Πολιτική

Χρήστος Τριαντόπουλος: Αυτός είναι ο άνθρωπος που θα αναλάβει τα προγράμματα για τους πυρόπληκτους

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Θα αναδιατάξουμε τις δυνάμεις μας στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Τριαντόπουλος θα αναλάβει τα προγράμματα αρωγής» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου και ουσιαστικά προανήγγειλε την «αναβάθμιση» του Γενικού Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής, Χρήστο Τριαντόπουλο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισε λέγοντας πως: «έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον κ. Τριαντόπουλο που χειρίστηκε την κρατική αρωγή σε άλλες φυσικές καταστροφές με πιο σημαντική αυτή του Ιανού. Αν πάτε και κάνετε ένα ρεπορτάζ στις περιοχές της Θεσσαλίας, ειδικά στην Καρδίτσα θα διαπιστώσετε πόσο γρήγορα η αρχική οργή και αγανάκτηση μετατράπηκε σε αισιοδοξία γιατί η κυβέρνηση τήρησε τις δεσμεύσεις της. Και το ίδιο δεσμεύομαι ότι θα κάνουμε και τώρα».

Αξίζει να σημειωθεί πως ήδη από το υπουργικό Συμβούλιο της Τρίτης ο πρωθυπουργός είχε αναθέσει στον Χρήστο Τριαντόπουλο τον συντονισμό της υλοποίησης των μέτρων και δράσεων στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις μεγάλες πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα μας. 

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε κατά την τοποθέτησή του στο υπουργικό συμβούλιο ότι οι κεντρικές επιλογές «θα παρακολουθούνται από το γραφείο μου και θα συντονίζονται από ένα ειδικό επιτελείο υπό τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής, τον Χρήστο Τριαντόπουλο».

Ο Χρήστος Τριαντόπουλος είχε δηλώσει «η ανάθεση από τον κ. Πρωθυπουργό ενός τόσο σημαντικού έργου είναι τιμή και ευθύνη. Η εργασία συνεχίζεται με πολύ εντατικούς ρυθμούς ώστε να φτάσουν τα μέτρα στήριξης το ταχύτερο δυνατόν στους δικαιούχους και για να αποκαταστήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται τους τόπους μας και τα δάση μας».

Ποιος είναι ο Χρήστος Τριαντόπουλος

Ο Χρήστος Τριαντόπουλος είναι Ερευνητής στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ). Σπούδασε Οικονομικά (ΒΑ) στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και έβαλε το μεταπτυχιακό τίτλο του στις Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Σπουδές (MSc) από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών έλαβε το διδακτορικό τίτλο σπουδών του (PhD) πάνω στην πολιτική οικονομία των χρηματοπιστωτικών συστημάτων και της εποπτείας, εκπονώντας τμήμα των διδακτορικών του σπουδών, με υποτροφία, στο London School of Economics.

Από το 2016 διδάσκει οικονομικά, σε μεταπτυχιακό επίπεδο, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στο ΑΤΕΙ Πελοποννήσου, ενώ από το 2017 διδάσκει δημοσιονομική πολιτική στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΕΛΑΣ: Ο Αλέξης Δέδες ο πρώτος υποψήφιος βουλευτής του κόμματος – Από τα διοικητικά της ΑΕΚ στην πολιτική σκηνή
Σύμφωνα με το αθλητικό ρεπορτάζ, αποχωρεί από την «Ένωση» και ετοιμάζεται να κατέβει στις επόμενες εθνικές εκλογές με την Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη του Αλέξη Τσίπρα
O Αλέξης Δέδες / ΑΠΕ
Βγήκαν ξανά τα μαχαίρια στην Ελπίδα για τη Δημοκρατία: «Καρυστιανού, Γρατσία και Γαλανός μετέτρεψαν το κίνημα σε φοβικό αρχηγικό κόμμα»
Μετά το μπαράζ αποχωρήσεων, πρώην στελέχη του Γραφείου Τύπου καταγγέλλουν «αυλικούς», «μυστικοσυμβούλους» και παρασκηνιακές παρεμβάσεις - Απειλούν με δημοσιοποίηση πρακτικών
Μαρία Καρυστιανού 93
ΕΛΑΣ: «Πλήγμα για την ελληνική εξωτερική πολιτική» η αμυντική συμφωνία Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας, Πακιστάν
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τους ελληνικούς Patriot στη Σαουδική Αραβία - «Τι λέει τώρα η κυβέρνηση;» ρωτά ο Τομέας Εξωτερικής Πολιτικής - Στο στόχαστρο η εγκατάλειψη, όπως υποστηρίζει, της «ενεργητικής και πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής»
Αμυντική συμφωνία Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας, Πακιστάν 19
Πυρά ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές: «Ένα αόρατο χέρι δεν θέλει τη διαλεύκανση»
Τσουκαλάς και Λιακούλη ανεβάζουν τους τόνους και μιλούν για αναπάντητα ερωτήματα, συσκότιση και κλονισμό της εμπιστοσύνης στους θεσμούς
ΠΑΣΟΚ, γραφεία 16