Πολιτική

Χρήστος Σταϊκούρας: «Ασφαλείς μεταφορές και σύγχρονες υποδομές, προς όφελος των πολιτών και της οικονομίας»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε μια αποτίμηση των πρωτοβουλιών των τελευταίων δεκαπέντε ημερών στον τομέα ευθύνης του σε υποδομές και μεταφορές μέσω ανάρτησής του στα social media.

«Με σκληρή καθημερινή δουλειά, με αποφασιστικότητα, μεθοδικότητα και σοβαρότητα, στο υπουργείο Υποδομών Μεταφορών κάνουμε πράξη το αίτημα των πολιτών για μία Ελλάδα με ασφαλείς μεταφορές και σύγχρονες υποδομές, προς όφελος των πολιτών και της εθνικής οικονομίας», τονίζει μεταξύ άλλων ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως επισημαίνει ο Χρήστος Σταϊκούρας: «η πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο αναβαθμισμένο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σηματοδοτεί, σε κορυφαίο επίπεδο, την ισχυρή πολιτική βούληση για απόλυτη υλοποίηση των στρατηγικών μας στόχων και προτεραιοτήτων για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών».

 «Στην κατεύθυνση αυτή εργαστήκαμε και το τελευταίο δεκαπενθήμερο», τονίζει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο Χρήστος Σταϊκούρας: «Σε ευρεία σύσκεψη στα γραφεία της Ελληνικό Μετρό στη Θεσσαλονίκη, αποφασίσαμε την επιτάχυνση της προόδου των μεγάλων έργων και την ενίσχυση των συγκοινωνιών της πόλης. Το Μετρό Θεσσαλονίκης, που θα ξεκινήσει τη λειτουργία του μέσα στο 2024, με 13 σταθμούς και 18 τρένα, μαζί με έναν αναβαθμισμένο ΟΑΣΘ, θα αλλάξουν τον συγκοινωνιακό χάρτη της πόλης, βελτιώνοντας τις μετακινήσεις και δίνοντας ανάσα στο κυκλοφοριακό πρόβλημα».

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών έκανε αναφορά και στην επισκέψή του στη Ρόδο, όπου είχε ξεσπάσει μεγάλη φωτιά που προκάλεσε τεράστιες καστροφές.

«Δεδομένων των συνθηκών που δημιούργησε η πυρκαγιά που ξέσπασε στη Ρόδο, βρέθηκα στη νησί, όπου συναντήθηκα με όλα τα συναρμόδια μέρη για τη διευκόλυνση των επιβατών και την ομαλή λειτουργία του αεροδρομίου. Με στόχο τη διατήρηση της ομαλής και οικονομικά προσιτής μετακίνησης των πολιτών ξεκίνησε η καταβολή της έκτακτης ενίσχυσης ύψους 18,3 εκατ. ευρώ στα υπεραστικά και αστικά ΚΤΕΛ», ανέφερε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

 

Ο υπουργός έκανε αναφορές και σε άλλες επισκέψεις που έκανε τελευταία και επαφές που είχε με Ευρωπαίους Αξιωματούχους και τόνισε:

  • «Επιθεώρησα τις εργασίες στα εργοτάξια 2 εμβληματικών οδικών έργων, του αυτοκινητόδρομου Ακτίου – Αμβρακίας και της Πατρών – Πύργου, που αλλάζουν τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Δυτικής Ελλάδας».

-«Στην Πάτρα συναντήθηκα με τις Διοικήσεις των Αστικών ΚΤΕΛ Πάτρας και Αιγίου και του υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας».

  • «Στο Αμαξοστάσιο του Βοτανικού της ΟΣΥ, κατά την πρωινή έξοδο των λεωφορείων, συνομίλησα με οδηγούς και εργαζόμενους για την κατάσταση των αστικών συγκοινωνιών».
  • «Στα Γραφεία της Διοίκησης της ΟΣΥ ενημερώθηκα για την κατάσταση του Οργανισμού και την αναδιάταξη του συγκοινωνιακού έργου».
  • «Πραγματοποίησα επίσης σειρά επαφών με Ευρωπαίους αξιωματούχους για την αναβάθμιση των αεροπορικών μεταφορών και την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων».
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δημοσκόπηση Opinion Poll για την Αττική: ΝΔ 31,5%, ΕΛΑΣ 16,9%, ΠΑΣΟΚ 10,2% – Διχασμένοι οι πολίτες για την αυτοδυναμία
Στο 64,9% η παράσταση νίκης για το κυβερνών κόμμα - Ο Τσίπρας προηγείται του Ανδρουλάκη ως πιθανός αντίπαλος του Μητσοτάκη - «Αγκάθι» η ακρίβεια, ανησυχία για τα ελληνοτουρκικά
(Φωτογραφία: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ 113
Σαμαράς για τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Τα γεγονότα στη Λιβύη εκθέτουν ανεπανόρθωτα Γεραπετρίτη και Μητσοτάκη»
Σφοδρή επίθεση του πρώην πρωθυπουργού στην κυβέρνηση μετά την αναφερόμενη έγκριση της συμφωνίας από τη Βουλή της Λιβύης - «Κοιμισμένοι, κολυμπάμε στα δήθεν ήρεμα νερά με την Τουρκία»
ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ 32
Το ΥΠΕΞ απορρίπτει την έγκριση του τουρκολιβυκού μνημονίου από τη Βουλή της Λιβύης: Δεν μεταβάλλει τον παράνομο, άκυρο και ανυπόστατο χαρακτήρα του
«Η γεωγραφία και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας δεν αλλάζουν με μονομερείς, νομικά αβάσιμες κοινοβουλευτικές αποφάσεις»
Υπουργείο Εξωτερικών 53
Συνάντηση Μητσοτάκη με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας: AI και προσέλκυση επιστημόνων στο επίκεντρο – Ο σχεδιασμός για νέο υπουργείο
Οι νέες υποδομές «Δαίδαλος» και «Pharos», η αύξηση των δαπανών για έρευνα και η ενίσχυση της ελληνικής συμμετοχής στα ευρωπαϊκά προγράμματα
Κυριάκος Μητσοτάκης και Μαρία Λέπτιν
Ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλία: «Δεν αρκεί η πολιτική αλλαγή, χρειάζεται αλλαγή πολιτικής»
Συναντήσεις με επαγγελματίες της εστίασης, νέους και κατοίκους στον Βόλο και στην Αγιά - Το μήνυμα για την κοινωνική εμπιστοσύνη, η αναφορά στην Εθνική Αντίσταση και η πρόταση για το Εθνικό Ταμείο Σύγκλισης
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ
Ανδρουλάκης: «Αντίπαλός μου είναι ο λαϊκισμός και η διαφθορά» – Αιχμές για Μητσοτάκη και Τσίπρα, στόχος η ήττα της ΝΔ
Τι είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τις μετεκλογικές συνεργασίες, τις διαδηλώσεις στην Ευρώπη και το ιδιωτικό χρέος
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ