Σάββατο, 24 Φεβ.
14oC Αθήνα

Χρήστος Ζαχαράκις: Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για τον θάνατο του πρέσβη επί τιμή

Χρήστος Ζαχαράκις: Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για τον θάνατο του πρέσβη επί τιμή
Eurokinissi

Το εγκώμιο του πρέσβη επί τιμή Χρήστου Ζαχαράκι, ο οποίος «έφυγε» σε ηλικία 84 ετών από τη ζωή, «πλέκει» το Υπουργείο Εξωτερικών. Σε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ κάνει λόγο για έναν «εξαίρετο διπλωμάτη, ο οποίος υπηρέτησε την Ελλάδα από θέσεις ευθύνης».

Ο διπλωμάτης Χρήστος Ζαχαράκις, ο οποίος πέθανε την Κυριακή (03.12.2023), σε ηλικία 84 ετών, υπηρέτησε σε κρίσιμες θέσεις κατά την περίοδο της μεταπολίτευσης, επί κυβερνήσεων τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της Νέας Δημοκρατίας. Ειδικότερα, διατέλεσε πρέσβης σε Λευκωσία, Ουάσιγκτον και Λονδίνο και μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για το θάνατο του πρέσβη επί τιμή:

«Το Υπουργείο Εξωτερικών θρηνεί την απώλεια του Πρέσβεως ε.τ. Χρήστου Ζαχαράκι, ενός εξαίρετου διπλωμάτη, ο οποίος υπηρέτησε την Ελλάδα από θέσεις ευθύνης.

Ο Χρήστος Ζαχαράκις εισήλθε στη Διπλωματική Υπηρεσία το 1964. Υπηρέτησε στη Νέα Υόρκη, την Κοπεγχάγη, στο Γενικό Προξενείο Κωνσταντινούπολης και ως Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια.

Διετέλεσε Πρέσβης της Ελλάδας στη Λευκωσία, την Ουάσιγκτον και το Λονδίνο, υπηρέτησε ως Μόνιμος Αντιπρόσωπος στο ΝΑΤΟ και στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και χρημάτισε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου. Το διάστημα 1999 – 2004 διετέλεσε βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, καθώς και η πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, εκφράζουν βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις