Πολιτική

Χρήστος Σταϊκούρας: 250 νέα λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μέχρι τον Απρίλιο – Έρχεται «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Μέχρι τον Απρίλιο θα έχουμε 250 νέα λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και προσδοκούμε να έχουμε καινούριο στόλο συνολικά 1.300 λεωφορείων στη χώρα μέχρι το τέλος της τετραετίας», δήλωσε σήμερα (18.11.2023) ο Χρήστος Σταϊκούρας, προαναγγέλλοντας παράλληλα και πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3».

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε για τα λεωφορεία ότι «πάμε σε μία ανανέωση του στόλου που σημαίνει καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη» και επισήμανε ότι συνεχίζεται και επιταχύνεται ο διαγωνισμός που είχε ξεκινήσει η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου.

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει 250 ηλεκτρικά λεωφορεία, 140 στην Αθήνα και 110 στη Θεσσαλονίκη, με τον κ. Σταϊκούρα να δηλώνει ότι «προσδοκούμε μέχρι το τέλος του 2024 ή αρχές του 2025 να έχουμε άλλα 300 καινούρια λεωφορεία φυσικού αερίου μόνο για την Αθήνα».

«Υπάρχει μία συνεκτική οικονομική πολιτική που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια. Αυτή οδήγησε τη χώρα σε διαδοχικές αναβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας και σε μία συνετή διαχείριση των δημόσιων οικονομικών, με αποτέλεσμα να δημιουργείται κάθε χρόνο, εξαιτίας των συντηρητικών εκτιμήσεων, δημοσιονομικός χώρος ώστε η κυβέρνηση, με τις προτεραιότητες που θέτει ο πρωθυπουργός, να μπορέσει να βοηθάει τα πιο ευάλωτα οικονομικά στρώματα», ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο Χρήστος Σταϊκούρας.

«Έχουμε μόνιμες παρεμβάσεις, μόνιμες αυξήσεις μισθών και συντάξεων, μόνιμες αυξήσεις του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. Και σε αυτές τις μόνιμες αυξήσεις, προστίθεται παρέμβαση 350 εκατ. ευρώ για να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τα εισοδήματα των ευάλωτων νοικοκυριών», πρόσθεσε ο κ. Σταϊκούρας.

«Ξεκινήσαμε διαγωνισμό για επιπλέον 650 καινούρια λεωφορεία μέχρι το τέλος της τετραετίας, προκειμένου να έχουμε έναν καινούριο στόλο, συνολικά στη χώρα, 1300 λεωφορείων. Πάμε σε μία ανανέωση του στόλου που σημαίνει καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη. Μέχρι τον Απρίλιο του 2024 θα έχουμε τα 250 νέα λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη», συμπλήρωσε ο υπουργός.

Όσον αφορά την ηλεκτροκίνηση, ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι «σήμερα, υπάρχουν 4 προγράμματα και περίπου 5.000 πολίτες θα έχουν πληρωθεί φέτος για την επιλογή που έχουν κάνει σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο, μηχανάκι ή ποδήλατο.

Στα ταξί, ο στόχος ήταν περίπου 2.000 ταξί να γίνουν ηλεκτρικά και αυτή τη στιγμή οι αιτήσεις που έγιναν και έχουν εγκριθεί είναι 37. Συζητάμε με τα ταξί πως θα βελτιώσουμε τα κίνητρα γιατί στο κέντρο της Αθήνας το 35% της κίνησης γίνεται από τα ταξί».

«Ναι, θα υπάρξει “Κινούμαι Ηλεκτρικά 3”. Θα δούμε πρώτα πως θα αξιοποιήσουμε τους αδιάθετους πόρους του “Κινούμαι Ηλεκτρικά 2” και θα προχωρήσουμε σε ένα καλύτερο πρόγραμμα βλέποντας τις ατέλειες των προηγούμενων δύο προγραμμάτων, ώστε να υπάρχει επιτάχυνση των διαδικασιών εκταμίευσης πόρων», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας.

Με αφορμή τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε: «Θέλουμε μία σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση έτσι ώστε και εμείς να δουλεύουμε ακόμα πιο αποτελεσματικά, ακόμα πιο σκληρά, επ’ ωφελεία της κοινωνίας. Όταν ακούω δηλώσεις για πήχη στο 17%, αυτό δείχνει αντιπολίτευση περιορισμένων προσδοκιών».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεωργιάδης και Κυρανάκης καλούν τον Τραμπ να παρέμβει για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «Μπορεί να αφήσει ιστορική παρακαταθήκη»
Τα δύο «γαλάζια» στελέχη υποστηρίζουν ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει τη δυνατότητα να ασκήσει πίεση στη Βρετανία, χαρακτηρίζοντας μια τέτοια εξέλιξη παρακαταθήκη για τον δυτικό πολιτισμό
Κυρανάκης και Γεωργιάδης 19
Συνεχίζονται οι αποχωρήσεις από το κόμμα Καρυστιανού: «Δεν συνθέτει, αλλά λειτουργεί με αρχηγικά στερεότυπα»
Κλιμακώνεται η αμφισβήτηση προς την ηγεσία - Τρία ακόμη πρώην στελέχη κάνουν λόγο για έλλειμμα συλλογικότητας, συγκεντρωτική λειτουργία και απόκλιση από τις ιδρυτικές αρχές του κινήματος
Μαρία Καρυστιανού 37
Ινστιτούτο Τσίπρα για ΔΕΔΔΗΕ: Αυξάνονται οι χρεώσεις, αλλά η θωράκιση του δικτύου μένει πίσω
Ανάλυση του ΙΝΑΤ συνδέει τις πρόσφατες πυρκαγιές με τις καθυστερήσεις στην αναβάθμιση του δικτύου διανομής και θέτει ερωτήματα για τις προτεραιότητες της διοίκησης, τις επενδύσεις, τα μερίσματα και την αξιοποίηση των δημόσιων πόρων
O Αλέξης Τσίπρας (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Στρατηγική προτεραιότητα η βιομηχανία, στόχος μας το αναπτυξιακό άλμα»
Ο πρωθυπουργός κατά την συνεδρίαση με την Κυβερνητική Επιτροπή Βιομηχανίας τόνισε πως η Ελλάδα πρέπει να επιταχύνει μεταρρυθμίσεις, επενδύσεις και τεχνολογική αναβάθμιση
Κυριάκος Μητσοτάκης
6
ΕΛΑΣ κατά Άδωνι Γεωργιάδη για την κατάρρευση οροφής στο Νοσοκομείο Κορίνθου: Έργα «επικοινωνιακής βιτρίνας» στο ΕΣΥ
Το περιστατικό στο Νοσοκομείο Κορίνθου, λίγες ημέρες μετά τα εγκαίνια έργων ανακαίνισης από τον υπουργό Υγείας, πυροδοτεί νέα πολιτική αντιπαράθεση για την κατάσταση του ΕΣΥ
Στιγμιότυπο από τα εγκαίνια του ΤΕΠ πριν από λίγες ημέρες ΓΡ.ΤΠ.