Πολιτική

Χρήστος Σταϊκούρας: «Ασφαλείς μεταφορές και σύγχρονες υποδομές, προς όφελος των πολιτών και της οικονομίας»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε μια αποτίμηση των πρωτοβουλιών των τελευταίων δεκαπέντε ημερών στον τομέα ευθύνης του σε υποδομές και μεταφορές μέσω ανάρτησής του στα social media.

«Με σκληρή καθημερινή δουλειά, με αποφασιστικότητα, μεθοδικότητα και σοβαρότητα, στο υπουργείο Υποδομών Μεταφορών κάνουμε πράξη το αίτημα των πολιτών για μία Ελλάδα με ασφαλείς μεταφορές και σύγχρονες υποδομές, προς όφελος των πολιτών και της εθνικής οικονομίας», τονίζει μεταξύ άλλων ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως επισημαίνει ο Χρήστος Σταϊκούρας: «η πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο αναβαθμισμένο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σηματοδοτεί, σε κορυφαίο επίπεδο, την ισχυρή πολιτική βούληση για απόλυτη υλοποίηση των στρατηγικών μας στόχων και προτεραιοτήτων για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών».

 «Στην κατεύθυνση αυτή εργαστήκαμε και το τελευταίο δεκαπενθήμερο», τονίζει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο Χρήστος Σταϊκούρας: «Σε ευρεία σύσκεψη στα γραφεία της Ελληνικό Μετρό στη Θεσσαλονίκη, αποφασίσαμε την επιτάχυνση της προόδου των μεγάλων έργων και την ενίσχυση των συγκοινωνιών της πόλης. Το Μετρό Θεσσαλονίκης, που θα ξεκινήσει τη λειτουργία του μέσα στο 2024, με 13 σταθμούς και 18 τρένα, μαζί με έναν αναβαθμισμένο ΟΑΣΘ, θα αλλάξουν τον συγκοινωνιακό χάρτη της πόλης, βελτιώνοντας τις μετακινήσεις και δίνοντας ανάσα στο κυκλοφοριακό πρόβλημα».

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών έκανε αναφορά και στην επισκέψή του στη Ρόδο, όπου είχε ξεσπάσει μεγάλη φωτιά που προκάλεσε τεράστιες καστροφές.

«Δεδομένων των συνθηκών που δημιούργησε η πυρκαγιά που ξέσπασε στη Ρόδο, βρέθηκα στη νησί, όπου συναντήθηκα με όλα τα συναρμόδια μέρη για τη διευκόλυνση των επιβατών και την ομαλή λειτουργία του αεροδρομίου. Με στόχο τη διατήρηση της ομαλής και οικονομικά προσιτής μετακίνησης των πολιτών ξεκίνησε η καταβολή της έκτακτης ενίσχυσης ύψους 18,3 εκατ. ευρώ στα υπεραστικά και αστικά ΚΤΕΛ», ανέφερε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

 

Ο υπουργός έκανε αναφορές και σε άλλες επισκέψεις που έκανε τελευταία και επαφές που είχε με Ευρωπαίους Αξιωματούχους και τόνισε:

  • «Επιθεώρησα τις εργασίες στα εργοτάξια 2 εμβληματικών οδικών έργων, του αυτοκινητόδρομου Ακτίου – Αμβρακίας και της Πατρών – Πύργου, που αλλάζουν τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Δυτικής Ελλάδας».

-«Στην Πάτρα συναντήθηκα με τις Διοικήσεις των Αστικών ΚΤΕΛ Πάτρας και Αιγίου και του υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας».

  • «Στο Αμαξοστάσιο του Βοτανικού της ΟΣΥ, κατά την πρωινή έξοδο των λεωφορείων, συνομίλησα με οδηγούς και εργαζόμενους για την κατάσταση των αστικών συγκοινωνιών».
  • «Στα Γραφεία της Διοίκησης της ΟΣΥ ενημερώθηκα για την κατάσταση του Οργανισμού και την αναδιάταξη του συγκοινωνιακού έργου».
  • «Πραγματοποίησα επίσης σειρά επαφών με Ευρωπαίους αξιωματούχους για την αναβάθμιση των αεροπορικών μεταφορών και την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων».
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Αλέξης Τσίπρας στον Άρειο Πάγο για την κατάθεση των υπογραφών της ΕΛΑΣ – Τον συνοδεύει η Μαρία Λεπενιώτη πρόεδρος στη δίκη της Χρυσής Αυγής
Τον Αλέξη Τσίπρα συνόδευσαν η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Θεώνη Κουφονικολάκου και οι αναπληρωτές εκπρόσωποι του κόμματος, Κώστας Καρπουχτσής, Γιώργος Μπαλατσούκας, Νίκος Νυφούδης και Άννα Παπαδοπούλου
Ο Αλέξης Τσίπρας
Ανανεώθηκε πριν 1 δευτερόλεπτο
18
ΕΛΑΣ – Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη: Η dream team του Αλέξη Τσίπρα και ο νέος ρόλος του Διονύση Τεμπονέρα
Την ομάδα των 5 θα πλαισιώνουν κι άλλα πρόσωπα, περίπου 4 με 5, τα οποία θα βρεθούν σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές για να επικοινωνήσουν τις αρχές του νέου κόμματος
H dream team του Αλέξη Τσίπρα 20
Νίκος Ανδρουλάκης: Νέα αρχή με παλιές πρακτικές δεν γίνεται, κάποιοι δεν κάνουν δημοσκοπήσεις αλλά χειραγώγηση της κοινής γνώμης
«Εάν ο ελληνικός λαός επιλέξει το ΠΑΣΟΚ να είναι πρώτο, θα έχουμε και πολιτική αλλαγή και σταθερότητα» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας στο Open
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
Ο Γιώργος Μυλωνάκης επέστρεψε στην Ελλάδα από το κέντρο αποκατάστασης στη Γερμανία – Βελτιώνεται η υγεία του
Η σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του Γιώργου Μυλωνάκη ξεκίνησε στις 15 Απριλίου όταν υπέστη ρήξη ανευρύσματος εγκεφάλου και χρειάστηκε για αρκετές ημέρες να νοσηλευτεί στη ΜΕΘ
Γιώργος Μυλωνάκης
20
«Σηκώνουν μανίκια» στο Μέγαρο Μαξίμου: Ο στόχος της αυτοδυναμίας, η διαιρεμένη αντιπολίτευση και τα νέα κόμματα Τσίπρα και Καρυστιανού
Στο Μέγαρο Μαξίμου δηλώνουν ότι ο μοναδικός και υπέρτατος στόχος παραμένει σταθερά η αυτοδυναμία στις εκλογές, και παραπέμπουν στο 2023, όταν, παρά τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, τελικά η ΝΔ έλαβε ισχυρή εντολή
Μέγαρο Μαξίμου 8