε δε ιδιαίτερα καυστικός απέναντι στον κ. Κασσελάκη, καλώντας τον να «προσγειωθεί στην πραγματικότητα». «Είναι απαράδεκτο να μην έχει καταθέσει ο πρόεδρος τις θέσεις του σε αυτά τα ζητήματα στα όργανα του κόμματος. Θεωρώ απαράδεκτο να βγάζει ένα ερωτηματολόγιο. Δεν κάνουμε μετρήσεις. Είμαστε ένα συντεταγμένο κόμμα με πολύ συγκεκριμένη κατεύθυνση. Ένα κόμμα το οποίο δεν έκανε συνέδριο όταν είχε μια στρατηγική ήττα κατά τη γνώμη μου και παραιτήθηκε ο πρόεδρος, ο Αλέξης Τσίπρας και πήγε σε μια πολιτική διαδικασία για να εκλέξει πρόεδρο. Επομένως, οφείλουμε να δούμε τι δεν έχει πάει καλά» δήλωσε.

 

Ερωτηθείς δε εάν συμφωνεί με την Όλγα Γεροβασίλη που ζητά έκτακτη σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας για το ερωτηματολόγιο απάντησε καταφατικά.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ προφανώς πρέπει να κάνει πολύ μεγάλες αλλαγές, αλλά όχι στην κατεύθυνση του ερωτηματολογίου, στην κατεύθυνση να ανακτήσει τη σοβαρότητα που έχει χάσει τους τελευταίους μήνες και να ανακτήσει και την αξιοπιστία του», πρόσθεσε ο πρώην υπουργός.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι ότι «θα έπρεπε να εισηγηθεί ένα συνέδριο όχι θέσεων, αλλά καταστατικό». Και όπως είπε «αυτό που επιδιώκει είναι να βγάλει από πάνω του την ευθύνη και το οργανωτικό χάος που έχει προκληθεί στο ΣΥΡΙΖΑ» κάνοντας λόγο για κατάρρευση του κόμματος.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις