Πολιτική

Χρήστος Σταϊκούρας: Παράθυρο για νέα μέτρα στήριξης – Τι θα κρίνει αν θα ληφθούν

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, διαβεβαίωσε ότι «θα συνεχίσουμε να είμαστε κοντά στην κοινωνία για όσο χρειαστεί», αναφερόμενος στον υψηλό πληθωρισμό και στις παρενέργειες που έχει στην οικονομία ενώ μίλησε για πιθανή επέκταση των μέτρων στήριξης και τον προϋπολογισμό της χώρας.

Μιλώντας στο imerisia.gr, ο Χρήστος Σταϊκούρας, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για την επέκταση των μέτρων στήριξης, για τα οποία είπε ότι «όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία των οικονομικών μεγεθών» και τα δημοσιονομικά περιθώρια που θα αποκαλύψει το τελικό κείμενο του προϋπολογισμού σε λίγες εβδομάδες στη Βουλή.

Ο υπουργός Οικονομικών, περιγράφει την σαφή κατεύθυνση του οικονομικού επιτελείου και της κυβέρνησης «αν υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος και μπορεί να αξιοποιηθεί φέτος, πρέπει να αξιοποιηθεί γιατί η κρίση είναι εδώ ή μπορεί να είναι πολύ πιο έντονη το επόμενο δίμηνο». Και σημειώνει με έμφαση «η Πολιτεία οφείλει να είναι μπροστά αξιοποιώντας τον δημοσιονομικό χώρο».

Ο ίδιος προσθέτει πως είναι πιθανό «αυτό να μπορεί να γίνει με βραχυπρόθεσμα μέτρα», που θα ισχύσουν μόνο για φέτος, καθώς αυτά θα έχουν μηδενικό αποτύπωμα το 2022 και άρα δεν θα επιβαρύνουν την απαραίτητη δημοσιονομική προσαρμογή προς το 2023.

«Δεν μπορώ να αποκλείσω κανένα ενδεχόμενο. Όλα θα εξαρτηθούν από τον δημοσιονομικό χώρο που προσδοκούμε να δημιουργήσουμε», απαντά, ερωτώμενος αν αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει μια προσωρινή παροχή ελάφρυνσης των ασθενέστερων ή όσων έμειναν εκτός.

Σε κάθε περίπτωση ο δημοσιονομικός χώρος που τυχόν θα προκύψει θα αξιοποιηθεί προς όφελος της κοινωνίας και κυρίως των χαμηλότερων και μεσαίων εισοδηματικών στρωμάτων, εξηγεί ο υπουργός Οικονομικών. Στο κεφάλαιο της ρευστότητας ξεκαθαρίζει πως υπάρχει σημαντική ευθύνη των τραπεζών, και δεν μπορούν να απορρίπτουν αιτήματα χρηματοδότησης από τα… αποδυτήρια. Τέλος ο ίδιος σημειώνει πως τους επόμενους 2-3 μήνες θα έχουμε την εκταμίευση της πρώτης δόσης από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Ταγαράς, ο υφυπουργός και αρχιτέκτονας των μεγάλων πολεοδομικών μεταρρυθμίσεων – Θλίψη για τον θάνατό του
Η θητεία του στη θέση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας σημαδεύτηκε με μια σειρά από σημαντικά έργα και μεταρρυθμίσεις στα οποία ο Νίκος Ταγαράς άφησε τη σφραγίδα του
Ο Νίκος Ταγαράς
Κωνσταντίνος Τασούλας για Νίκο Ταγαρά: Υπόδειγμα προσφοράς και αφοσίωσης στις δημοκρατικές αξίες
«Υπηρέτησε με πλούσιο έργο την Κορινθία ως Νομάρχης, για να την εκπροσωπήσει εν συνεχεία στο Εθνικό Κοινοβούλιο εξίσου αποδοτικά» υπογραμμίζει ακόμη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τασούλας
Κυριάκος Μητσοτάκης για Νίκο Ταγαρά: Με βαθιά θλίψη αποχαιρετώ έναν σπάνιο άνθρωπο και αγαπημένο φίλο
«Δυστυχώς, ο Νίκος έφυγε πριν ακόμη ολοκληρωθεί ο Χωροταξικός και Πολεοδομικός Σχεδιασμός, ένα έργο στο οποίο εργάστηκε με γενναιότητα μέχρι την τελευταία στιγμή» τονίζει ακόμα ο πρωθυπουργός
O Κυριάκος Μητσοτάκης
Παύλος Μαρινάκης: Τα συλλυπητήρια για τον θάνατο του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Νίκου Ταγαρά – «Αγωνιστής της ζωής»
«Αθόρυβος, αλλά αποτελεσματικός υπουργός, έμπειρος κοινοβουλευτικός και άξιος εκπρόσωπος των πολιτών της Κορινθίας, πάλεψε μέχρι τέλους» γράφει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Νίκος Ταγαράς
Πέθανε σε ηλικία 70 ετών ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Ταγαράς – Έδινε σκληρή μάχη με τον καρκίνο
Η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί το τελευταίο διάστημα - Την είδηση του θανάτου έκανε γνωστή η γιος του με σπαρακτική ανάρτηση στα social media
Νίκος Ταγαράς 31