Πολιτική

Χρήστος Σπίρτζης: Δεν θα συμπληρώσω το ερωτηματολόγιο του Κασσελάκη – «Μάλλον δεν είναι ενημερωμένος»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μετά την Όλγα Γεροβασίλη και ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης «αδειάζει» τον Στέφανο Κασσελάκη, δηλώνοντας πως δεν πρόκειται να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο που απέστειλε -μέσω του iSyriza- στα μέλη του κόμματος.

«Πολλά από αυτά είναι ληγμένα ζητήματα. Μάλλον δεν είναι ενημερωμένος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο Χρήστος Σπίρτζης για τον Στέφανο Κασσελάκη, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ την Κυριακή (18.02.24).

Όπως διευκρίνισε τι είδους κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει λήξει στο προηγούμενο συνέδριο, σημειώνοντας πως τα ταυτοτικά ζητήματα δεν λήγουν με το ποιος είναι πρόεδρος, αλλά στο συνέδριο.

Όπως τόνισε, «ζητήματα κομβικά, κρίσιμα και σημαντικά δεν τίθενται στη δημόσια σφαίρα από τη στιγμή που δεν έχουν τεθεί ούτε στις θέσεις, ούτε στον δημόσιο, αλλά ούτε και στον εσωκομματικό διάλογο των μελών του κόμματος».

Στη συνέχεια ο Χρήστος Σπίρτζης έκανε μια ανάρτηση στο Facebook με αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη: 

«Θα θυμόμαστε όλοι όσοι συμμετείχαμε στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τις μάχες που δώσαμε και κερδήθηκαν για τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε κόμμα των μελών» σημείωσε και συνέχισε «Κατανοώ να μην γνωρίζουν οι πολίτες το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του κόμματος μας https://www.syriza.gr/page/katastatiko.html
Είναι όμως ασυνήθιστο και ταυτόχρονα τραγικό για την πολιτική σκηνή στη χώρα μας να μην το γνωρίζουν τα μέλη των καθοδηγητικών οργάνων και μάλιστα με διακριτό ρόλο».

«Για να δώσουμε λοιπόν φωνή στα μέλη μας αλλά και στους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναδημοσιεύω τα αντίστοιχα άρθρα του καταστατικού μας, που οφείλουμε όλοι να τηρούμε και να γνωρίζουμε, υπερβαίνοντας τους εαυτούς μας… Διαφορετικά συμβάλουμε σε ένα οργανωτικό χάος, στην αποσυσπείρωση και σε μια περαιτέρω φθίνουσα πορεία, χωρίς σοβαρότητα» κατέληξε.

 

Μάλιστα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητεί άμεσα την έκτακτη σύγκληση των καθοδηγητικών οργάνων του κόμματος, δηλαδή της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής.

«Απαράδεκτο να μην έχει καταθέσει τις θέσεις του»

Εμφανίστηκε δε ιδιαίτερα καυστικός απέναντι στον κ. Κασσελάκη, καλώντας τον να «προσγειωθεί στην πραγματικότητα». «Είναι απαράδεκτο να μην έχει καταθέσει ο πρόεδρος τις θέσεις του σε αυτά τα ζητήματα στα όργανα του κόμματος. Θεωρώ απαράδεκτο να βγάζει ένα ερωτηματολόγιο. Δεν κάνουμε μετρήσεις. Είμαστε ένα συντεταγμένο κόμμα με πολύ συγκεκριμένη κατεύθυνση. Ένα κόμμα το οποίο δεν έκανε συνέδριο όταν είχε μια στρατηγική ήττα κατά τη γνώμη μου και παραιτήθηκε ο πρόεδρος, ο Αλέξης Τσίπρας και πήγε σε μια πολιτική διαδικασία για να εκλέξει πρόεδρο. Επομένως, οφείλουμε να δούμε τι δεν έχει πάει καλά» δήλωσε.

 

Ερωτηθείς δε εάν συμφωνεί με την Όλγα Γεροβασίλη που ζητά έκτακτη σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας για το ερωτηματολόγιο απάντησε καταφατικά.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ προφανώς πρέπει να κάνει πολύ μεγάλες αλλαγές, αλλά όχι στην κατεύθυνση του ερωτηματολογίου, στην κατεύθυνση να ανακτήσει τη σοβαρότητα που έχει χάσει τους τελευταίους μήνες και να ανακτήσει και την αξιοπιστία του», πρόσθεσε ο πρώην υπουργός.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι ότι «θα έπρεπε να εισηγηθεί ένα συνέδριο όχι θέσεων, αλλά καταστατικό». Και όπως είπε «αυτό που επιδιώκει είναι να βγάλει από πάνω του την ευθύνη και το οργανωτικό χάος που έχει προκληθεί στο ΣΥΡΙΖΑ» κάνοντας λόγο για κατάρρευση του κόμματος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πιερρακάκης: Τα μέτρα ακούνε την κοινωνία και δίνουν ανάσα – Απολύτως σωστή η απόφαση για εκλογές την επόμενη άνοιξη
«Στόχος να αυξηθεί το διαθέσιμο εισόδημα - Δεν υπάρχει plan b, ο δημοσιονομικός χώρος είναι αυτός - Να έχουμε μία χώρα που δίνει το χέρι της, όχι που κουνάει το δάχτυλο»
Ο υπουργός Οικονομικών Κυριάκος Πιερακάκης στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλλες
Στην Αίγυπτο ο Μητσοτάκης: Τετ α τετ με Αλ Σίσι και τριμερής με Χριστοδουλίδη – Στην ατζέντα θαλάσσιες ζώνες, Λιβύη, ενέργεια και Μονή Σινά
Η στρατηγική σχέση Αθήνας, Λευκωσίας και Καΐρου και το μήνυμα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, στον απόηχο των κινήσεων της Τουρκίας στην περιοχή
Χριστοδουλίδης, Αλ Σίσι, Μητσοτάκης
Άδωνις Γεωργιάδης κατά ΣΥΡΙΖΑ για Novartis: «Αντί να μου ζητήσουν συγγνώμη, ζητούν και τα ρέστα»
Σφοδρή απάντηση του υπουργού Υγείας μετά το αίτημα για ανάσυρση της δικογραφίας των «αδιευκρίνιστων» ποσών - «Η αγωνία των Συριζαίων να περάσουν το 3% τους έχει οδηγήσει στον πλήρη παραλογισμό»
Άδωνις Γεωργιάδης 9
ΕΛΑΣ κατά Μητσοτάκη για τα μέτρα της ΔΕΘ: «Υποσχετικές αλαζονείας και παραπλάνησης»
Το νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα αποδομεί τις εξαγγελίες για μισθούς, συντάξεις και Δημόσιο και αντιπαραβάλλει το δικό του πρόγραμμα - «Στασιμότητα και διαφθορά ή εντιμότητα και πρόοδος»
Μητσοτάκης, ΔΕΘ