Δευτέρα, 6 Μαΐ
19oC Αθήνα

Χρήστος Σταϊκούρας από τη Θεσσαλονίκη: Ιδρύεται μητροπολιτικός φορέας συγκοινωνιών

Χρήστος Σταϊκούρας από τη Θεσσαλονίκη: Ιδρύεται μητροπολιτικός φορέας συγκοινωνιών

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο Χρήστος Σταϊκούρας. Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών προανήγγειλε τη δημιουργία μητροπολιτικού φορέα συγκοινωνιών της συμπρωτεύουσας. 

Από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, πριν από τη νέα ενημερωτική συνάντηση των εμπλεκομένων φορέων για το Fly Over, τόνισε ότι: «Στη Θεσσαλονίκη υλοποιούνται εμβληματικά έργα μεταξύ των άλλων δυο πολύ σημαντικά, το Μετρό και το Flyover» και πρόσθεσε πως:

«Το Μετρό που παρακολουθεί στενότατα ο υφυπουργός, Νίκος Ταχιάος, εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει τη λειτουργία του, όπως έχουμε πει στις προγραμματικές δηλώσεις, το 2024 και το Flyover θα ξεκινήσει το επόμενο χρονικό διάστημα. Είναι, όμως, γεγονός και το γνωρίζουμε όλοι ότι όπως γίνεται σε όλο τον κόσμο, στα μεγάλα έργα υπάρχει για μικρό χρονικό διάστημα αναστάτωση των πολιτών η βούληση μας είναι να περιορίσουμε σε συνεργασία με τους φορείς αυτή την όποια αναστάτωση υπάρξει βραχυπρόθεσμα μέχρι να υλοποιηθούν αυτά τα εμβληματικά έργα».

«Προς αυτή την κατεύθυνση το προηγούμενο χρονικό διάστημα με πρωτοβουλία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και του υφυπουργού Μακεδονίας – Θράκης ξεκινήσαμε μια σύσκεψη έτσι ώστε όλοι οι φορείς να συγχρονιστούμε και να βρούμε τις βέλτιστες και εφικτές λύσεις το συντομότερο δυνατό.

Ανάμεσα στις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβουμε είναι να βελτιώσουμε τις συγκοινωνιακές υποδομές της πόλης και σε αυτή την κατεύθυνση αύριο (σ.σ. 30.08.2023) θα έχουμε συνάντηση στα γραφεία του ΟΑΣΘ, για το πώς θα ενισχύσουμε άμεσα τον στόλο, μεταξύ άλλων και με ηλεκτρικά λεωφορεία. Είμαι ρεαλιστικά αισιόδοξος ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα δρομολογηθούν συγκεκριμένες λύσεις», κατέληξε ο κ. Σταϊκούρας.

Θεσσαλονίκη – Ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης 

Από πλευράς του, ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης, ανάμεσα σε άλλα σημείωσε: «Είναι γεγονός πως αυτή η εργώδης προσπάθεια για την αναβάθμιση των υποδομών της Θεσσαλονίκης και γενικότερα της Βόρειας Ελλάδας μπορεί να προκαλέσει αρρυθμίες.

Από την άλλη υπάρχει πρόνοια και θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φορείς της πόλης και ευρύτερα του Πολεοδομικού Συγκροτήματος για τη συνεργασία, τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης γιατί ο καθένας συνδράμει σε αυτήν την προσπάθεια, βάζει το λιθαράκι του. Έχουμε όλοι αναγνωρίσει την αναγκαιότητα για την υλοποίηση των μεγάλων έργων που τελικά θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας».

Θεσσαλονίκη – Δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας

«Είναι ξεκάθαρο ότι η Θεσσαλονίκη έχει ανάγκη εδώ και χρόνια το Fly Over, όπως είναι ξεκάθαρο ότι η πόλη δεν έχει πολλές αντοχές και χρειάζεται άμεσα ένα ρεαλιστικό και βιώσιμο. Το σχέδιο αυτό πρέπει να περιλαμβάνει την ταχύτερη παράδοση του Μετρό, την ενίσχυση της Τροχαίας, τη δυνατότητα που θα έχει η πόλη να έχει εναλλακτικούς τρόπους κυκλοφορίας», δήλωσε από μέρους του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Εμείς είμαστε εδώ και για να συνεργαζόμαστε αλλά και για να ενθαρρύνουμε. Είναι σημαντικό για εμάς να είμαστε μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος αλλά σε κάθε περίπτωση τα επόμενα 4 χρόνια που θα διαρκέσει η κατασκευή του Fly Over η πόλη πρέπει να είναι βιώσιμη» είπε ολοκληρώνοντας.

Θεσσαλονίκη: Τι είναι το FlyOver

Πρόκειται για μία λεωφόρο – γέφυρα με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση (συν Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης) πάνω από την υπάρχουσα περιφερειακή οδό.

Η γέφυρα, μήκους περίπου 4 χιλιομέτρων, θα αρχίζει από το ύψος του «Παπαγεωργίου» και θα καταλήγει λίγο πριν από τα Κωνσταντινουπολίτικα, ενώ στη συνέχεια και μέχρι τον Κ12 (στην έξοδο προς Μουδανιών) θα γίνει διαπλάτυνση του δρόμου και ανακατασκευή της υφιστάμενης οδού.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις