Πολιτική

Χρήστος Τριαντόπουλος: Αυτός είναι ο άνθρωπος που θα αναλάβει τα προγράμματα για τους πυρόπληκτους

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Θα αναδιατάξουμε τις δυνάμεις μας στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Τριαντόπουλος θα αναλάβει τα προγράμματα αρωγής» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου και ουσιαστικά προανήγγειλε την «αναβάθμιση» του Γενικού Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής, Χρήστο Τριαντόπουλο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισε λέγοντας πως: «έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον κ. Τριαντόπουλο που χειρίστηκε την κρατική αρωγή σε άλλες φυσικές καταστροφές με πιο σημαντική αυτή του Ιανού. Αν πάτε και κάνετε ένα ρεπορτάζ στις περιοχές της Θεσσαλίας, ειδικά στην Καρδίτσα θα διαπιστώσετε πόσο γρήγορα η αρχική οργή και αγανάκτηση μετατράπηκε σε αισιοδοξία γιατί η κυβέρνηση τήρησε τις δεσμεύσεις της. Και το ίδιο δεσμεύομαι ότι θα κάνουμε και τώρα».

Αξίζει να σημειωθεί πως ήδη από το υπουργικό Συμβούλιο της Τρίτης ο πρωθυπουργός είχε αναθέσει στον Χρήστο Τριαντόπουλο τον συντονισμό της υλοποίησης των μέτρων και δράσεων στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις μεγάλες πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα μας. 

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε κατά την τοποθέτησή του στο υπουργικό συμβούλιο ότι οι κεντρικές επιλογές «θα παρακολουθούνται από το γραφείο μου και θα συντονίζονται από ένα ειδικό επιτελείο υπό τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής, τον Χρήστο Τριαντόπουλο».

Ο Χρήστος Τριαντόπουλος είχε δηλώσει «η ανάθεση από τον κ. Πρωθυπουργό ενός τόσο σημαντικού έργου είναι τιμή και ευθύνη. Η εργασία συνεχίζεται με πολύ εντατικούς ρυθμούς ώστε να φτάσουν τα μέτρα στήριξης το ταχύτερο δυνατόν στους δικαιούχους και για να αποκαταστήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται τους τόπους μας και τα δάση μας».

Ποιος είναι ο Χρήστος Τριαντόπουλος

Ο Χρήστος Τριαντόπουλος είναι Ερευνητής στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ). Σπούδασε Οικονομικά (ΒΑ) στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και έβαλε το μεταπτυχιακό τίτλο του στις Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Σπουδές (MSc) από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών έλαβε το διδακτορικό τίτλο σπουδών του (PhD) πάνω στην πολιτική οικονομία των χρηματοπιστωτικών συστημάτων και της εποπτείας, εκπονώντας τμήμα των διδακτορικών του σπουδών, με υποτροφία, στο London School of Economics.

Από το 2016 διδάσκει οικονομικά, σε μεταπτυχιακό επίπεδο, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στο ΑΤΕΙ Πελοποννήσου, ενώ από το 2017 διδάσκει δημοσιονομική πολιτική στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης από Καλαμάτα με «καρφιά» για Τσίπρα: «Σε όσους θέλουν να γυρίσουν την Ελλάδα πίσω, απαντούμε με έργα»
Η αναφορά στα 50 δισ. ευρώ του νέου ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, οι δεσμεύσεις για το αεροδρόμιο και ο οδικός άξονας προς τη Μεθώνη που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2028
Κυριάκος Μητσοτάκης
Το «όραμα» Λατινοπούλου για το μεταναστευτικό και την παραβατικότητα: Θέλει να «καθαρίσει» τις γειτονιές της Αθήνας με λυκόσκυλα και μαλινουά
Το δόγμα της αστυνομικής πυγμής από την πρόεδρο της Φωνής Λογικής - Στο στόχαστρο μετανάστες και Ρομά, με αναφορές σε «γκέτο» και «λυμένα χέρια» της αστυνομίας
Αφροδίτη Λατινοπούλου, Φωνή Λογικής
6
Ο Γιάνης Βαρουφάκης καταγγέλλει πως τράπεζα στο Βέλγιο έκλεισε λογαριασμό του DiEM25 – «Το κάρμα σε τρελά κέφια» σχολιάζουν στο Χ
«Αν η τράπεζα είχε χιούμορ, δεν θα σας έκλεινε τον λογαριασμό. Θα σας άφηνε να βγάζετε 60€ την ημέρα, αφού στηθείτε ένα δίωρο στο ΑΤΜ», έγραψε χρήστης στο Χ
Γιάνης Βαρουφάκης 8
ΕΛΑΣ κατά Κυριάκου Πιερρακάκη για τα «επτά χατίρια» σε funds και servicers
Ο Δημήτρης Λυρίτσης ζητεί απαντήσεις για τις ρυθμίσεις που διευκολύνουν τους πιστωτές, την απόσυρση του άρθρου 23 και τις κρατικές εγγυήσεις του «Ηρακλή». Στο επίκεντρο η προστασία της πρώτης κατοικίας και η αύξηση των προγραμματισμένων πλειστηριασμών
Το σήμα της ΕΛΑΣ